Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 36 | newer

  0 0


  Under vintern, våren och försommaren blir det fem olika temaveckor på Pocket i Solna, en del av krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning Pontus in the Park. Först ut är den norska atlantkustens skreitorsk.


  Den 16-20 februari erbjuder restaurangen en specialkomponerad meny med sex olika rätter som alla innehåller skreitorsk. Fisken har fått sitt namn av att den brukar "skrida" ner till nordnorska kusten för att leka - en hård vandring som gör den muskulösare och fastare i köttet.


  - Skreitorsken är en personlig favorit och jag gillar att man kan göra något gott av fiskens alla delar. Förutom den klassiska torskryggen kommer både kind och svans finnas på menyn och jag rekommenderar verkligen båda, säger Pontus Frithiof.


  5 gastronomiska teman

  Torskveckan är en del av Pockets satsning på olika gastronomiska teman som anpassas efter säsong och Pontus egna favoriter. Senare under våren väntar husman (v 13), smörrebröd (v 17), ostron och skaldjur (v 21) samt Rivieran (v 26).


  Datum: 16-20 feb

  Mer information: Pontus in the Park


  0 0


  Onsdagar betyder spelningar på Strandvägen 1. Den 25 februari är det Apocalyptic Brass Collective som står på scen, och under kvällen finns även DJ Choco Canel på plats.


  Datum: 25 feb

  Mer information: Strandvägen 1


  0 0


  Från liten speakeasybar till utsmyckad "svartklubb" i tre plan. Nu byter den New York-influerade 20-talsbaren Melt adress och flyttar in i KGB:s gamla lokaler i city. Inför smygöppningen passade vi på att ställa några frågor till ägaren Sofia Sohlberg.


  Hej Sofia, hur kommer det sig att ni flyttar?

  - Vi växte ur lokalen! När vi drog igång (2013) så visste vi att den var liten, men vi kände att det passade i och med att vi vill ha det personligt och intimt. Men när det alltid är fullt så är det kanske ett lyxproblem. Nu har vi hittat en lokal med flera våningar där man kommer in på entréplan och kan fortsätta ner till två plan med mer klubbkänsla.


  Ni kallar er "svartklubb", berätta!

  - Det är lite av en lek med 20-talets svartklubbar. Under spritförbudet träffades ju folk i hemliga barer, ofta i en källarlokal eller bakom en "skyltlokal", och bara de som man kände till fick komma in bakom lönndörren. Den känslan anspelar vi på.


  Hur skulle du beskriva konceptet?

  - På entréplan blir det samma som tidigare, bortsett från att vi har utvecklat våra cocktail- och champagnelistor och lagt till sliders och andra amerikanska tapas. Våningen under har sammetssoffor och balkongvåning, och längst ner finns en stor scen med en härlig ridå där vi har varietéshow varje fredag och lördag.


  Vem vänder ni er till?

  - Alla som tycker om att ha roligt! Den som vill kan ta en lugn middag, dricka cocktails eller fortsätta därnere där det finns dj:s och lite extra av allt. Vi hoppas på att behålla en blandad målgrupp, folk som älskar champagne, burlesk, varieté och New York. Med det nya läget i city hoppas vi även att få hit folk från hela stan.


  Något speciellt att hålla utkik efter?

  - Varje helg blir det någon stark karaktär som visar hur det glamorösa 20-talet skulle kunna vara. Vi får en bredare tolkning av underhållning med akrobatik, magiker, jazz och charleston. Förhoppningsvis känner folk igen sig från liknande klubbar i London och Berlin. Det är jättekul att kunna erbjuda det i Stockholm också!


  Melt öppnar officiellt nästa vecka, den 16 februari.


  Mer information: Melt Bar & Restaurang


  0 0


  Den 18 februari får Mister French besök av en av världens främsta barer, Beaufort Bar på legendariska Savoy Hotel i London. Det är barchefen Chris Moore, även känd som cocktailskribent för tidningar som Esquire, och Neil Donachie, vinnare av Auchentoshan Switch Award, som kommer på besök. Visiten inleds med seminariet "The Beaufort Bar - A Journey Through Time" och fortsätter under kvällen med att gästerna blandar cocktails i världsklass.


  Datum: 18 feb

  Tid: Seminarium kl 13-15, bar från kl 19

  Platser till seminariet bokas via martin@mrfrench.se

  Mer information: Mister French


  0 0
 • 02/16/15--01:36: Påsklov i Stockholm

 • Kvar i stan under lovet? Då finns det mycket att utforska på hemmaplan! Under påsklovet i Stockholm, den 7-10 april 2015, kan du testa allt från boule och klättring till påskpyssel och gratis barnyoga. Eller kanske det är dags för en kreativ workshop eller trekamp med hela familjen? Här guidar vi till ett roligt påsklov i Stockholm med museer, aktiviteter och mysiga utflykter utanför tullarna.


  Läs våra andra lovguider:

  - Lov i Stockholm


  Kolla även:

  - Museum: Den stora guiden över Stockholms bästa museer

  - Aktivitet: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm

  - Äta: Familjevänliga restauranger i Stockholm


  Nedan guidar vi till påsklov i Stockholm 2015!


  Museer


  Arkitektur- och Designcentrum: Lär dig berätta med bilder

  ArkDes låter besökarna skapa ett eget fotografi med inspiration från Constructing Worlds, en utställning med bilder av byggnader och platser över hela världen. På plats finns museets pedagoger som visar hur man kan berätta med hjälp av bilder. Den som vill och hinner får även bygga torn med pappersrör och limpistoler.

  Datum: 7-12 april

  Tid: Kl 13-15

  Pris: Vanlig entréavgift

  Ålder: Från 6 år

  Mer information: Arkitektur- och Designcentrum, Exercisplan 4, City


  Bergianska trädgården: Barnens sådagar

  Ett museum för levande växter - så kan lummiga Bergianska trädgården vid Brunnsviken beskrivas. Under påsklovet arrangeras familjeaktiviteten "barnens sådagar" I Edvard Andersons växthus, där du kan följa vägen från frö till planta.  

  Datum: 7-10 april

  Tid: Kl 11-14

  Pris: Gratis för två barn med betalande vuxen (60 kr)

  Mer information: Bergianska trädgården, Stockholms universitet, Norra Djurgården


  Östasiatiska museet: Fira thailändskt nyår

  På Östasiatiska får du uppleva det thailändska nyåret Songkran, en högtid som firas med en livlig vattenfestival. Varje dag under lovet blir det prova på-upplevelser, bland annat vattenkrig, meditationsställningar och thaiboxning.

  Datum: 7-11 april

  Tid: 12-16

  Materialkostnad: 40 kr

  Mer information: Östasiatiska museet, Tyghusplan, Skeppsholmen, City


  Andra roliga museer

  Mängder av museer i Stockholm brukar ha roliga aktiviteter och utställningar som passar barn. Se exempelvis vad som händer på Moderna Museet, Tom Tits Experiment, Tekniska Museet eller Etnografiska museet.


  Aktiviteter


  Skansen: Påskpyssel, marknad och mycket mer

  På Skansen finns det mycket skoj för skollediga barn att roa sig med, som att påskpyssla i Skogens hus, klä ut sig till påskkärring och gå på en riktig påskmarknad. Som vanligt finns det massor av andra aktiviteter också runtom hela Skansen.

  Datum: Påskpyssel 30 mars - 12 april

  Tid: Påskpyssel kl 10-16

  Pris: 20 kr/pyssel

  Mer information: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården


  Boulebar: Kul med klot

  Den franska sporten boule har blivit populär både bland vuxna och barn. Något som inte minst märks inne på Boulebar. Här kan man testa att spela tillsammans med en instruktör och äta fransk brunch före eller efter matchen.

  Mer information: Boulebar Surbrunn, Surbrunnsgatan 46, Vasastan

  Mer information: Boulebar Rådhuset, Rådhusets T-banestation, Kungsholmen


  Boulebar


  BallBreaker: Aktiviteter för hela familjen

  Om det istället är bowling, bilbana, biljard eller shuffleboard som lockar så är det BallBreaker som gäller. Här kan du bland annat roa dig med trekamp där flera familjeaktiviteter ingår. Det finns även en familjevänlig restaurang att pusta ut på.

  Mer information: BallBreaker, Lindhagensgatan 114, Kungsholmen


  BallBreaker


  Klättercentret: Klätterkurs för små och stora

  I Solna och på Telefonplan ordnar Klättercentret, Sveriges nationalarena för klättring, drop-in-klättring för både barn och vuxna. Det går att boka plats i förväg mot en mindre avgift, annars är det bara att dyka upp när klassen börjar. I kurspriset ingår sele och klätterskor.

  Mer information: Klättercentret, Banvaktsvägen 20, Solna

  Mer information: Klättercentret, Tellusgången 22-24, Söderort


  Budgettips

  På Stockholms Simskola är aktiviteterna helt gratis. Här kan du bland annat passa på att testa vattengymnastik, simskola och barnyoga under lovet. Aktiviteterna är utspridda under hela dagen, men kom ihåg att anmäla dig innan.

  Läs mer här 


  Utflykt


  Siggesta Gård: Heldag på "landet"

  Ett mysigt utflyktsmål på Värmdö med utomhusaktiviteter för alla åldrar, bland annat skogshinderbana, ponnyridning, lekplats och djur att hälsa på. Gården har även en familjevänlig restaurang och säljer allt från egenproducerade delikatesser till godis och roliga leksaker.

  Pris: En aktivitet 60 kr för barn, 75 kr för vuxna; aktivitetsband (alla aktiviteter) 100 kr för barn, 175 kr för vuxna

  Mer information: Siggesta Gård, Siggesta Gård, Värmdö


  Om guiden till påsklov i Stockholm

  Påsklovsguiden i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något man kan göra på påsklovet som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får ett härligt påsklov vad du än väljer att hitta på.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2015-02-16

  Senast uppdaterad: 2015-02-16


  0 0


  Torsdagen den 5 mars tar välgörenhetsinsamlingen Att Göra Väl Gör En Het över hela Boqueria Torg med liveframträdanden, dj:s och budskapet att kärlek är svaret på allt.


  Pengarna som samlas in går till FNs flyktingorgan UNCHR och deras arbete i Irak, och målet är att samla in så mycket som möjligt. Gäster kan bidra med valfritt inträde och dricks, samt genom att sms:a "HET100" eller "HET500" till 72980. Bakom arrangemanget står juridikstudenten, musikern och kostymören Adina Schildt, Sara Brolin från VICE/Yummy Records och Vera Carlbaum från Boqueria.


  Datum: 5 mars

  Mer information: Boqueria


  0 0


  Jonathan Gille från Restaurang SIR på Kungsholmen var en av eleverna som fick ta emot det nya stipendiet Framtidsdraken när årets Gulddrakar delades ut.


  Stipendiaten Jonathan Gille går sista terminen på Stockholms Internationella Restaurangskola (SIR) och gjorde nyligen praktik som servitör på Eriks Gondolen. Han och en till elev från årskurs tre blev det som får äta middag på Gulddrakevinnarna inom kategorierna budget, mellan och lyx. Samtidigt får fem elever från de medverkande skolorna en middag på Gastrologik, Mathias Dahlgren Matbaren eller restaurangen på Fotografiska.


  Syftet med det nyinstiftade stipendiet är att restaurangskoleelever ska få chansen att äta på stjärnkrogarna där de själva en dag kanske kommer att jobba.


  Mer information: Restaurang SIR


  0 0


  Fredagen den 20 februari spelar singer-songwritern OMI på Colosseum under Tele 2 Arena.


  Inspirerad av stjärnor som Nat King Cole, John Legend och Tanya Stephens upptäcktes han för tre år sedan av Clifton "Specialist" Dillon, producenten bakom kändisar som Shabba Ranks, Patra och den italienske reggaeartisten Alborosie. Den nya singeln Cheerleader har blivit en hit med närmare 70 miljoner spelningar på Spotify, och mer är snart att vänta.


  Datum: 20 feb

  Mer information: Colosseum


  0 0


  Hon är en av Sveriges främsta komiker, inte minst känd för sina imitationer av kända personligheter. Den 12 mars uppträder Anna Blomberg med soloshowen Anna Blombergs värld på Södra Teatern, där hon förvandlar sig till Kåta Gun, Jimmie Åkesson, Berit, Lill-Babs, en sjungande Annie Lööf och flera andra igenkännbara karaktärer. Förställningen ackompanjeras av musikern Gregor Bergman.


  Datum: 12 mars

  Tid: Kl 19

  Plats: Stora Scen, Södra Teatern

  Mer information: Södra Teatern


  0 0


  Under 2015 lanserar Nike Women's löpartävlingar och NTC Tour en Just Do It-helg i Stockholm med två träningsevenemang den 27-28 juni. Registreringen är redan öppen för alla som känner sig manade.


  Just Do It Weekend kommer att utmana kvinnliga atleter med ett 10 km långt lopp längs Stockholms gator samt studio sessions, högintensitetsträning och pass på ikoniska platser. Nike Women's Race Series hålls över hela världen i olika sträckor och blir den största löpartävlingen för kvinnor. Syftet är att motivera, inspirera och förena globalt. Hela eventserien inleds den 8 mars i Shanghai och avslutas med ett halvmaraton i San Francisco i höst.


  Datum: 27-28 juni

  Registrera dig och läs mer här


  0 0
 • 02/17/15--07:09: Vassa Eggen firar Mardi Gras

 • Det må vara långt till Mardi Gras-karnivalen i New Orleans, men även här i Stockholm går det att få ett smakprov på den berömda högtiden.


  Den 23-28 februari firas nämligen Mardi Gras i Vassa Eggens bardel där det serveras mat med inspiration från den amerikanska södern, närmare bestämt comfort food från New Orleans och hela Louisiana. Bland annat blir det friterad kyckling, creole gumbo, cajun baby back short ribs och - kanske mest överraskande - alligator.


  - Vi har en förkärlek till det enkla, folkliga amerikanska köket och Mardi Gras är just en folkfestival med god och vällagad comfort food. Vår souschef har dessutom haft nöjet att arbeta i New Orleans under Mardi Gras. Med sprudlande övertygelse har han fått med sig hela köket så nu presenterar vi stolt Vassa Eggens Mardi Gras, säger Christian Olsson, krögare.


  Meny:
  Ostron- och kronärtskocksbisque

  Friterade grodlår "Creole style" med jalapeñomajonnäs och "onion hush puppies"

  Friterad kyckling "Louisiana style"

  Rökta och brässerade cajun baby back short ribs

  Creole gumbo, "dirty rice", kyckling, korv, räkor


  Såser: Hot sauce, grits, slaw

  Sides: Maque choux, red beans, rostad okra


  Po' boy:

  Alligator sausage, majonnäs, kål, lök, jalapeño

  Spicy andouille, "pepper sandwich"

  Crayfish sausage, selleri slaw


  Desserts:

  Beignets

  Cherry pie shortcake


  Datum: 23-28 feb

  Mer information: Vassa Eggen Steakhouse


  0 0


  I höstas gjorde Nordens första amfibiebuss, Estelle, smygpremiär på Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm. Lagom till våren drar företaget Ocean Bus igång med ännu fler båtbussar som ska locka både turister och locals i alla åldrar.


  Har du råkat spotta en sightseeingbuss full av passagerare glida ner i Djurgårdskanalen? Då har du inte sett i syne. Estelle, som är döpt efter prinsessan, är den första båtbussen av sitt slag i Stockholm och är lika säker att köra på land som i vatten. Under våren inleder man den första ordentliga säsongen med en dag i veckan för att under sommaren erbjuda turer varje dag.


  - Vi ser en stor potential för konceptet på den nordiska marknaden. Att sitta i en buss som plötsligt svänger ner i vattnet och fortsätter som vanligt är en enorm upplevelse - vi är övertygade om att det kommer att locka både barn och vuxna, turister och lokalinvånare, säger Max Ekwall, grundare av bolaget Ocean Bus AB som äger och driver amfibiebussen.


  Roliga reaktioner

  - Det har varit väldigt roligt att se omgivningens reaktioner när vi testkört henne i vattnet. Stora folksamlingar har bildats längst kanalen; människor har fotat och filmat som om det vore en världsstjärna som kom körande. Nu ser vi fram emot att kunna välkomna passagerare ombord i Stockholm, fortsätter han.


  Själva turen börjar och slutar utanför Blå Porten på Djurgården och går via Stureplan och Karlavägen innan bussen fortsätter ner i vattnet vid Villa Källhagen, seglar under Djurgårdsbron och passerar Gröna lund och Wasamuseet. Turen tar ca 60 minuter, men det går även att abonnera båtbussen för en privat utflykt.


  Pris: Vuxna 260 kr, barn 150 kr, familjebiljett 720 kr (två vuxna + två barn)

  Språk: Svensk och engelskspråkig live-guide

  Läs mer här 


  0 0


  I februari slog nytillskottet Naturligtvis upp dörrarna i gourmetkrogen Grossmanns gamla lokaler på Östermalm. Här står hållbarheten i fokus och det blir även många happenings att hålla koll på, berättar krögaren Kjell Tegström som har upplevt en positiv start.


  Hej Kjell, varför valde ni namnet Naturligtvis?

  - Vi lagar god och ärlig mat och vill att det ska kännas bra i magen och hjärtat! Maten kommer från utvalda gårdar och vi har även en vinbar med hållbart producerade viner. Jag har letat efter en vinbar i alla år och att heta Naturligtvis känns klockrent.


  Berätta lite mer om er vinbar!

  - Vi tror på den hållbara aspekten och givetvis ska det även vara gott! Det blir en del egenimporterade viner från småskaliga producenter som gör vin som man gjorde det förr, något som kommer mer och mer. Det är viktigt att det inte ska behöva stå ekologiskt på flaskan.


  Ni har tagit över Grossmanns gamla lokaler, finns det några likheter?

  - Inte så mycket mer än att vinkällaren, chambre separéet och matlagningsrummet finns kvar. Vi har öppnat upp och tagit bort en vägg så att det blir ett öppet kök. Tanken är att kunna ha en dialog med gästerna.


  Kan man förvänta sig något utöver lunch och middag?

  - Framförallt blir det matlagningskvällar, catering, matlagningskök med kurser samt en fantastik vinkällare! Senare blir det även frukost och brunch, lite som på Nybrogatan 38 där det är öppet jämt. Men vi börjar med lunch och middag.


  Något speciellt att hålla utkik efter framöver?

  - Första helgen i mars kommer grisbonden Per-Henrik Pettersson med sin fru Åsa på besök. De föder upp välmående Roslagsgrisar på Norrgården i Gåsvik. Det blir en grisweekend med olika happenings och en meny med olika grisrätter. Framöver blir det happenings i vinbaren med besök en gång i veckan.


  Naturligtvis kommer även att ha en AW-meny i baren som är öppen från torsdagar till lördagar.


  Mer information: Restaurang Naturligtvis


  0 0


  Fredagen den 20 februari gästas Corner Club i Gamla Stan av Chris Grøtvedt, barchef på den kommande barsatsningen på stjärnhotellet The Thief i Oslo.


  Utöver att ha jobbat på femstjärniga hotell har han bland annat varit Norgemästare i akvavitdrinkar och placerat sig bland de bästa i världen under Havana Club Grand Prix på Kuba förra året. Under gästspelet tillsammans med Linie Akvavit på Corner Club serveras en speciell meny med Grøtvedts egna tolkningar.


  Datum: 20 feb

  Tid: Kl 17-01

  Mer information: Corner Club


  0 0


  Efter att ha varit stängt i ett år slår nu Zink Grill på Biblioteksgatan upp dörrarna på nytt. Den 20 februari var det återinvigning av krogen, som har fått sig en totalrenovering. "Vi har fått börja om från början", säger krögaren Peter Nordin.


  Det var i februari förra året som Zink Grill stängde igen efter en brand i ventilationssystemet. På grund av rökutvecklingen och vattenskadorna från släckningsarbetet fick allt fick rivas ut, men mycket av det som satt sin prägel på restaurangen kunde som tur var bevaras.


  - Zinkbaren och alla gamla soffor och takkronorna har vi räddat, så alla de gamla delarna finns kvar, berättar Peter Nordin.


  I övrigt, blir det ett helt nytt Zink Grill?


  - Det är en helt ny upplevelse, men man känner sig hemma. Vi har möblerat om och fått nytt kök, ny ventilation och större baryta. Jag tycker att det har blivit mycket bättre. Vi har kunnat förbättra det som gick att lyfta och behålla det som var riktigt bra, säger han.


  Också ljudet har förnyats, vilket innebär att volymen i matsalen blir lite mer nyanserad samtidigt som musiken i baren inte ska behöva störa matgästerna. Vad gäller själva menyn sträcker den sig fortfarande från frukost till middag - nytt är dock att det blir mer grönt, fisk och skaldjur på kolgrillen, vid sidan om det kända köttet.


  "Nya" Zink.


  Foto: Joachim Lundgren

  Mer information: Zink Grill


  0 0


  Med världen som arbetsplats och uppdragsgivare som Gucci, Prada och Tom Ford på cv:t lanserar nu modellen Mathias Bergh det egna märket YPITS - kort för Your Place In The Sun.


  Kläderna karaktäriseras av grafiska prints med namn på städer och adresser runt hela jorden, platser där man kanske trivs eller skulle vilja befinna sig. Det kan röra sig om allt från Tribeca till Mumbai, Hoxton eller Marseille och tanken är att den som bär plaggen ska kunna identifiera sig lika mycket med platsen i sig som med själva varumärket.


  Själv har Mathias Bergh rest mycket i jobbet och till kollektionen har han plockar ut sina personliga favoritställen.


  - Jag har jobbat som modell i nio år och ser fram emot att göra ytterligare något kreativt på sidan av mitt modellande. Din favoritplats definierar dig som person och det tycker jag är spännande, säger han. 


  I inledningsfasen blir det främst t-shirts, tröjor och kepsar som kommer att säljas på NK Denim, men med tiden lär det bli en bredare YPITS-kollektion och eventuellt internationella samarbeten.


   

   

  Läs mer om YPTS här 


  0 0


  Det blir en salig blandning av mat, dryck, konst och musik när klubbetablissemanget Under Bron öppnar nytt, nattligt middagskoncept i konsthallen Verkets lokaler under Skanstullsbron.


  "Late Night Dining", som konceptet kallas, hålls fyra helger i mars och erbjuder en sittning per kväll med en grönsaksbaserad avsmakningsmeny för 16 personer. Matupplevelsen breddas samtidigt med livemusik och installationer av ett gäng olika konstnärer. Jon Lacotte, tidigare restaurangchef och sommelier på Restaurant Frantzén, kurerar menyn som tas fram tillsammans med olika gästkockar. Först ut är Jacob Holmström och Anton Bjurh från Gastrologik.


  Nattlig korsbefruktning

  - De senaste åren har vi sett hur maten och konsten närmar sig varandra och det var något vi ville utveckla. Vi ser också hur strukturerna i samhället är väldigt traditionella vad gäller tider och dygnsrytm. Samtidigt lever vi och våra besökare på natten och då bör vi kunna avnjuta en middag vars syfte inte enbart är att stilla hungern, säger Leo Forssell, PR- och bokningsansvarig på Verket och Under Bron.


  Middagen kommer på så vis även att flyta ihop med musiken, som kureras av Babak Azarmi, grundare av RMH (Respect My Hustle). Inte minst märks den av genom att det byggs en livescen i ett av rummen.


  ­- Receptet för musiken under Late Night Dining blir ett landskap av ljud i utforskandet av Mellanösterns musikskafferi, säger Babak.


  Kvällarna hålls tillsammans med Absolut, vilket kommer att märkas på barmenyn och "artistdrinkarna" som tas fram i samarbete med konstnärerna.


  Gästkockar

  Gastrologik 6-7 mars

  Tove Nilsson 13-14 mars

  Filip Fastén 20-21 mars

  Växthuset 27-28 mars


  Tid: Kl 22-05

  Plats: Verket, Hammarby Slussväg 2, Södermalm

  Läs mer och boka bord här .


  0 0


  Nu följer Fotografiska upp den uppmärksammade utställningen med Vee Speers för fem år sedan. I serien The Birthday Party mötte vi barn på väg till ett imaginärt födelsedagskalas. Nu har de har blivit äldre. Men det är inga osäkra tonåringar vi möter i Vee Speers nya serie Bulletproof. Vee Speers har utrustat dem för en okänd framtid. Starka och självständiga är de redo att möta världen.


  Fotografiska 10 april - 31 maj


  I serien Bulletproof är modellerna de samma, men de har lämnat födelsedagskalaset. De har blivit äldre och rör sig i gränslandet mellan barn och vuxen, en tid av såväl tvivel som självsäkerhet. Vee Speers förevigar ögonblick av bräcklig ungdom och skönhet. Men deras hållning, uttryck och blick utstrålar styrka och stolthet. Här finns ingen blygsamhet, ingen sårbarhet.


  Vee Speers beväpnar dem för livet och kommande slag. En pistol, en yxa, ett horn, en stridshjälm på huvudet, en tjurfäktares dräkt. Hon förbereder dem inför en okänd framtid, ger dem kraft och styrka för att de ska kunna försvara sig, mot mänsklighetens dårskap och hat, kanske också mot sina egna demoner och känslostormar. De är oövervinneliga i sina dräkter och masker. De dikterar själva sina regler.


  Kanske är bilderna också en kommentar till de könsroller som vi serveras tidigt i livet. Möjligen en påminnelse om makt och krig. Och vårt behov av att fly in i fantasins värld och en inbjudan till våra egna erfarenheter och associationer, från barndomen, tonåren och föräldraskap.


  Vee Speers klär modellerna, stylar dem, ibland med masker. De måleriska porträtten, det dramatiska anslaget och den unika färgsättningen är kännetecken för Vee Speers verk. Hon tycker inte om att följa mängden. Hon vill förföra med sina störande och på samma gång vackra bilder, bilder som balanserar mellan fantasi och verklighet, det självklara och oväntade. Element som väcker motstridiga känslor som överraskar betraktaren i varje bild.  0 0


  I mars landar den spanska karnevalsäsongen på Boqueria i Mood, där det blir en vecka med fokus på den världskända Ibericogrisen. Under Carneval Iberico, den 23-29 mars, serveras kallskuret och även större styckdelar och det blir både tapas och raciones. Bland annat med rätter som griskind med jordärtskocka och pincho asado på menyn. Boqueria kommer även att fokusera på sherry, vilket ofta kombineras med jamón Iberico i Spanien.


  Datum: 23-29 mars

  Mer information: Boqueria


  0 0


  Superhajpade hamburgerhaket Flippin' Burgers har, slingrande köer till trots, valt att inte öppna fler restauranger. Nu går de istället tillbaka till "rötterna" och startar foodtrucken Sliders.


  Mycket riktigt blir det fokus på just sliders; små och oljiga hamburgare med ost och generöst med stekt lök. Konceptet gick hem redan under matfestivalen Smaka på Stockholm, där Flippin' deltog i somras, och nu är det alltså dags för miniburgarna att glida ner i ännu fler magar lagom till sommaren. Den nya foodtrucken kommer nämligen att börja rulla på stans gator under slutet av våren.


  "Vi kallar konceptet kort och gott för Sliders och hoppas att ni som gillar oss kommer att känna igen er men samtidigt få någonting lite annorlunda", skriver restaurangen om sliderversionen på sin hemsida .


  Foto: Flippin' Burgers

  Mer information: Flippin' Burgers


older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 36 | newer