Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 36 | newer

  0 0


  Fotografen och formgivaren Paul Sundvik är nu aktuell med utställningen - A Surreal Journey Into The Blue - på Hotel Diplomat från den 20 mars till den 20 april.


  Fotografierna i serien har tagits under vatten på platser runt om i världen. Fridykning i kombination med fotografering kräver kunskap, uthållighet och precision - inom sin speciella nisch har Paul utvecklat en unik förmåga att fånga ögonblick som aldrig kommer åter. Det Paul fångar på bild är hans egen utandningsluft och han gör endast en exponering per dyk, något som är tidskrävande och kräver ett enormt tålamod.


  - Det är otroligt inspirerande för mig att skapa bilder som trots att de i högsta grad är naturliga fenomen ger abstrakta, utomjordiska uttryck, berättar Paul.


  Utställningen består av 25 st fotografiska C-printar som silikonmonterats på plexiglas med polerade kanter. Fotografierna visas upp t o m 20 april i hotellets lounge som är öppen 06.00 - 23.00 dagligen.


  Om utställningen

  A surreal journey into the blue

  Paul Sundvik på Hotel Diplomat Stockholm

  20 mars - 20 april 2014

  Vernissage hålls torsdag 20 mars, 17.00 - 20.00

  Mer information: T/BAR (Diplomat)


  Om Paul
  Paul Sundvik är senast aktuell med glasskulpturen Encapsulated Sound, ett exklusivt pris som delas ut till vinnarna av Denniz Pop Awards varav ett finns att se på ABBA the museum/Swedish Music Hall of Fame. Paul arbetar med en stor bredd inom sitt konstnärliga skapande och har ställt ut sina verk på platser som Super Studio Più i Milano, 100% design i London, Form/designcenter Malmö och på ICFF i New York.


  0 0


  Färgstarka och förtrollande fågelmotiv. Den 5 april hålls vernissage för utställningen Birds of a feather med konstnären Paula Fägnell på Pontus!. Fägnell har tidigare ställt ut i städer som Madrid och New York och hennes energifulla verk har fått stor uppmärksamhet på hemmaplan. Den aktuella konstserien Birds of a feather är en hyllning till konstnärens morfar där kloka ugglor och andra fåglar får stå som symboler för kunskap, vishet och frihet.


  - Allt jag kan om natur och djur har jag lärt mig från min morfar, och just ugglor har kommit att bli symbolen för vår vänskap, berättar Paula Fägnell.


  Vernissagen hålls på Pontus! den 5 april med vin, tilltugg och konst.


  Datum: Den 5 april

  Tid: Kl 15.30-18

  Mer information: Pontus!


  0 0


  Den 26-27 mars är det dags för J.Lindebergs utförsäljning på Tvålpalatset vid Mariatorget. Onsdag och torsdag från kl 8 till 20 kan du fynda prover och shoppa loss på det sportinfluerade märkets tidigare dam-, herr- och golfkollektioner. Under utförsäljningen gäller endast kortbetalning, så skippa bankomaten innan du ger dig in i shoppingstämningen.


  Plats: Tvålpalatset, St Paulsgatan 29, T-bana Mariatorget

  Tid: Kl 8-20

  Mer information: J.Lindeberg


  0 0


  Kvällen den 26 april kan du vänta dig allt från barhäng och livespelningar till elektronisk konst och guidade turer runtom i Stockholm. Då rullar Kulturnatt Stockholm ut "lila mattan" till stans breda kulturliv och intar samtliga stadsdelar med hundratals nöjen. Det digra programmet rymmer inte mindre än 105 arrangörer och drygt 450 aktiviteter, såväl inom konst och kultur som inom mat, fest och sport. Kvällen inleds kl 18 och avslutas med efterfest på stadshuset kl 22.30. Samtliga aktiviteter har fritt inträde och går i drömmens färg: lila.


  Datum: 26 april

  Tid: Kl 18-24, efterfest kl 22.30-03 (åldersgräns 18 år)

  Pris: Fri entré till hela programmet, inkl fest

  Läs mer och se hela programmet här   0 0


  Letar du piroger, soppa och några av Stockholms bästa wienerschnitzlar? Influenserna från de centrala och östra delarna av Europa blir allt vanligare bland stans krogar. Här samlar vi centraleuropeiska och östeuropeiska restauranger där du hittar traditionell och lite mer modern mat från länder som Polen, Tjeckien, Ryssland och Ungern, men också från Tyskland och Österrike. I guiden får du allt från polska piroger till tjeckiskt öl och ryska delimackor med vodka.


  Vi har pratat med Ewa Lapek, som driver den polska restaurangen Mormors Kök, om vad de öst- och centrauleuropeiska köken faktiskt har ett erbjuda - och vad som gör dem så aktuella.


  Vad utmärker just det polska köket?

  - Vällagad husmanskost! Nu för tiden med lite mer modern touch, men recepten är överförda från generation till generation. Många tror att det bara är tungt och mustigt med mycket fett i Polen, men det behöver det inte vara. Det finns även färska och lättare varianter.


  Skiljer det sig från grannländerna?

  - Polen och Tjeckien är "same same", men Ungern har mer kryddstark mat även om influenserna är desamma. Ungern har mycket gulasch medan Tjeckien har knödel och Polen bland annat utmärks av piroger och soppor.


  Vad tror du att det växande intresset för central- och östeuropeisk mat beror på här i Stockholm?

  - Förut var det mest spanskt, italienskt och libanesiskt i Stockholm. Nu finns mycket större utrymme för annat i och med att folk börjar resa mer till Centraleuropa och upptäcker maten där.


  Nedan listar vi Stockholms bästa central- och östeuropeiska restauranger.


  Mormors Kök (artikelbilden): Nytänkande mormor från Polen

  Polska släktrecept, mosters handgjorda dukar och klenoder på väggarna. Familjen Lapeks restaurang känns precis som hemma hos en mysig gammal mormor. Piroger och övriga husmansklassiker kombineras dessutom med ekologiskt, närodlat och annat fräscht nytänk i Stolens gamla lokaler. 

  Kök: Polskt

  Mer information: Mormors Kök, Sibyllegatan 47, Östermalm


  Mormors Kök

   

  Krasnopolski: Traditionellt och familjärt

  Mysig polack i lugna kvarter av Regeringsgatan. Här serveras generationer av polsk matkultur i en mix av familjärt, traditionellt och murrigt med smått överdåd. Soppor, piroger och andra husmansrätter, som schnitzel och långkok, är restaurangens måsten för den som vill testa genuina smaker från öst.

  Kök: Polskt

  Mer information: Restaurang Krasnopolski, Regeringsgatan 88, City


  Davaj Delikatessen: Ryska smaker från New York

  Ryska delibaren Davaj i Tolv Stockholm hämtar influenser från Little Odessa i New York och serverar såväl matiga mackor som öl och kall vodka. Testa annars en kombo: smörgåsen Davaj Vika med vodka- och rödbetsgravad lax. Originellt koncept i stans mesta mat- och nöjesgalleria.

  Kök: Ryskt

  Mer information: Davaj Delikatessen, Arenavägen 69, Johanneshov


  Soldaten Svejk: Lilla Prag

  Kombinera stimmig ölhallskänsla med prisvärd tjeckisk mat på en populär klassiker från 60-talet. Mängder av tjeckiskt öl får sällskap av välbeprövade klassiker som Pragerschnitzel och friterad ost. Mer Pragkänsla än så här blir det inte i Stockholm, men kom i tid för att få plats.

  Kök: Tjeckiskt

  Mer information: Soldaten Svejk, Östgötagatan 35, Södermalm


  Två små svin: Från Danmark och Tjeckien med kärlek

  Menyn domineras främst av danska smörrebröd, men Två små svin bjuder lika gärna på tjeckiskt öl och långkok från Centraleuropa. Årstarestaurangen öppnade så sent som 2014, men här råder känslan av en gammal ölhall. Ett hett och kontinentalt tips utanför tullarna.

  Kök: Danskt, tjeckiskt

  Mer information: Två små svin, Årstavägen 49, Söderort


  Café Piastowska: Filmisk romantik från Warszawa

  Piastowska öppnade 1983 och lockar många stammisar med genuin, romantisk inredning (föremål för flera filmscener) och polsk mattradition. Här serveras bland annat polska dumplings och surkålsgryta, liksom klassiska desserter och specialkaffe. Missa inte heller den polska ölen eller det ungerska vinet.

  Kök: Polskt

  Mer information: Café Piastowska, Tegnérgatan 5, City


  Bistro Humlehof Södermalm: Goda ölhallssmaker

  En klassisk pub med opretentiös stämning och vällagad mat på Söder och i Vasastan. Här hittar du ett stort utbud av tjeckiskt och tyskt öl, men också typiska maträtter från Centraleuropa. Schnitzel och gulasch är obligatoriska inslag på kvarterskrogens kvalitativa meny. Glöm sunkigt ölhak.

  Kök: Tyskt, tjeckiskt

  Mer information: Bistro Humlehof, Folkungagatan 128, Södermalm

  Mer information: Bistro Humlehof, Rörstrandsgatan 19, Vasastan


  Bistro Humlehof Södermalm

   

  KGB: Känt klubbhak med ryska förtecken

  Det ryska temat kantas av nostalgiska vibbar på populära KGB, ett lite mer udda restaurang- och klubbalternativ om du inte är ute efter Stureplans glitter och glamour några kvarter bort. Här kan du lyssna på spelningar och givetvis äta ryskinspirerad mat, som sibirisk älggryta och ryska dumplings.

  Kök: Ryskt

  Mer information: KGB Bar & Restaurant, Malmskillnadsgatan 45, City

   

  Moldau: Stans bästa schnitzel?

  Stammistät och ocreddig kvarterskrog i Hornstull som enligt vissa har stans bästa schnitzel. Här möts Österrike och Tjeckien såväl på menyn som i den rustika inredningen och personalens folkdräkter. På sommaren har Moldau även en populär uteservering med fint läge i Bergsunds Strand.

  Kök: Österrikiskt, tjeckiskt

  Mer information: Restaurang Moldau, Bergsunds Strand 33, Södermalm


  Östgötakällaren: Östinfluenser i hemtrevlig Södermiljö

  Både ölfantaster och matgäster får sitt på hemtrevliga kvarterskrogen Östgötakällaren. Influenserna kommer bland annat från Tyskland och Tjeckien, och menyn inkluderar klassiker som schnitzel, surkål och knödel. Här har menyn hållits mer eller mindre intakt sedan 1986.

  Kök: Tyskt, tjeckiskt

  Mer information: Östgötakällaren, Östgötagatan 41, Södermalm


  Kvarnen: Klassiker med tjeckisk ölhall

  Medis mesta ölhak och husmansställe Kvarnen rymmer numera även en tjeckisk ölhall, Hospodské Dvere. I den kakelinredda inre krogdelen serveras genuin tjeckisk husmanskost och importerat tjeckiskt öl. Här samsas ett gäng ölsorter med rätter som schnitzel och knödel i stimmig miljö för en städad publik.

  Kök: Tjeckiskt

  Mer information: Kvarnen, Tjärhovsgatan 4, Södermalm


  Bistro Boheme: Gamla favoriter på uppdaterad klassiker

  Kultklassikern Bistro Boheme på Drottninggatan har inte minst gjort sig känd för sin gulaschsoppa. Idag är hela restaurangen uppdaterad med spanskt tapastema, men på menyn hittar du fortfarande de gamla klassikerna gulaschsoppa, pragerschnitzel och panerad ost med tjeckisk potatissallad.

  Kök: Europeiskt, tjeckiskt

  Mer information: Bistro Boheme, Drottninggatan 71, City


  Bistro Boheme

   

  Bar Central: Originellt östhak på Söder

  Bar Central på Skånegatan slog upp portarna 2011 och serverar ett eget koncept med influenser från Polen, Ungern, Tyskland och Ryssland. Mer uppdaterat och avskalat än sina likar och med riktigt originella inslag på menyn, som friterade grisöron och ungersk slaktarmacka. Givetvis även gulaschsoppa, surkål, hemgjorda korvar och mycket annat rustikt. Helglunch serveras.

  Kök: Polskt, ungerskt, tyskt och ryskt

  Mer information: Bar Central, Skånegatan 83, Södermalm

   

  Bierhaus: Förläng Oktoberfesten

  Tyska öl- och korvhuset Bierhaus serverar prisvärd kvalitetsmat från hela Tyskland och faller garanterat biraälskare i smaken. Här hittar du hantverkskorv och ett stort utbud tyskt fatöl i klassisk ölhallsmiljö, signerad folket bakom Tjoget och En Ful och en Gul.

  Kök: Tyskt

  Mer information: Bierhaus, Tegnérgatan 10, Vasastan

   

  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger

  - Libanesiska restauranger: Guide till Stockholms libanesiska restauranger

  - Thailändska restauranger: Stockholms bästa thailändska restauranger

  - Indiska restauranger: Stockholms bästa indiska restauranger

  - Vegetariska restauranger: Vegetariska restauranger i Stockholm

  - Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Stockholm

  - Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm

  - Sushi: Guiden till Stockholms bästa sushi

  - Fiskrestauranger: Stockholms bästa fiskrestauranger

  - Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger

  - Franska restauranger: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger

  - Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch


  Om guiden till Stockholms bästa central- och östeuropeiska restauranger

  Guiden till bra central- och östeuropeiska restauranger i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra öst- eller centraleuropeisk restaurang i Stockholm som vi har missat. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-03-21

  Senast uppdaterad: 2014-03-21


  0 0


  Blir vi svenskar verkligen lyckligare, trots att vi lägger mer tid och pengar än någonsin på att hitta lyckan? I scenshowen Meningen med livet ger sig journalisten Alex Schulman och författaren Sigge Eklund i kast med vår tids desperata jakt på mening.


  Den 8 oktober är det premiär på Cirkus för Alex Schulman och Sigge Eklunds samtidsfilosofiska show Meningen med livet. Skruvad humor, filosofiska tankegångar, skratt och tårar är att vänta när de möts på scen för att dissikera både sig själva och sin lyckosökande samtid. Den kända duon har tillsammans Sveriges största podcast och har tidigare samarbetat med succéföreställningen Älska mig, men här står de för första gången tillsammans på scen. Regin står Petter Settman för och biljetterna släpps den 21 mars.


  Biljetter säljs via ticnet.se

  Mer informatotion: Cirkus Arena & Restaurang


  0 0
 • 03/22/14--08:22: Lykke Li på Berns

 • Tillsammans med Björn Yttling och Greg Kurstin och Lykke Li själv för första gången kommer den sista delen av den albumtrilogi stockholmare charmat världen med att avslutas. Med albumen Youth Novels från 2008 och Wounded Rhymes från 2011 blev Lykke Li snabbt inte bara en av Sveriges mest omtyckta artister, men hela musikindustrins. I år är hon tillbaka med I Never Learn och på scen i Stockholm.


  2 maj 2014 släpper Lykke Li I Never Learn, och premiärspelar delar av albumet på Berns i Stockholm när hon påbörjar sin Europaturné på hemmaplan, 24 april 2014.


  Berns Salonger | 350:- + serviceavgift | berns.se 


  0 0


  Det är inte utan intet Quincy Matthew Hanley räknas som en av de senaste årens mest begåvade och rakt igenom bästa rappare. Med debutalbumet Setbacks från så sent som 2011 drog han till sig uppmärksamhet, med Habits & Contradictions från året därpå fick han rubrikerna, och med årets Oxymoron har Schoolboy Q i det närmsta även betvingat tvivlarna. Tillsammans med sin skivbolagskompis Isaiah Rashad kommer Schoolboy Q till Stockholm i sommar.


  Schoolboy Q och Isaiah Rashad kommer till Sverige för tre spelningar i sommar: 21 maj på KB i Malmö, 22 maj på Debaser Strand i Stockholm, och 23 maj på Pustervik i Göteborg.


  Debaser Hornstull Strand | 295 kr + förköpsavgift | Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt | 19-01 | 18 år (13 år med målsman) | debaser.se 


  0 0


  Förra året åkte Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, och Ronnie Wood ut på vägarna efter konserter i England och USA världen runt, och kommer med sitt minst sagt legendariska band The Rolling Stones att göra konserter i Europa i maj, juni och juli. The Rolling Stones kommer till Tele2 Arena i Stockholm den 1 juli med sin 14 ON FIRE-turné.


  För första gången på sju år besöker The Rolling Stones Sverige, och Sveriges huvudstad, och gör det för en konsert på Tele2 Arena 1 juli 2014. 


  Tele2 Arena | Biljettsläpp: 28 mars 2014 | 650-1495:- | LiveNation.se 


  0 0


  Matkassar har blivit en bekväm och nyttig vardagssuccé. En som leverar hela hälsopaketet hem till dörren är Jonas Lundgren som driver finkrogen Restaurang Jonas. Konceptet Jonas Träningsmat är hans bidrag till en bättre livsstil.


  Idén till Jonas Träningsmat föddes när krögaren Jonas Lundgren, en inbiten träningsfantast som även utbildat sig till PT i Kalifornien, ville kombinera sina två stora intressen, mat och träning. Resultatet blev en komplett matkasse med hälsosam mat utan tillsatser för ett sunt liv, levererad till dörren.


  - Svarta Lådan och jag har tillsammans gjort recept och kombinerat rätter som jag tycker är både goda och som också är nyttiga för alla som tränar och vill leva en hälsosam livsstil utan att stressa ihjäl sig, säger Jonas Lundgren.


  Jonas Träningsmat innehåller mat som är näringsberäknad av dietist och lagad av Jonas Lundgren, men till maten levereras även välbehövliga kosttips och träningstips från en PT. Matlådorna är anpassade efter behov och finns bland annat som "Muskel-lådan" och "Gravid-lådan". Här gäller det att hitta sina egna mål. 


  Ett par tips från Jonas:

  - Skippa alla trendiga dieter eller bantningskurer - det funkar aldrig i längden. Satsa på att komma ut och röra dig lite varje dag.

  - Variera din kost precis som med träningen & laga alltid mat efter säsongerna - bättre, nyttigare & billigare.


  Frukosttips: Jonas hälsoshake

  - 3 msk Gojibär
  - 3 msk pumpakärnor
  - 3 msk tranbär
  - 5 dl lättkvarg
  - 5 dl lättmjölk
  - 150 gram rivet äpple eller en matsked honung
  - 150 gram frysta eller färska bär

  Blanda allt i en blender och tillsätt äpplet eller honung för önskad sötma.


  Läs mer om Jonas Träningsmat här  

  Mer information: Restaurang Jonas  0 0


  Nu utökar Linje Tio det kontinentala heldagshänget i Hornstull och börjar servera internationell helgbrunch på Tjoget. Varje söndag mellan kl 12 och 17 bjuds det på à la carte-brunch med inspiration från restaurangens två favoritstäder, Paris och New York. De amerikansk-franska smakerna på menyn består bland annat av grillad croissant, New York-sandwich med rökt lax och cream cheese samt french toast med lönnsirap. Du som behöver något starkare kan även räkna med bloody marys på färskpressade cocktailtomater.


  Mer information: Linje Tio


  0 0


  Den 1 april kan alla ölälskare räkna med finbesök på den brittiska gastropuben The Queens Head på Drottninggatan. Då gästar nämligen bryggmästaren George Howell från det anrika skotska bryggeriet Belhaven som inte minst är känt för traditionellt bryggt öl. Under kvällen serveras Belhavens St. Andrews, Black Scottish Stout och den nya sorten Twisted Thistle, liksom flasköl. Och är det något speciellt du vill veta kring ölen finns även tillfälle att ställa frågor direkt till bryggmästaren mellan kl 19 och 21 i baren.


  Mer information: The Queens Head


  0 0


  I veckan är det premiär för den spanska matfestivalen Eat Spain Up!. Under tre dagar presenteras spansk matkultur och nya kulinariska trender av gästande toppkockar, bland annat från spanska Michelin-restauranger.


  Eat Spain Up! är ett öppet event där deltagarna kan få uppleva mer än bara tapas. Under festivaldagarna håller kockarna inte bara i inspirerande smakprovningar utan även i konferenser och masterklasser i matlagning. Även svenska restauranger med spanskt på menyn deltar med sina specialrätter, och du kan också vänta dig allt från dokumentärer till litteratur med koppling till spansk mat och kultur. Evenemanget invigs av Cervantesinstitutet och spanska ambassaden tillsammans med Spanska Turistbyrån och Spanska Institutet för Utrikesshandel.


  Bland de svenska deltagarna finns Puerta del Sol, Rolfs Kök, Andalucia, Boqueria, Restaurang AG och Stockholms internationella restaurangskola


  Plats: Eat Spain Up! hålls på Cervantesinstitutet, Bryggargatan 12, Restaurangakademien, Rökerigatan 4 och Restaurangskolan, Sysslomansgatan 18.

  Datum: 25-27 mars

  Pris: Fri entré

  Läs mer och boka här    0 0


  Obligatoriska sneakers och avslappande favoriter. Streetkläder letar sig in i var och varannan garderob och uppdaterad butik i Stockholm. Numera behöver du knappast dra till New York för att hitta nya sneakermodeller eller nischade streetmärken - streetbutikerna gör jobbet åt dig. Trots att många har knoppat av rymmer stan en stadig skara skate- och streetwearbutiker som satsar på streetfashion med rötter i skatekultur, surfmode och graffiti. Här varvas Vans och andra skatemärken fritt med avslappnad lyx och stilrena stuk. För att du ska hitta rätt guidar vi nedan till Stockholms bästa streetwearbutiker.


  Sneakersnstuff: Komplett sneakerfavorit

  Den obligatoriska sneaker- och streetbutiken på Åsögatan har idag ett eget märke, ensamrätt på vissa sneakermodeller och ett gäng samarbeten bakom sig. Utöver måste-ha-sneakers från New York hittar du allt från Nike och Carhartt till BACK, danska Wood Wood och Norse Projects på hyllorna, liksom outdoormärken som Patagonia. Vad mer kan man begära?

  Mer information: Sneakersnstuff, Åsögatan 124, Södermalm


  Cali: Från skatekultur till classic casual

  California-influerade pionjären Caliroots startade 2003 på Brunnsgatan med fokus på sköna västkustmärken som Vans och Stussy. Numera är streetutbudet bredare och inkluderar två butiker på Regeringsgatan: sneakerbutiken Six Feet Down och familjens mer stilrena konceptbutik C Store med creddiga märken som Our Legacy och Kitsuné. Medvetet hela vägen från skaterötterna till det rena stuket.

  Mer information: Cali Store, Brunnsgatan 9, City

  Mer information: Six Feet Down, Regeringsgatan 77, City

  Mer information: C Store, Regeringsgatan 75, City


  Monkey Bizz: Nischat och handplockat

  Lite avsides på Kocksgatan gäller handplockade och nischade märken som Mishka NYC, Ssur och Raised by Wolfs på streetbutiken Monkey Bizz. Affären, som även har ett eget märke, satsar inte minst på överdimensionerade prints, starka färger och mönstrade kepsar i "fashion casual"-stuk. Allt annat än strikt nordiskt alltså.

  Mer information: Monkey Bizz, Kocksgatan 60, Södermalm


  Highlights: Gatukonst, streatwear och galleri

  Highlights började som en ren graffitibutik och har idag allt från konstnärsmaterial till streetwear och accessoarer från märken som Obey, Herschel Supply Co., Carhartt och WeSC. En våt dröm för designers, konstintresserade och givetvis klädintresserade med smak för street. På St Eriksplan kombineras dessutom butik nr 2 med galleri.

  Mer information: Highlights, Tjärhovsgatan 1, Södermalm

  Mer information: Highlights, St Eriksgatan 64, Vasastan


  adidas Store (artikelbilden): Klassiker i storformat

  Den överdådiga Adidas-butiken vid Hötorget är Sveriges första och rymmer allt från de senaste Adidas-kollektionerna. Utspritt över 800 kvadratmeter och två våningsplan hittar du kläder sorterade i färgskalor och sneakers i stilarna Performance, Originals och Style. Många uppdaterade streetklassiker på ett och samma ställe. 

  Mer information: adidas Store, Sveavägen 21, City


  adidas Store


  Urban Street: Urbant gatumode för alla

  Stort, välkänt och fullproppat med bred streetfashion från internationella och svenska märken som Mouli, WeSC och New Era, liksom Canada Goose och Marmot. Oavsett ålder kan du räkna med att hitta bekvämt och vardagslyxigt streetmode inom parollen casual luxury.

  Mer information: Urban Street, Sveavägen 28-30, Vasastan


  WeSC: Svensk streetfavorit

  Sveriges mesta streetmärke har kommit långt sedan starten och är ett obligatoriskt inslag på var och varannan streetbutik. I konceptbutiken på Kungsgatan hittar du allt från de überpopulära hörlurarna till kläder, accessoarer och samarbeten med märken som Happy Socks och Eley Kishimoto.

  Mer information: WeSC, Kungsgatan 66, City


  Hollywood: Skateveteran anno 1974

  En inbiten skate- och streetbutik på Norrlandsgatan som startade redan 1974. Utbudet är stort och rymmer kläder och skor för både killar och tjejer, liksom mängder av skateboards och longboards. Streetmärkena sträcker sig från Vans och Obey till Huf, Volcom, Dickies och mycket mer. Är du inne på skatekultur har du kommit helt rätt.

  Mer information: Hollywood, Norrlandsgatan 14, City


  Kahalani Boardstore: Allt för brädan och lite till

  Till Kahalani kommer du förmodligen för att sondera utbudet av skateboards och longboards i första hand, men här säljs även ett litet utbud av slappt gatumode att uppdatera garderoben med. Om inte annat borde butiken kunna bidra med en hel del streetrelaterad inspiration från de initierade.

  Mer information: Kahalani Boardstore, Östgötagatan 20, Södermalm


  6/5/4: Livsstilsbutik med surfinfluenser

  Inramat av surfkultur rider 6/5/4 på vågen av livsstilsbetonat mode med designmärken som NN 07 och Samsoe Samsoe vid sidan av badkläder och givetvis surfutrustning. Sportigt, storstadsanpassat och civiliserat men genomsyrat av Kalifornien-vibbar och vintagekänsla. Espressobar och surflektyr på köpet.

  Mer information: 6/5/4, Nytorgsgatan 27, Södermalm


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker

  - Kostymbutiker: Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna

  - Smyckesbutiker: Stockholms bästa smyckesbutiker

  - Underkläder: Underkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna

  - Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa

  - Modebutiker: Lyxigaste modebutikerna i Stockholm


  Om guiden

  Guiden till Stockholms bästa streetwearbutiker uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på info@whatsupglobal.com om du vet någon butik som vi har glömt. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-03-25

  Senast uppdaterad: 2014-03-25


  0 0


  Lagom till löningshelgen ställer Oxid till med fullskalig fest nu på lördag. Temat för kvällen är klassisk after beach, och i dj-båset huserar Vermund Thorén. Men natten tar inte slut här. Under kvällen fortsätter strandtemat med vad Oxid själva utlovar som "ett galet Fullmoon Party" tillsammans med Patrik Ibring. Är du inte redo för stranden? Vägg i vägg pågår samtidigt årets after ski-fest på Spitfire. Här byter man ut strandfesten mot Jäger och sjunger för fulla halsar hela natten. Välj själv om du är sugen på strandkläderna eller skidoverallen.


  Åldersgräns: 22 år

  Datum: 29 mars

  Tid: Kl 22-03

  Inträde: Fri entré

  Mer information: Oxid, The Spitfire  0 0


  Matkassar har blivit en bekväm och nyttig vardagssuccé. En som leverar hela hälsopaketet hem till dörren är Jonas Lundgren som driver Restaurang Jonas och Mat & Vinbaren på Kungsholmen. Konceptet Jonas Träningsmat är hans bidrag till en bättre livsstil.


  Idén till Jonas Träningsmat föddes när krögaren Jonas Lundgren, en inbiten träningsfantast som även utbildat sig till PT i Kalifornien, ville kombinera sina två stora intressen, mat och träning. Resultatet blev en komplett matkasse med hälsosam mat utan tillsatser för ett sunt liv, levererad till dörren.


  - Svarta Lådan och jag har tillsammans gjort recept och kombinerat rätter som jag tycker är både goda och som också är nyttiga för alla som tränar och vill leva en hälsosam livsstil utan att stressa ihjäl sig. Vi gör mat för dig, då du kan hitta tid att träna, säger Jonas Lundgren.


  Jonas Träningsmat innehåller mat som är näringsberäknad av dietist och lagad av Jonas Lundgren, men till maten levereras även välbehövliga kosttips och träningstips från en PT. Matlådorna är anpassade efter behov och finns som helkasse och halvkasse. Här gäller det att hitta sina egna mål. 


  Ett par tips från Jonas:

  - Skippa alla trendiga dieter eller bantningskurer - det funkar aldrig i längden. Satsa på att komma ut och röra dig lite varje dag.

  - Variera din kost precis som med träningen & laga alltid mat efter säsongerna - bättre, nyttigare & billigare.


  Frukosttips: Jonas hälsoshake

  - 3 msk Gojibär
  - 3 msk pumpakärnor
  - 3 msk tranbär
  - 5 dl lättkvarg
  - 5 dl lättmjölk
  - 150 gram rivet äpple eller en matsked honung
  - 150 gram frysta eller färska bär

  Blanda allt i en blender och tillsätt äpplet eller honung för önskad sötma.  Läs mer om Jonas Träningsmat här 

  Mer information: Restaurang Jonas  0 0


  Efter en framgångsrik och hyllad Sverigeturné tar Johan Rheborg i höst sin första egna standup-föreställning till Rival. I showen Rheborg ger en av landets populäraste komiker och skådespelare en humoristisk inblick i sin uppväxt och hur det är att brottas med ett dåligt självförtroende när man fyllt 50 år.


  Johan Rheborg har stått på standup-scener sedan 2006, spelat i otaliga filmer, pjäser och tv-serier och skapat flera älskade karaktärer, som Percy Nilegård, Kenny Starfighter och "Fredde" i Solsidan. Dessutom har han skrivit manus till populära humor-serier som Allt faller och Jättebästisar, varav den senare sänds på TV4 just nu.


  Under våren är Johan Rheborg ute på en turné med sin första egna standupföreställning och uppträder inför fullsatta salonger. Rheborg har lovordats av kritikerna, och i höst kommer den humoristiskt självutlämnande föreställningen till Stockholm. Premiären i Stockholm äger rum på Rival den 10 oktober. 


  Biljetter säljs via Blixten  och Ticnet , 077-170 70 70

  Speldatum: 10, 11, 17, 18 okt

  Tid: Kl 19.30

  Mer information: Rival  0 0


  Sneakers eller dressat? Den som inte vill behöva välja kan nu hitta en kombination av båda på Grams första konceptbutik i Sverige. Butiken slår upp dörrarna på Södermannagatan 16 med ett fullt sortiment av märkets skomodeller som mixar gammalt och nytt enligt konceptet "sophisticated sneakers". Här gäller unika skor som ska förstärka bärarens personlighet, en ambition som även genomsyrar den arkitektritade lokalen där skorna vävs in i sin omgivning med hjälp av originella displayformer.


  - Det är flera trender inom skovärlden som rör sig i vår riktning just nu. Skor tar klivet från sällanköpsprodukt till en modeprodukt som man använder för att uttrycka sin personlighet med, säger Johan Larsson, VD på Gram.


  Butiken öppnar den 29 mars och är ritad av Jenny Askenfors, arkitekt SIR/MSA på Bofink.


  Mer information: Gram  0 0


  Den 29 mars drar Soldaten Svejks årliga ölfestival igång. I år är det Tjeckien och framför allt Pilsner Urquell som hyllas. Festivalen är större än någonsin, inte bara vad gäller utbudet utan också vad gäller storlek på faten. 2700 liter av världens bästa ljusa lager kommer att säljas under festivalen.


  En av världens största sidor för ölprovning och bedömning av öl (ratebeer.com), har nyligen belönat Pilsner Urquells opastöriserade och ofiltrerade ljusa lager, med det absolut högsta betyg som en öl kan få, 100p av 100 möjliga. Dessutom säger de i ett utlåtande, att det är den bästa ljusa lagern i världen.


  I samband med belöningen beslutade sig ägaren av Soldaten Svejk att ägna årets ölfestival åt att hylla just Pilsner Urquell och Tjeckisk öl i allmänhet. Festivalen är återkommande med olika teman och i år är fokus hantverket bakom den prisbelönta ölen och hur man ska hantera en öl som är bäst i världen.


  - Vi tar hand om ölen så att den omåttligt populära Pilsner Urquell alltid håller samma kvalitet som den förtjänar. Under Festivalen så kommer ju vi få in något så unikt som en ofiltrerad och opastöriserad Gambrinus. Med en sådan raritet i sortimentet så känns det extra viktigt att lyfta fram det fina hantverk som ligger bakom att brygga ölen, säger talesperson för Soldaten Svejk.


  Måndagen den 31 mars kommer Innovation Manager Kamil Rizak från Pilsner Urquell-bryggeriet att besöka Soldaten Svejk för att mingla och svara på frågor.


  Under festivalen är det inte bara Pilsner Urquell som kommer att serveras utan andra unikiteter som Gambrinus ofiltrerade pilsner kommer att finnas att smaka på. Detta för första gången på svensk mark.


  Öl som kommer att serveras:
  Pilsner Urquell
  Pilsner Urquell Ofiltrerad
  Gambrinus
  Gambrinus Ofiltrerad (Första i Sverige)
  Master Dark
  Master Semi-Dark
  Kozel Dark


  När: 29 mars till 4 april
  Invigning: Den 29 mars kl 15 får specialinbjudna vara med om att öppna faten och mingla innan allmänheten släpps in kl 16.

  Mer information: Soldaten Svejk  0 0
 • 03/31/14--01:46: Nalen satsar på säsongen

 • I fjol tog kocken Petter Eriksson med sig flera års erfarenhet av biodynamiskt och ekologiskt odlat in i köket på Nalen. Nystarten märks inte minst på den säsongsbetonade menyn som byts ut fem gånger om året för att följa odlingsåret. Restaurangen, som satsar på att Krav-märkas, är känd för att mixa gammalt med nytt och det är även årets recept. Under 2014 serveras bland annat en klassiker som Coq au Vin på helt nytt, och givetvis säsongsbetonat, vis.


  - Nalen Restaurang har alltid varit en skön kvarterskrog med ambitioner och det vill vi fortsätta att vara. Jag vill bidra med mitt kunnande och tänk kring det ekologiska och det närodlade, säger Petter Eriksson.


  På den aktuella menyn kan du bland annat hitta säsongsrätter som kycklings från Movitz gård med gruyeregratinerad potatispuré - Nalens nytolkning av en hederlig gammal klassiker.


  Mer information: Nalen Restaurang


older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 36 | newer