Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


  0 0


  Under april månad får klockbutiken LuxuryWatches utökning av en ny butik på Grev Turegatan 12. Den nuvarande butiken ligger på Sibyllegatan och är känd för sitt exklusiva utbud av både moderna och klassiska ur.


  Mer information: LuxuryWatches Grev Turegatan


  0 0


  Från maj till november kan man få hela paketet med båttur, ölprovning av brygder från ön samt trerättersmiddag vid vattnet på Fjäderholmarnas Krog i Stockholms skärgård. Resan tar 25 minuter och paketet funkar lika bra för familj som för vänner och kollegor.


  I paketet ingår:

  Båt med Strömma från Nybroviken

  Ölprovning hos Fjäderholmarnas Bryggeri

  Trerättersmiddag på Fjäderholmarnas Krog


  Datum: 1 maj - 6 nov (vissa dagar i veckan)

  Pris: 975 kr

  Mer information: Fjäderholmarnas Krog  0 0


  Från slutet av maj flyttar Boqueria Torg ut till uteserveringen, som lagom till säsongen har fått sig ett ansiktslyft med ny inredning och bättre ljud. Utöver dj:s från både Boqueria och syskonkrogen Vassa Eggen blir det spanska vibbar med tapas, sangria och cava från onsdagar till lördagar. Nytt för i år är även att ansvariga nöjesprofilerna Fjodor Nikolajev och Salvatore Scappini får sällskap av Vassa Eggens Eija Skarsgård.


  - När våra inneklubbar går i ide för sommaren vill vi skapa ett kul och avslappnat förfesthäng på uteserveringen, med goda drinkar och somrig atmosfär, säger Fjodor Nikolajev.


  Datum: Slutet av maj-sep

  Tid: Ons-lör, kl 17-01

  Mer information: Boqueria  0 0
 • 04/24/15--07:55: Premiär för ny sommarklubb

 • Den 8 maj drar klubbprojektet Panama Francis igång, en plattform där musik möter dekor och konst för stans alla klubbkids.


  Fram till september blir det bland annat elektronisk dansmusik och urban/hiphop fördelat på två olika inomhusgolv och gård med grill och sommarmusik. Adressen är dock än så länge hemlig. Panama Francis drivs av folk från klubbar som F på Fotografiska och terrassen på Público, och kommer att pågå varje helg hela sommaren.


  Datum: 8 maj - 12 sep  0 0
 • 04/24/15--08:03: Helgens 20-talsmix på Melt

 • Som vanligt fylls helgen på speakeasybaren Melt med 20-talsunderhållning i en mix av kabaré, burlesk, jazz, magik och dansvänliga melodier. På scen står Fräulein Frauke, en av Sveriges främsta showgirls, magikern Anders Fox, burleskstjärnan Ivoncita samt jazzduon Aurora & Ludvig.


  Datum: 24-25 april

  Tid: Från kl 19

  Mer information: Melt Bar & Restaurang


  0 0


  Nu öppnar folket från Pastis en kontinental krog mitt på Kungsholmstorg. Det blir mat, drinkar och vin i stimmigaste bistromiljö. "Vi är ganska osvenska av oss, man ska få känslan av att vara utomlands", säger Christopher Gustavsson, köksmästare på Styrelsen.


  I fokus för nyöppnade Styrelsen står vällagad mat till rimliga priser, men även cocktails och vin. Tanken är att erbjuda en avslappnad och modern sydeuropeisk bistro där det ska finnas något för alla.


  - Vi är väldigt opretentiösa, men vi vill ändå att allt ska vara jävligt bra. Med det sagt så siktar vi inte på någon Michelin-krog, bara en trevlig kvartersbistro där man ska kunna dricka och äta en bit mat i baren utan känna sig rånad, berättar Christopher.


  Han och restaurangchefen Johan de Mander drev tidigare Pastis i Gamla Stan, och kärleken till Frankrike lever kvar. Dock har vinutbudet breddats med etiketter från Italien, Spanien och USA. I cocktailbaren står bartendern Anders "Hoffa" Sundberg från bland andra Prinsen och Gondolen och det blir dessutom rikligt med barsnacks såsom paté och hemmagjorda chips med tryffelaioli.


  Hur ser ni på barhänget i området?

  - Vi älskar mat, vin och drinkar och tycker inte att en restaurang är komplett utan en cocktailbar. Vi vill förnya Kungsholmen och ser en väldigt stor potential här.


  Namnet Styrelsen anspelar på de gamla direktörerna som kvarterets gator har fått sina namn efter, och som tillsammans bildar just en styrelse, men också en vilja att styra och vägleda gästen.


  Dold gårdspärla
  Lagom till sommaren öppnar även restaurangens innergård, som kommer att hålla igång fram till 23 med såväl loungeavdelning som bordsservering för upp till 50 personer. En för stadsdelen unik uteservering.


  - Det är som en oas, det finns inget liknande på Kungsholmen. Vi är väldigt glada över att ha fått den här chansen, säger Christoffer.


  Inledningsvis kommer uteserveringen att vara öppen tisdagar till lördagar.


  Foto: Nicolina Knapp

  Mer information: Styrelsen Bar & Bistro


  0 0
 • 04/24/15--09:37: Sparris på Tennstopet

 • I maj är det dags för sparris på Tennstopet, och för den som är sugen på vårprimören gäller det att passa på - svensk sparris skördas nämligen endast från maj till slutet av juni. På Tennstopet blir det gotländsk sparris med forellromshollandaise.


  Datum: 1 maj - någon gång i juni

  Pris: 140 kr

  Mer information: Tennstopet


  0 0


  Under våren och sommaren återvänder plattformen och festivalen India Unlimited till flera ställen i Stockholm, och det blir allt från hållbarhetsseminarier till yoga, mat och indisk film.


  I programmet ryms bland annat filmfestivalen Cinema Indien, där Omung Kumars uppmärksammade debutfilm om en indisk boxningstalang visas. Det blir även fotoexpedition av vildmarksfotografen Babis Nobis, indisk design på Millesgården samt yoga, dans och gatukök på dagsfestivalen Namaste Stockholm i Kungsträdgården. På Sheraton hålls en indisk matfestival och i juli ställer fotografen Mattias Klum ut sina bilder på Raol Wallenbergs Torg.


  Några events att hålla koll på:

  7-10 maj: Cinema Indien, biografen Sture

  9-31 maj: Fotoexpedition av Babis Nobis, Sheraton
  20-27 maj: Indisk nutida och forntida design, Millesgården, Lidingö
  23 maj: Namaste festival, Kungsträdgården
  25 maj - 2 juni: Indisk matfestival, Sheraton
  1-31 juli: Mattias Klums fotoutställning, Raol Wallenbergs Torg


  Läs mer och se hela programmet här 


  0 0


  Den 1-2 augusti återvänder musik- och konstfesten Stockholm Music & Arts till Skeppsholmen med ett gäng stora namn på repertoaren. 


  Programmet sträcker sig över två dagar och bjuder på musikaliska tungviktare som Van Morrison, Tori Amos, Thåström, José González och Timbuktu. Samtidigt får besökare ta del av flera konstnärliga projekt med demokrati och jämställdhet i fokus. Festivalen, som brukar locka över 10 000 besökare per dag, har tidigare gästats av artister som Prince, Neil Young och Björk.


  Datum: 1-2 augusti

  Plats: Skeppsholmen

  Pris: Festivalpass 1 250 kr, endagsbiljett 750 kr

  Läs mer och se hela programmet här 


  0 0


  Farang blir den första restaurangen någonsin att gästa Mathias Dahlgren Matbordets "Cooking with friends", där kocken lagar mat framför gästerna och samtidigt berättar om processen och råvarorna. Under två kvällar i maj utlovas exotiska frukter och grönsaker tillsammans med förstklassiga svenska råvaror när den asiatiska finkrogen kommer på besök.


  Datum: 6-7 maj

  Mer information: Mathias Dahlgren Matbordet, Farang  0 0


  Speakeasybaren Melt bjuder varje vecka på spexig 20-talsunderhållning. Tisdag, fredag och lördag den här veckan blir det bland annat burleskbingo, New York-inspirerad afterwork, varietéshow, dj och burleskstjärnor.


  Tis 28 april: Burleskbingo med burleskstjärnan Miss Diamond, underhållning och priser. Kl 20-22.


  Fre 1 maj: AW och varietéshow med burleskstjärnan Miss Sina King (Aus), Fräulein Frauke (Sv), magikern Anders Fox, sassy jazz med Aurora & Ludvig och Choco Canel i dj-båset. Kl 17-01.


  Lör 2 maj: Varietéshow med magikern Anders Fox, Miss Sina King, Fräulein Frauke, sassy jazz med Aurora & Ludvig och Choco Canel i dj-båset. Kl 17-01.


  Mer information: Melt Bar & Restaurang


  0 0


  Klassiska toner blir det när den nystartade kammarmusikklubben Chambre Giljotin kommer till Teater Giljotin den 5 maj. Bland annat framförs musik från Wilhelm Stenhammar, Elfrida Andrée och Ludvig Norman. Initiativtagare till klubben är pianisten Maria Rostotsky och kompositören Rikard Borggård.


  Musiker:
  Christian Svarfvar - Violin
  Göran Fröst - Viola
  Erik Williams - Cello
  Maria Rostotsky - Piano


  Datum: 5 maj

  Tid: Kl 19.30

  Pris: 150 kr

  Biljetter säljs här

  Lyssna på ett smakprov här

  Mer information: Teater Giljotin


  0 0


  Nu är det klart att Elli Ingram (UK) spelar på Lydmar i sommar, närmare bestämt den 10 juni.


  Den musikbegåvade 19-åringen debuterade nyligen med EP:n Sober och har turnerat i Europa med Chase & Status, bland annat med spelning på Glastonbury. Till influenserna hör soul- och hiphop-artister som Amy Winehouse, Lauryn Hill, Billie Holiday, D'Angelo, Big Pun och A Tribe Called Quest.


  Datum: 10 juni

  Tid: Kl 20.30

  Pris: Fri entré

  Mer information: Lydmar


  0 0


  En ny plattform för oberoende svensk design slår upp portarna i centrala Stockholm 23-24 maj 2015. STHLM POP är namnet på en konceptbutik som under två dagar exklusivt ställer ut produkter från varumärken som är baserade på Tictail.


  Det är smyckesdesignerna Caroline Hjerpe, med varumärket med samma namn, och Cecilia Kores med sitt mumbaistockholm som ligger bakom STHLM POP. Med sig i ryggen har de Tictail, ehandelsplattformen som inriktat sig på att stötta oberoende designers över hela världen.


  De två entreprenörerna har samlat varumärken som Vasuma, Deadwood och Minimocks med målet att ge allmänheten möjlighet att upptäcka ny, svensk design i klassiskt butiksformat.

  Caroline Hjerpe och mumbaistockholm representerar en ny generation svenska designers som till stor del vuxit genom egna medel via sociala medier och e-handel.


  - Alla varumärkena började i varsin kammare för bara ett eller ett par år sedan, och har vuxit genom att skapa våra egna communityn på sociala medier och genom Tictail. Med STHLM POP vill vi visa upp ny svensk design för den bredare massan, säger Cecilia Kores på mumbaistockholm.


  Inspirerande plattform


  Det finns flera syften med STHLM POP: Caroline Hjerpe och Cecilia Kores vill att fler ska kunna ta del av ny svensk design, och samtidigt att varumärkena själva ska få en plattform att mötas på och inspireras av varandra. Utöver det lockas de av möjligheten att möta de kunder och följare som de annars bara har kontakt med via mobilen och datorn.


  - Vi vill att detta ska bli en återkommande plattform för allmänheten att kunna upptäcka ny svensk design. Tanken med STHLM POP har jag haft länge men den blev starkare när jag deltog i Tictails Holiday Pop-Up i New York. Nu vill vi samla våra favoritvarumärken för att skapa en egen sådan upplevelse i Stockholm, säger Caroline Hjerpe.

  För Tictail markerar STHLM POP en milstolpe i plattformens snart treåriga historia.


  - Det är fantastiskt att se hur Tictail fortsätter att växa och ta nya former. Tictails mål har alltid varit att stödja varumärken att bygga företag genom onlineförsäljning - och att se hur folk inom communityt dessutom hjälper varandra är grymt!, säger Livia Moore, Community Manager på Tictail.


  Om STHLM POP

  Vad: En konceptbutik med 10 varumärken, samtliga med webshoppar på Tictail, som slår upp portarna under två dagar och erbjuder 15-20% rabatt på samtliga produkter


  När: Helgen 23-24 maj på hörnet Linnégatan/Nybergsgatan på Östermalm i Stockholm


  Varumärken: Caroline Hjerpe (smycken), mumbaistockholm (smycken), Deadwood (skinnjackor), Bahkadisch (illustrationer), Moyi Moyi (väskor), Minimocks (mockasiner för barn), By Mutti (porslin), Vasuma (glasögon), Brixtol (kläder och jackor), Bock & Brille (lampor), Sprezza (herraccessoarer), Karma Coffee (fairtrade, ekologiskt kaffe), Simon Key Bertman (textildesigner)


  0 0


  Den 20 maj tar Pang Pang Brewery över kranarna på The Churchill Arms. Bryggeriets Fredrik Tunedal serverar utvalda öl från sex kranar och lagom till kvällen har Churchill Arms kockar tagit fram speciella maträtter.


  Datum: 20 maj

  Tid: Kl 17

  Mer information: The Churchill Arms


  0 0


  WhatsupSthlm söker nu en deltidsskribent som kan jobba från vårt kontor ca 2 dagar/vecka. Ditt jobb är att skapa läsvärt material liknande det vi publicerar på siten idag. Det är ett väldigt roligt arbete och perfekt vid sidan om för den som pluggar eller frilansar.

  Krav

  - Du skriver grymt.

  - Du är snabb.

  - Du har öga för detaljer.

  - Du har grym koll på Stockholms nöjes- och restaurangutbud.

  - Du har tidigare erfarenhet av skribent-/redaktörsjobb.


  Maila ditt CV och personliga brev senast söndagen den 24 maj till Johanna Lagerkranser: johanna@whatsupglobal.com


  0 0


  Sommar betyder fest på Mister French, som nu öppnar uteserveringen på Skeppsbron med buller och bång. Bland annat blir det drinkbål, skaldjursplatåer och en prunkande apelsinlund. "Det kommer vara som att bo i en trädgård i Paris", säger barchefen Oscar Högberg.


  Årets upplaga av den kända uteserveringen i Gamla Stan drog igång med öppningsfest den 11 maj, ett event som även markerade startskottet för brasseriets nya "Orange Garden". Temat följer den Gatsby-liknande karaktären Mister French.


  - Själva konceptet på barsidan är att Mister French gillar apelsiner, så det kommer att vara väldigt lummigt med apelsinträd och växter. Även på drinksidan kommer vi att jobba mycket med apelsiner, berättar Oscar Högberg.


  Enligt devisen "sharing is caring" blir det såväl franskinspirerade drinkbål som stora skaldjursplatåer och plockvänlig barmeny. Restaurangmenyn har bytts ut lagom till säsongen och fått fokus på fisk och skaldjur.


  - Det blir mycket grillade skaldjur, helgrillade fiskar och dagsfärska fiskar som inte är satta på menyn. Vi kommer även att börja servera Mister French egna ostron som inte går att få någon annanstans, säger restaurangchef Daniel Watzer.


  Varje dag är en fest

  Nytt för i år är även att det på nöjesfronten blir events varje dag hela veckan, bland annat i form av livespelningar och tjejkvällar som går under namnet "Miss French". Förra årets bartävling Slaget om Skeppsbron kommer också att gå av stapeln, men många planer är fortfarande hemliga enligt Daniel:


  - Tanken är att det ska vara innovativt och kreativt. Det är mycket roliga idéer som vi inte vill avslöja än, men det kommer att bli många överraskningar under sommaren, lovar han.


  Bortsett från att fasaden öppnas upp mot Skeppsbrokajen kommer även delar av taket i restaurangen att kunna skjutas undan för att skapa utekänsla för gäster som sitter inomhus.


  Mer information: Mister French


  0 0


  Gastronomiska matfestivalen Smaka på Stockholm återvänder till Kungsträdgården den 4-7 juni, nu med en ny "pop up-restaurang" där fyra av Sveriges bästa kockar deltar.


  Festivalen bjuder på fyra intensiva dagar med en rad kända restauranger och krögare i programmet. Den stora nyheten för i år är pop up-krogen där man kan ta del av smaker från Frida Ronge (vRå), Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Christoffer Ekman (Pauls Kök) som alla finns på plats.


  - Pop up-restaurangen ger gästerna en unik chans att på nära håll få se hur kockarna arbetar, ställa frågor och såklart njuta av deras signaturrätter. Dessutom erbjuder minirestaurangen en mindre trerättersmeny till ett fantastiskt pris, säger Anders Sewerin som är en av grundarna till Smaka på Stockholm.


  Under festivalen blir det även chef's table, food trucks (Bun Bun Truck m fl), kurser i surdegsbakning, cook-alonger och mycket mer. Dessutom står bland andra Anders Wendin på scen i Kungsan.


  Några av restaurangerna som deltar är Tennstopet, Indian Garden, Boqueria, Adam & Albin Matstudio, Farang, Babas Burgers & Bites och Yolo.


  Datum: 4-7 juni

  Plats: Kungsträdgården

  Läs mer om Smaka på Stockholm här 


  0 0


  Efter succéer som Étre Blessé är Karina Holla nu tillbaka i Sverige med den kritikerrosade föreställningen Främmande Kropp, som spelas på Teater Giljotin nu i veckan.


  Föreställningen bygger på en sann berättelse om en kvinna som upptäcker att hennes enda möjlighet till överlevnad, i ett sönderkrigat Nazityskland, är att överta sin döda mans identitet. Hon lever förklädd i 40 år innan hon blir upptäckt. I rollen ser vi en av Hollands mest välkända, omtyckta och omdiskuterade scenkonstnärer, Karina Holla.


  OBS! Föreställningen framförs på Engelska.


  Datum: 20-29 maj

  Pris: 200 kr (studerande, arbetssökande & pensionär 100 sek)

  Biljetter bokas här

  Mer information: Teater Giljotin


  0 0


  Utställningen Hazy Amber Days, som under våren visas på Hotel Diplomat, består huvudsakligen av eklektiskt framställda porträtt, där Fabian Edelstam använt sig av en blandteknik med måleri och foto på duk.


  I motiven använder sig konstnären av en pixel- och mosaikprincip, där han tydligt framvisar inspiration från svensk porträttkonst från 1700-talet såväl som fotografier på dagens filmikoner.


  - I mina porträtt försöker jag återskapa en brygga mellan tidigare och nuvarande kulturer, inom en modern ram i enlighet med principerna för antika mosaiker. Vissa bitar saknas, andra är i oordning, precis som fragment av ett barndomsminne som håller på att rekonstrueras, säger Fabian Edelstam.


  Hans verk ingår i konstsamlingar över hela världen: Mémorial Charles de Gaulle, Europeiska Parlamentet i Bryssel, Utrikesdepartementet, NATO, och Luxemburgs Parlament. I utställningen "Hazy Amber Days" på Hotel Diplomat kommer vi bland annat få se porträtt av Fabians egen mormorsfar, konstnären Nils von Dardel, Grace Kelly och Scarlett Johansson.


  Fabian Edelstam är utbildad vid Beckmans Designhögskola samt Académie de la Grande Chaumière i Paris. Sedan 1990-talet är han bosatt och verksam i Paris och ställer regelbundet ut bland annat i London, Paris, Bryssel, Monaco och i Dubai.


  Utställningen Hazy Amber Days visas på Hotel Diplomat i samarbete med Pierre Hagströmer och PIERRE&PETER's Interior den 21 maj - 14 juni 2015.


  Datum: 21 maj - 14 juni

  Mer information: Hotel Diplomat


  0 0


  Nästan två år efter att Debaser Slussen tvingades stänga igen, slår den kända uteserveringen återigen upp dörrarna torsdagen den 28 maj.


  Den här gången flyttar Debaser Slussen - Terrassen, som det nya namnet lyder, upp ett snäpp och förvandlar Slussenterrassen till en 700 kvadratmeter stor uteservering med dj:s, livespelningar, öl och food shack. Lagom till öppningshelgen utlovas dessutom flera kända ansikten bakom skivspelarna.


  Uteserveringen kommer att vara öppen varje dag fram till den 13 september.


  Öppningsdatum: 28 maj

  Tid: Kl 17

  Åldersgräns: 20 år

  Fri entré

  Mer information: Debaser Slussen - Terrassen


  0 0


  Lördagen den 23 maj är det dags för Sicklas årliga matfestival där det bjuds på smakupplevelser, kändiskockar och underhållning för matälskare i alla åldrar.


  - Det blir helt enkelt en fest för hela familjen, säger Anette Persson, marknadsansvarig för köpkvarteret i Sickla.


  Bortsett från att prova mat och dryck från lokala aktörer, kommer besökarna bland annat kunna träffa stjärnkrögaren Erik Lallerstedt som finns på plats för att signera sin senaste kokbok. Gästar matfesten gör även journalisten Jonas Cramby som lagar tacos från nya kokboken ¡Taco Loco!.


  - Jag är helt galen i tacos. Faktum är att jag älskar mexmat så mycket att jag har döpt min dotter till Margarita, berättar han.


  För underhållningen på scen står bland andra Pappapodden och barnprogramledaren Farzad Farzaneh, och dessutom blir det kockfritids med tv-profilen Johanna Westman.


  Datum: 23 maj

  Tid: Kl 11-19

  Läs mer och se hela programmet här 


  0 0


  Före detta F12 Terrassen får i år ny skepnad och lämnar rum åt Públicos nya, grönskande terrass som har premiär den 20 maj. 


  Med öppet sex dagar i veckan tar välkända ansikten inom Stockholms nattliv hand om nätterna tillsammans med utländska akter, saltkantade margaritas och en slående utsikt över inloppet till Stockholm. Musikprofilen varierar från kväll till kväll, men fokus kommer att ligga på house-musik av rytmiskt/internationellt snitt.


  Sommarterrassen invigs den 20 maj.


  Tid: Kl 10-03

  Mer information: Público Terrassen


  0 0


  Efter framgångarna med amerikanska food trucken Gnarly Burger har det nu öppnats en ambitiös syskonrestaurang på Roslagsgatan i Vasastan. "Vi vill visa för hela Sverige att gatumat inte behöver vara djupfryst sunkmat och halvfabrikat", säger Gilbert Gustafsson, delägare på Gnarly Burger The Restaurant.


  Hej Gilbert, berätta lite mer om det nya konceptet!
  - Vi fick inspiration från food trucken och ville testa hur streetmat kan tas från gatan till matsalen, där man kan dela rätter och ha kul. Nivån är densamma som på en vanlig restaurang. Vi serverar mycket mer än bara hamburgare och satsar även på en stor bar för dem som vill ta en drink och lyssna på schysst musik.


  Varifrån kom inspirationen till att servera gatumat?
  - Vi har varit runt i världen och intresserat oss för food trucks och att man kan laga mat på gatan om man har passionen men saknar resurserna som en restaurang kräver. Jag har samlat inspiration under hela min karriär och med tillstånden i Stockholm har det dessutom blivit mycket enklare att starta food truck.


  Vilka rätter kan man förvänta sig på den nya restaurangen?
  - Många sharing-rätter som går åt street-hållet. Det blir en hel del "finger food" som äts med händerna på samma sätt som ute på gatorna. Vi håller på och sätter menyn just nu och vi lär oss mycket av vad gästerna säger.


  Kan man sitta utomhus och äta i sommar?
  - Absolut, vi öppnade vår uteservering förra veckan och ska piffa upp den lite så det ska nog bli jäkligt trevligt!


  Mer information: Gnarly Burger The Restaurant


  0 0


  Aberdeen har hyrt ut ca 5 500 kvm till Stureplansgruppen i SEB Trygg Livs fastigheter Näckström 24 och 25 på Arsenalsgatan 6 i Stockholm. Uthyrningen omfattar bland annat de stora kontorsytor som blir vakanta efter Setterwalls. Under namnet Bank Hotel kommer nu Stureplansgruppen att skapa ett nytt hotell med bar och restaurang i lokalerna.


  - På Arsenalsgatan 6 skapar vi Stockholms främsta boutiquehotell med en tydlig inriktning mot en medveten målgrupp. Fastigheten är med sin utformning och läge idealisk för det internationella koncept vi tagit fram. Med stora publika ytor i såväl gatuplan som på taket blir Bank Hotel ett nav i Blasieholmens utveckling, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.


  Aberdeen genomförde under slutet av förra året en hotellupphandling i syfte att kontraktera en hotellaktör som kan bidra med unika kvaliteter till fastigheten. Efter urvalsprocessen föll valet på Stureplansgruppens koncept Bank Hotel.


  Hotellet kommer ha mer än 110 rum, en restaurang samt tre barer, varav en på taket med dubbla terrasser.


  - Det finns en mättnad på kedjehotell i innerstaden. För att göra Stockholm än mer attraktiv mot besöksnäringen behövs starka, unika hotellkoncept, fortsätter Stureplansgruppens VD Vimal Kovac.


  - Vi är mycket nöjda med att få ett hotell som hyresgäst som bidrar positivt till fastighetens och portföljens utveckling. Är också övertygade om att detta boutique-hotell blir ett uppskattat nytt inslag i stadsbilden vilket ytterligare kommer att lyfta Blasieholmen, som är ett av våra strategiska områden. I linje med vår plan för portföljen har vi nu två större hotellprojekt med olika koncept igång, ett i Göteborg och nu ett i Stockholm, säger Lars Kinneholm, tillgångsförvaltare på SEB Trygg Liv.


  Bank Hotel beräknas öppna i sina nya lokaler under 2017.


  0 0
 • 05/26/15--09:02: Final av Stream Your Dream

 • Den 29 maj blir det liveuppträdanden under finalen av Stream Your Dream på Göta Lejon.


  Det är besökarna själva som påverkar vem som ska stå på scen - de tre tävlingsbidragen som har streamats flest gånger på Spotify den 11-17 maj får nämligen uppträda inför juryn som utser en vinnare. Sthlm Underground, Lionfly secrets, Nadina, Melina Borglowe och Sthlmiana är artisterna som tagit sig till final.


  Här kan man lyssna på bidragen.


  18.00 - Dörrarna öppnas
  19.00 - Spelning: Pontus de Wolfe
  20.00 - Finalen börjar!


  0 0


  Måndagen den 1 juni är det stor utförsäljning på barnklädesbutiken ByEngberg Store. Det blir 60-70% rabatt på plagg från tidigare säsonger och 40% på udda styles från våren. Bland varumärkena finns bland andra Marie-Chantal, Hucklebones London, Twist & Tango och Bonnet a PomPo.


  Datum: 1 juni

  Tid: Kl 7-18

  Mer information: ByEngberg Store


  0 0
 • 05/29/15--06:56: De Vet Du till Gröna Lund

 • Svenska musik- och humorgruppen De Vet Du har turnerat landet runt och uppträtt för fullsatta klubbar med låtar som "Fucka Ur", "Shit Va Pin" och "Kär I En Gamer". De har även hunnit med en egen tv-serie på Kanal 5. Den 2 juni kommer de fyra vännerna till Gröna Lund, där det utlovas musik, humor och partystämning utan en lugn stund.


  Datum: 2 juni

  Tid: kl 20

  Entré: 110 kr

  Läs mer här 


  0 0


  Fem år har gått sedan Buco Nero tog över garaget under syskonet Caffé Nero på Roslagsgatan i Vasastan. Idag har den italienska storkrogen lämnat hajp-hetsen bakom sig. "Vi har gått från att vara ett hipster-varumärke till att bli ett genuint varumärke", säger krögaren Sacha Smederevac.


  Buco Nero betyder svart hål på italienska, men Ford Kindwalls gamla servicehall badar i ljus från fönsterluckorna i taket. Även om den betongkantade lokalen har vunnit pris för sin arkitektritade inredning vill Sacha Smederevac få bort allt det stiffa.


  - Vi har tittat på vardagliga värderingar och att det ska vara prisvärt. Buco Nero ska vara ett ställe där man vistas i vardaglig miljö utan allt det där hajpade där du har en massa måsten. Jag tar hellre de mänskliga faktorerna än något som är robotiserat och statiskt producerat, säger han.


  Som krögare har han tidigare startat Ciao Ciao och länge intresserat sig för enkelheten i den italienska matlagningen. Med Nero vill han återuppliva det gamla och genuina och tillgodose storstadsmänniskan på samma gång.


  - Maten lagas på naturligare recept. Det handlar om lättare smaker som gör att man kan äta mycket. Jag har velat väva in det in en urban miljö och gå bort från rödvita dukar så att man inte behöver kliva in på kvarterstrattorian, även om det verkligen har sin charm också.


  Tillbaka till naturen


  De enkla smakerna har ställt högre krav på råvarorna som måste vara naturliga för att smaka mer. Något som har fått Sacha Smederevac att vilja hitta tillbaka till hur det var förr, innan kemikalierna tog över. Men det naturliga ska bara finnas där, utan att man behöver klassas som en ekologisk krog, menar han.


  - Det är lättare i Italien där råvarorna är så fantastiska. De är världens största slow food-land och går in för att bevara det gamla sättet att göra allt på. Därför bevaras smaken som vi är ute efter. De har en viss heder i det. Jag vill uppleva det på ett kommersiellt sätt, att hålla den typen av kvalitet till vardags i större mängd.


  "Vi har blivit allmänna"


  Enligt en undersökning i DN har Buco Nero också gått hem hos många av stans italienare, vilket gläder Sacha Smederevac även om han har börjat släppa på kraven.


  - Vi har blivit bättre men fått mindre uppmärksamhet, men det jag ser växa fram nu efter fem år är en stabil kundkrets. Vi är stabilare och bättre än någonsin och jag är glad att det har gått så långt att vi har blivit allmänna.


  Mer information: Buco Nero


  0 0
 • 05/29/15--12:46: Söder med ny bistro

 • Nu slår Bistroteket upp dörrarna i närheten av krogtäta Nytorget. Vi har pratat med ägaren Makis Batsoulis om vad den franska bistron har att erbjuda.


  Hej Makis, vad kan man förvänta sig av Bistroteket?
  - Bistroteket är en opretentiös bistro dit man kan komma från morgon till kväll. Vi satsar mycket på att vara tillgängliga för alla. À la carte-frukost på vardagarna, brunch på helgerna, lunch, middag och alltid trevligt barhäng.


  Vem vänder ni er till?

  - Alla är välkomna! Vi satsar inte uttalat på en speciell målgrupp. Men inredningen och stämningen i lokalen kommer nog att dra till sig folk i 30 till 40-årsåldern.


  Ni har totalrenoverat lokalen. Hur har ni tänkt kring inredningen?
  - Lokalen har blivit fantastisk snygg. Det är mycket mörkt trä och marmor som ihop med udda porslin och vänlig service kommer att skapa en ombonad och varm stämning där alla ska känna sig välkomna.


  Blir det några speciella rätter att testa på menyn?

  - Absolut! Vår Steak Tartare som serveras med talgmajonnäs och svamp rekommenderar jag alla att äta. Även den inkokta rabarbern som kommer med en sorbet gjord på ängssyra, matcha-te och harsyra är något vi är lite extra stolta över. Maten kan beskrivas som modern bistromat. Fokus ligger på att det ska vara riktigt gott och prisvärt.


  Mer information: Bistroteket