Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 4 | 5 | (Page 6) | 7 | 8 | .... | 36 | newer

  0 0
 • 11/05/13--02:18: In the Mood for Art på MOOD

 • Tänk dig en supermarket full med konst. Där alla sorters konsttekniker ryms under ett och samma tak. En plats där en bred konstpublik får mötas och hitta sin favorit bland ett brokigt utbud. Den 14 november återvänder FoKo Art To Go till Mood-gallerian och bjuder på ännu en konstfest för alla plånböcker.


  Grundtanken med konst-marknadsplatsen är att lyfta fram allt från konststuderande och konstutövare till mer etablerade konstnärer och låta dessa sälja sin konst utan krångel. Här bedömer ingen expert vad som är konst eller inte - istället är det upp till publiken att tycka till. Konceptet FoKo finns redan etablerat på andra platser i stan och nu har turen återigen kommit till Mood. Den 14-24 november kan nyfikna och konstintresserade titta runt bland 600 verk och köpa med sig konstverk hem, vilket art to go handlar om. Priserna börjar på 500 kr och går upp till max 16 000 kr.


  Nytt för i år är den unga konsten som får extra stort utrymme på konstmarknaden. I elevhörnan ställs fria verk och stockholmstolkningar ut av esteter från Viktor Rydberg Jarlaplan och Södra Latin. Dessutom ställs projektet The Non Violence skulpturer ut och dekoreras av bland andra artisten Meja och regissören Jonas Åkerlund. I anslutning till antivåldstemat har elevhörnan fått i uppdrag att rita skisser på "The Non Violence revolvrar" (artikelbilden kommer från Södra Latin). Ett bidrag från varje skola röstas fram av publiken för att sedan föras över två stora revolvrar. Ett illustrerande exempel på konstens kraft. 


  Tider: Vardagar kl 10-20, lördag kl 10-18, söndag kl 11-18

  Fri entré

  Läs mer på fo-ko.se  eller moodstockholm.se 


  0 0
 • 11/07/13--02:07: Fuck Buttons på Kägelbanan

 • Brittiska duon Fuck Buttons har hyllats för sin elektronika där droneväggar och oljud möter rytmer och melodier. Med senaste albumet Slow Focus befäster de sin position som ett av den elektroniska musikens mest nyskapande namn. I november 2013 spelar Andrew Hung och Benjamin Power i Stockholm.


  I juli 2013 släpptes det tredje albumet från Slow Focus, som fått strålande recensioner i brittisk och amerikansk press, som Pitchfork, The Guardian och Uncut. 14 november 2013 spelar Fuck Buttons på Kägelbanan i Stockholm.


  Kägelbanan | 185:- + serviceavgift | sodrateatern.com 


  0 0
 • 11/07/13--03:38: Kraftwerk på Cirkus

 • För 40 år sedan påbörjades en musikalisk visionär resa som för alltid skulle förändra framtiden som den kändes härstamma ifrån, som började i Düsseldorf men som snabbt slog musikvärlden med häpnad. Medlemmarna i Kraftwerk kallar sig själva för musikarbetare, för operatörer, men har påverkat utvecklingen av alla världens musikgenre med sin nyskapande elektronik. I januari 2014 spelar Kraftwerk i Sverige med sin 3D-show.


  I och med Kraftwerk-besöket inleder Moderna Museet sitt år och konståret 2014 tillsammans med pionjärerna i Kraftwerk med utställningen "Dansmaskiner – från Léger till Kraftwerk". Utställningen öppnar den 22 januari, Kraftwerk spelar 21-22-23 januari 2014 på Cirkus.


  21.1 - Cirkus, kl.21:00

  22.1 - Cirkus, kl.19:00

  23.1 - Cirkus, kl.19:00

  23.1 - Cirkus, kl.22:00 - extra konsert


  Cirkus Arena & Restaurang | Biljettsläpp: 12 november 2013 | ticnet.se 


  0 0
 • 11/08/13--01:28: Summerburst 2014

 • Det som har blivit ett sjålvklart inslag i den svenska sommaren i Stockholm och Göteborg började 2011. Summerburst blev mer eller mindre omedelbart en succé, och på tre år växten festivalen från 13000 besökare under en dag på Stockholms Stadion till två dagar i både Stockholm och Göteborg. Sammanlagt såg 108000 personer housevärldens största på Summerburst 2013, och i 2014 är det dags igen.


  2014 års upplaga av Summerburst kommer att besöka Göteborg 30-31 maj 2014 samt Stockholm 13-14 juni 2014. Arenorna presenteras inom kort.


  Biljettsläpp: 9 december 2013 | summerburst.se 


  0 0


  Firre till helgen eller skaldjur mitt i veckan? Med skärgården runt hörnet och sill till var och varannan högtid är det lätt att ta en trogen fisk- och skaldjursupplevelse för given. Men få smaker slår väl ändå en riktigt väldoftande bouillabaisse eller en portion pinfärska skaldjur med goda tillbehör. Som finmiddag till helgen eller en enkel lunch mitt i veckan. I idyllisk skärgårdsmiljö, urban saluhallstil eller riktigt klassisk kroganda. Stockholm rymmer såväl gamla godingar som en uppsjö av friska nytillskott. Här lyfter WhatsupSthlm fram den salta smakupplevelsen och slår ett slag för havets läckerheter på Stockholms kroghimmel. Helgjutna fisk- och skaldjursalternativ liksom ställen med delat fiskfokus; den röda tråden är många och bra rätter på menyn. Med fisk- och skaldjursguiden hittar du allt från det klassiskt svenskfranska som Sturehof och Grodan till riktigt innovativa fiskkoncept som B.A.R. och Westermans Fisk.


  Den gamle och havet: Förstklassiskt italienskt fisktema
  Populär italienare i Vasastan med ena foten i havet. Precis som hos syskonet Döden i grytan är det tvättäkta italienskt som gäller på menyn - här har dock köttet bytts ut mot fokus på fisk och skaldjur. Ett havets smörgåsbord med grillade spett och variationsrika laxrätter för varje fiskälskare. Definitivt ett kulinariskt och klassiskt alternativ för dig som längtar efter nya sätt att tillaga fångsten på.
  Mer information: Den gamle och havet, Tulegatan 27, Vasastan


  Den gamle och havet


  B.A.R.: Direkt från akvariet
  Blasieholmens Akvarium & Restaurang serverar säsongens råvaror i nytänkande saluhallsmiljö med fiskakvarium. Välj favoritfisk (alternativt kött) plus tillbehör till havsgrillen. Om du inte vill ha någon av de förkomponerade rätterna kan du uppfinna din egen och bestämma hur den ska tillagas, så passa på att vara kreativ. Bakom konceptet står prisbelönta kockar som garanterat ger en unik restaurangupplevelse med världsvan bistrokänsla. Råvarorna går även att köpa med sig hem över disk.
  Mer information: B.A.R., Blasieholmsgatan 4A, City


  Ostra: Finfisk i opretentiös finmiljö
  Ostra är inte bara gammalsvenska för ostron utan även det spanska och portugisiska namnet på den fina delikatessen. Fin är just vad miljön är på den här fisk- och skaldjursinriktade restaurangen vid Stureplan som bjuder på många klassiker från havet. Carpaccio på pilgrimsmussla, moules och toast skagen är bara några av smakerna som tävlar med menyns ostron. Perfekt för affärslunch eller opretentiöst häng senare på dygnet.
  Mer information: Ostra Matsal & Bar, Birger Jarlsgatan 26, Östermalm


  Ostra


  Wedholms Fisk: Anrikt och nytänkande fiskparadis
  Wedholms Fisk har en lång och anrik fisktradition som hålls uppdaterad och får fint sällskap av nya influenser på restaurangen. Här serveras det läckraste ur havets läckerheter till lunch och middag i en miljö som passar perfekt för fiskälskare och lite mer speciella tillfällen. Avsmakningsmenyn har testats av både kungligheter och celebriteter och garanterar alltså en riktig klassiker som tar finfisken till nya höjder.
  Mer information: Wedholms Fisk, Nybrokajen 17, City


  Gondolen: Fisk på hög höjd signerad Erik Lallerstedt

  Gondolen är mer än obligatoriska drinkar och oslagbar stockholmsvy. På 33 meters höjd serverar Erik Lallerstedts krogklassiker bland annat havets a la carte-rätter som grillad hummer, bakad rödtunga och skaldjursplateau. Den klassiska husmanskosten får med andra ord fint sällskap av vällagade fisk- och skaldjursrätter utan omsvep. Här håller maten, drinkarna och utsikten vad det välkända ryktet lovar. Alltid samma nöje.

  Mer information: Gondolen, Stadsgården 6, Södermalm


  Gondolen


  Lisa Elmqvist/Gerdas Fisk: Saluhallsveteran att lita på

  Fisk- och skaldjursentreprenören Lisa Elmqvist har försett stockholmarna med kulinariska smakupplevelser från havet sedan 1926 i Östermalms Saluhall. Avnjut läckerheterna här, på rutiga dukar i vimlet intill fiskdiskarna, eller få en kontinental fläkt på den yngre filialen Lisa på torget utanför hallen. För någonting snabbare är Lisa på väg i K25 ett givet och enkelt alternativ på Kungsgatan. Allt i allt ett säker kort - fyra generationer fisktradition kan knappast ha fel.

  Mer information: Lisa Elmqvist/Gerdas Fisk, Östermalms Saluhall, Östermalm

  Mer information: Lisa på torget, Östermalmstorg, Östermalm


  Gärdas Fisk


  Westermans Fisk: Butik och restaurang i innovativt ett

  Ett av de nyare fisk- och skaldjurstillskotten, Westermans Fisk, kör både butik och restaurang samt traditionellt och modernt. Närfångad fisk och stilren miljö med disken mitt i restaurangen - här står enkelheten och fångsten i centrum på uppdaterat vis. "Catch of the day" får på menyn sällskap av allt från skaldjursplateau till hummerburgare och fish taco. Värdigt alternativ för såväl affärslunchen som för kompisgänget eller familjen. 

  Mer information: Westermans Fisk, St Eriksgatan 90, Vasastan


  Mr. French: Kontinentala havsvibbar på Skeppsbron

  Mr. French i Tullhus 2 tar dig till Rivieran, Miami, New York och tillbaka. Ett av Stockholms bästa lägen förgylls här av en populär meny bestående av bland annat maffig skaldjursplatå, hummer, amerikansk löjrom och andra tidlösa klassiker från havet. Fokus ligger på såväl skaldjur som kött med tydliga influenser från både Frankrike och USA. Smakerna minglar fint med den världsvana miljön som passar perfekt året om.

  Mer information: Mr. French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla Stan


  Mr. French


  Wasahof: Fisk på franska bistromenyn
  På franskinspirerade fisk- och skaldjursrestaurangen Wasahof är det inte bara specialiteten ostron som gäller. I tvättäkta och omtyckt bistromiljö serveras allt som hör en svenskfransk fisk- och skaldjursmeny till. Hummer, havskräfta, strandsnäcka, vitlöksfrästa räkor, scampi... Listan på havets frukter är lång. Givetvis med klassiska husmansinfluenser som alternativ. Avnjut annars någon av skaldjursplatåerna värda namnet. Vägg i vägg delar Musslan kök och meny med sin bistrogranne.
  Mer information: Wasahof, Dalagatan 46, Vasastan
  Mer information: Musslan, Dalagatan 46, Vasastan


  Bullandö Krog: Fisk i lättillgänglig skärgård

  Skärgård och fisk kan knappast slå fel. Bullandö Krog är ett lättillgängligt alternativ med både svenska och internationella smaker. På fisksidan hittar du bland annat senapsmarinerade strömmingsflundror och cesarsallad med chiliglazerad tonfisk medan krogens kryddiga skärgårdsgryta lockar på klassikermenyn. Ett trevligt skärgårdsalternativ året om med stor uteservering på bryggan under sommaren. Transportmedel? Båt, bil eller buss.

  Mer information: Bullandö Krog, Bullandö Marina, skärgården


  Bullandö Krog


  Restaurant J: Marint i Nacka Strand

  Vill du ha en lite mer komplett "marin" upplevelse nära stan är det bara att boka bord vid bryggan i Nacka Strand. Här bjuder J på hela amerikainspirerade paketet med utsikt över Stockholms inlopp. I klassisk Newport-miljö serverar restaurangen bland annat ångad torskrygg, moules mariniere och fisk- och skaldjursgryta - på sommarbryggan eller framför vinterbrasan. Förläng upplevelsen med en vacker båtfärd från Nybrokajen.

  Mer information: Restaurant J Nacka Strand, Augustendalsvägen 52, Nacka


  Restaurant J


  Grodan: Kroginstitution med populär fiskgryta
  En av stans mest väletablerade krogar har franska influenser och ett generöst utbud av havets klassiker på menyn. Gillar du fiskgryta ska du helt klart testa Grodans omtalade variant - annars erbjuds allt från skaldjursplatå till gratinerad hummer och tempurafriterad strömming. Ett inarbetat krogalternativ som passar för alla tillfällen och kommer med en stor dos stadspuls precis utanför den unika krogmiljön.
  Mer information: Grodan, Grev Turegatan 16, Östermalm


  Grodan


  Sturehof: Given krogklassiker med fiskbetoning
  Franskt, svenskt och mycket fisk och skaldjur sätter smakagendan på sekelgamla och välrenommerade Sturehof. Med lång tradition och modern samtidspuls är det här ett favorithak för en blandad publik som garanteras bistroupplevelse i världsklass året om. Menyn är blandad med fokus på havet och erbjuder allt från hummersoppa och ostronplateau till en fiskavdelning med bland annat Sturehofs bouillabaisse med hummermajonnäs och krutonger.
  Mer information: Sturehof, Stureplan 2, Östermalm


  Stockholm Fisk: Fisken i centrum i City
  Att fisk står på menyn är knappast någon hemlighet på Stockholm Fisk. Med sitt supercentrala läge är restaurangen ett lika populärt alternativ för lokala stammisar som för internationella affärsresenärer och turister. Här kan du gå loss på en hel skaldjursmeny eller välja klassiker som toast skagen, helstekt rödtunga, smörstekt gös eller halstrad röding från dagens meny. Förvänta dig äkta fiskexpertis och dagens fångst. Även kött och vegoalternativ erbjuds.
  Mer information: Stockholm Fisk, Vasagatan 1, City


  Råkultur: Mer än bara sushi

  Som budgetsyskon till stjärnrestaurangen Esperanto håller Råkultur fanan högt med superinnovativ sushimeny, vilket bäddar för mer än "bara sushi". Det här är definitivt stället att sätta kurs på när du vill testa fisk på nytt sätt. Välj och vraka bland rökta laxfenor, syrad makrill, svensk bläckfisk, rödbetssaltad hälleflundra och mängder av andra originella smakupplevelser som garanterar budgetvänlig gastronomi.

  Mer information: Råkultur, Kungstensgatan 2, Östermalm


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Sushi: Guiden till Stockholms bästa sushi

  - Vegetariska restauranger: Vegetariska restauranger i Stockholm

  - Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger

  - Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare

  - Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger

  - Romantiska restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Stockholm

  - Libanesiska restauranger: Guide till Stockholms libanesiska restauranger

  - Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm

  - Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch


  Om guiden till Stockholms bästa fisk- och skaldjursrestauranger

  Guiden till bra fiskrestauranger i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra restaurang i Stockholm som har en meny som präglas av fisk & skaldjur som vi har glömt och borde lägga med i guiden. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse och att fisken är god på restaurangen du nu väljer att gå till!


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2013-11-08

  Senast uppdaterad: 2013-11-08


  0 0


  På bara några månader gick festplanering till oväntad AW-framgång med ständigt nya publikrekord. Afterworkdiscot Out of Office är klubben som underhåller festsugna arbetsmyror och bjuder på garanterat spex varje månad. Som ett barnkalas för vuxna, ungefär.


  Robert Pihl och Mikael Wennerros, polarna bakom konceptet, startade festen i våras och lockade redan under hösten 1 300 köande gäster till Hotellet. Med Out of Office fyller de glappet mellan kontorstimmarna och nattklubben och låter dig dansa bort arbetsveckan innan det är dags att vara hemma hos familjen igen. Kl 21 är det nämligen slut på det roliga, men fram till dess är festen i full gång.


  - Kl 18 kliver du in och får en drink i handen. Kl 19 smäller det, och då kan vad som helst hända. Det blir som att gå på nattklubb, säger Robert Pihl som även agerar DJ.


  Konceptet kryddas av en hel del rekvisita från olika resor. En positiv överraskning som förenar och skapar festlig maskeradstämning, inte minst tack vare de "nördiga" kontorsglasögonen som delas ut till gästerna. Tanken är nämligen inte att klubben ska vara creddig; istället är det hjärtlig och bra stämning som står på den mogna agendan. Lite som ett barnkalas för vuxna, som Robert Pihl uttrycker det.


  I nomadanda byter Out of Office lokal varje gång och gästar än så länge klubbar runt Stureplan i slutet av varje månad. Jakten på större och större ställen att fylla upp pågår ständigt. Den 29 november är det dags för Ambassadeur, och den 20 december blir det julspecial i lobbyn på Anglais. Missa inte resten av uppdateringarna på Facebook och Instagram .


  Tid: Kl 18-21

  Fri entré


  0 0


  När Carrie Bradshaw spenderade skribentlönen på Jimmy Choos spreds habegäret som en löpeld genom stan. Idag är Stockholm fullt av frestande lyxalternativ. Butikerna poppar upp titt som tätt, såväl mixade multibrandbutiker som flaggskepp och creddiga designers. Shoppingupplevelsen inkluderar allt från extravaganta modehus till klassiskt, svalt och casual i dyrgripsformat för kvinnor och män. Men shoppingrundan handlar om så mycket mer än bara fynden i sig. För vad vore väl upplevelsen utan personlig service, snygg inredning och stilig display? Mycket spelar in när vi tar steget från fönstershopping till dyra garderobstillskott. Här samlar WhatsupSthlm några lyxbutiker i Stockholm som erbjuder lite av varje och mycket för habegäret.


  Vi har pratat med Sylwia von der Osten-Sacken, ägare av multibrandbutiken My Closet, om stans växande lyxutbud och vad som får en butik att sticka ut. 


  De senaste åren har Stockholm fått fler och fler lyxbutiker. Vad beror det på?

  - Både multibrandbutiker och singlebrands som Prada och Stella McCartney har öppnat de senaste åren, så det måste finnas ett större behov. Konkurrensen är stenhård.


  Många etablerar sig i en ganska koncentrerad del av Stockholm. Hur påverkar det konkurrensen?

  - Vissa varumärken kan stärkas, men konkurrensen blir hårdare. Det är inte alla som överlever, så det handlar mycket om att ha bra service och att ta hand om kunden.


  Vad är bra service?

  - Omhändertagande, vara lyhörd för vad kunden vill ha och styla den därefter. Det finns så många led - man får anstränga sig och verkligen ta hand om kunden på det sätt som passar den bäst.


  Nedan guidar vi till Stockholms bästa lyxbutiker - från "casual" lyx och multibrand-butiker till stans stora och exklusiva modehus. Kanske blir det lite habegärskantad fönstershopping till helgen eller helt enkelt något lyxigt tillskott till garderoben.


  My Closet: Modegarderoben i Sturegallerian och MOOD

  Multibrandbutiken My Closet lär garanterat både kunna tillfredsställa och elda på det där smygande habegäret. Inte minst då shoppingupplevelsen här är både trivsam och lagom lyxig. Tänk dig en egen walk in-closet i storformat med den där favoritklänningen, väskan, skorna och accessoarerna på åtråvärd display. Bland märkena hittar du Alexander McQueen, Michael Kors, Busnel och Ugg, för att nämna några. För dig som föredrar att shoppa hemifrån finns systergarderoben mynetcloset.se på nätet.

  Mer information: My Closet, Sturegallerian, Östermalm

  Mer information: My Closet, MOOD, City


  My Closet


  Nathalie Schuterman: Stans ledande lyxmix

  Stockholms självklara alternativ för designmedvetna män och kvinnor som vill ha de mest intressanta lyxmärkena samlade på ett och samma ställe. Hos Nathalie Schuterman bläddrar du igenom rader av Balenciaga, Marni, Fendi, Miu Miu, Celine och andra ledande modehus som aldrig förr. Här är allt på topp, för dagar på topp. Vägg i vägg med kläderna hittar du de rätta accessoarerna.

  Mer information: Nathalie Schuterman, Birger Jarlsgatan 5, Östermalm


  Nathalie Schuterman


  Skindeep: Handplockat habegär på Humlegårdsgatan

  Obligatoriska och väl utvalda måste-ha-märken gör Skindeep till ett givet modemecka ett stenkast från Östermalmstorg. Är man ute efter mer än fönstershopping är det bara att gå loss inne i butiken bland allt från Cacharel till See by Chloé och Sonia by Sonia Rykiel. Feminint, vardagslyxigt, svalt, trendigt och alltid väldigt snyggt. Här hittar du allt från basplaggen till lyxplaggen som sticker ut samt både nordiska och internationella modemärken.

  Mer information: Skindeep, Humlegårdsgatan 5, Östermalm


  Skindeep


  Stockholm Market: Inspirerande multibrandkoncept

  Stockhom Market förgyller multibrandkonceptet med inspirerande butiksmiljö fylld av levande blommor, böcker och orientaliska mattor. Här är det just noggrannhet som gäller, inte minst när det kommer till sortiment och presentation. Inramat av smakfull interiör och luftiga ytor hittar du färgstarka märken som Alberta Ferretti, Missoni och No 21 samt prydligt uppradade accessoarer. Servicen, den är på topp.

  Mer information: Stockholm Market, Riddargatan 3, Östermalm


  Stockholm Market


  Louis Vuitton: LV-flaggskepp i Stockholms high end-kvarter

  Vad vore ett fashiondistrikt utan Louis Vuittons lyxiga flaggskeppsbutik? Sedan LV-butiken växte till ytan har också sortimentet blivit större. För dig som suktar efter den välbekanta loggan finner du här de klassiska väskorna, de senaste skorna och dyra accessoarer men även solglasögon från Marc Jacobs. Med andra ord något för den riktigt lyxiga shoppingturen.

  Mer information: Louis Vuitton, Birger Jarlsgatan 5, Östermalm


  Prada: Italienska modehuset i exklusivt storformat

  Sommaren 2013 öppnade Prada sin första nordiska butik och lades till listan över stans modehusgiganter. Med 650 kvm i hörnet Mäster Samuelsgatan och Birgerjarlsgatan utgör det italienska lyxmärket ett mastodonttillskott till kvarterets lyxgrannar som knappast går att missa. Prada har med etableringen bland annat tagit över Agent Provocateurs gamla lokaler.

  Mer information: Prada, Birger Jarlsgatan 9-11, Östermalm.


  Bottega Veneta: Handvävd lyx från Italien

  Det italienska lyxmärket Bottega Veneta känner du kanske främst igen på de handvävda lädervarorna som inkluderar väskor, bälten och skor. Inget för budgetshoppingen, med andra ord. Prylarna är svindyra och märket ingår numera i modehuset Gucci. Sedan 2008 har Bottega Veneta en egen butik i Stockholm där du kan skåda, känna och shoppa det italienska hantverket.

  Mer information: Bottega Veneta, Birger Jarlsgatan 8, Östermalm


  Gucci: Definitionen av Lyx

  Italienska Gucci är väl ändå grundkurs i lyxiga modehus. Vill man få en närmare introduktion är det bara att bege sig till konceptbutiken på Birger Jarlsgatan. Något mindre än många av märkets många enorma butiker i olika delar av världen men självklart i samma tvättäkta Gucci-stil.

  Mer information: Gucci, Birger Jarlsgatan 1, Östermalm


  Mrs H: "Exklusivt minivaruhus" i Birger Jarlspassagen

  Ungefär så oemotståndlig som en modebutik kan bli - Mrs H är ett troget alternativ för dig som vill ha lite "coolare", handplockad lyx i garderoben. I butiken hittar du creddiga designers som Alexander Wang, Balmain, Isabel Marant och Proenza Schouler. Allt från denim till dyra väskor och utvalda skönhetsprodukter samsas om det exklusiva utrymmet inne i passagen.

  Mer information: Mrs H, Birger Jarlsgatan 9, Östermalm


  Maruschka de Margó: Hög modeprofil i Sturegallerian

  Blumarine och Roberto Cavalli är bara ett par av de stora modemärkena som du stöter på inne på Maruschka de Margó i Sturegallerian. Här doftar det omsorgsfulla urvalet parisisk couture och exklusiva modevisningar från catwalken. Internationell fashion extravaganza, med andra ord.

  Mer information: Maruschka de Margó, Sturegallerian, Östermalm


  ABCD: Lyxkvarterets modeväktare

  Den blockformade loggan runt hörnet från Biblioteksgatan har länge upplyst om ingången till designspäckade ABCD. Butiken har med andra ord legat lite i framkant på modefronten i kvarteret, med ett välsorterat sortiment av italienska modehus som Dolce & Gabbana och DSquared. Här kan du även shoppa loss på märken som Dior, Moncler och Roberto Cavalli och få lite extra inspiration.

  Mer information: ABCD, Jacobsbergsgatan 3, Östermalm


  Nitty Gritty: Sval söderlyx

  Krukmakargatan vid Mariatorget har några av stans mest habegärsframkallande butiker. Här förser inte minst Nitty Gritty kräsna stockholmare med en svårslagen och egen mix av lika svala som dyra designmärken. Från franska APC till hajpade Isabel Marant, japanska Visvim, klassiska Church's, Chloé, Helmut Lang och Jil Sander - listan är lika lång som välsorterad. Presenterat på übersnygg display i kill- respektive tjejbutik.

  Mer information: Nitty Gritty, Krukmakargatan 24 (tjej), 26 (kille), Södermalm


  Luciano Padovan: Skofetisch från Milano

  Milanodesignern Luciano Padovans butik på Humlegårdsgatan är ett givet stopp på shoppingrundan för kvinnor med obotligt begär efter skor och väskor. Den exklusiva miljön rymmer allt från handgjorda stiletter, sandaler, ballerina, stövlar, väskor och andra accessoarer prydligt uppradade på butikens glashyllor. Här görs sannerligen skäl för uppfattningen att skorna är det första man ser på en kvinna.

  Mer information: Luciano Padovan, Humlegårdsgatan 19, Östermalm


  Luciano Padovan


  Savannahs: Skomecka för fashionistan

  Den exklusiva skobutiken Savannahs samlar ett eftertraktat utbud av både etablerade och nya märken i sober och internationell butiksmiljö. På de svarta hyllorna tronar märken som Christian Louboutin, Manolo Bhlanik och andra premiumdesigners med skomodeller som sträcker sig från högklackat till ballerinaskor och sandaletter. Med andra ord ett förstklassigt skomecka när du har några tusenlappar över.

  Mer information: Savannahs, Birger Jarlsgatan 1, Östermalm


  Avsluta shoppingrundan här...

  - med kaffe: Guiden till Stockholms bästa espressobarer

  - eller ett glas vin: Guiden till Stockholms bästa vinbarer


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker

  - Kostymbutiker: Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna

  - Smyckesbutiker: Stockholms bästa smyckesbutiker

  - Underkläder: Underkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna

  - Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa


  Om guiden

  Guiden till Stockholms lyxigaste modebutiker uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på info@whatsupglobal.com om du vet någon butik som vi har glömt. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2013-11-11

  Senast uppdaterad: 2013-11-11


  0 0
 • 11/11/13--03:38: Mathildes nya värld

 • Större volym i PK-huset, en liten pop up-store och en personlig butik på nätet. "Lilla" klädbutiken Mathilde som föddes på Biblioteksgatan har växt upp, slagit ut nya väggar och blivit stor. Men den personliga känslan finns kvar, till och med på nätet.


  Mathilde har gjort en lång och inspirationsrik resa sedan den personliga modemixen fick sin första butik 1991. Idag har tillskottet med den stora butiken i PK-huset blivit ännu större och samtidigt fått sällskap av en pop up-butik mittemot. Men Mathilde har inte bara växt till ytan. Butiken har även lanserat sin nya webbshop för alla som längtar efter inspiration att shoppa hemifrån. Och den som vill ha personlig service behöver inte oroa sig. Tanken är nämligen att webbutiken ska vara precis lika personlig som en vanlig butik.


  - Det ska vara samma känsla; välkomnande, som en upplevelse, säger Lisa Renqvist som är webbansvarig för Mathildes webbshop.


  Därför satsar butiken inte minst på bra kundkontakt via webben, något som ger Mathilde fullt upp. Varje dag hör kunder av sig och får tips och hjälp med storlekar och annat som rör plaggen. Men webbshopen handlar också om att skapa en personlig känsla genom hur kläderna presenteras. Därför är det personalen på Mathilde som både tar bilderna och agerar modeller - något som gör det lättare att svara på frågor eftersom de kan plaggen och vet hur de sitter och slits. Med andra ord är det äkta vara som gäller, rakt igenom. 


  - Vi vill visa hur det faktiskt ser ut. Tanken är att hela personalen ska vara med i framtiden, men än så länge har det inte funnits tid till det, berättar Lisa Renqvist.


  Kolla in webbshoppen: www.mathilde.se   0 0


  För några år sedan var Kristian Luuk redo att säga upp bekantskapen med sin yngre bror Martin Luuk. Men istället för en kraschad syskonrelation ledde krisen till en djupare insikt om vad de faktiskt betyder för varandra. Nu gör de föreställningen Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon?. En rolig, skruvad och högst privat dialogföreställning om syskonskapets finaste och fulaste stunder. Till sin hjälp har de regissören Emma Bucht.


  I Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon? synar Martin och Kristian Luuk sitt syskonskap i sömmarna, inför öppen ridå. De delar med sig av sin egen komplicerade relation, med privata och roliga berättelser, samtidigt som de försöker sätta fingret på vad det faktiskt innebär att vara syskon.


  Föreställningen har premiär på Rival i Stockholm 24 april 2014. Biljetterna släpps måndag 11 november.


  Martin om storebror Kristian
  Kristian Luuk är en av landets mest kända och uppskattade programledare. Hans programledarstil skulle kunna beskrivas som traditionell med en lätt ironisk tvist.


  Jag har ibland även kunnat se honom som en visionslös ambulerande Manpower-programledare som kan plockas in att leda allt från kungabröllop till företagsevents och tävlingslekar.


  Han är också den bästa bror jag skulle kunna önska mig. Varm, innerlig, lyssnande, närvarande, oegoistisk, rolig och trygg. Han har räddat livet på mig fler gånger än jag orkar räkna och jag är skyldig honom mer än jag nånsin kommer att kunna betala tillbaka.


  Så varför tog det tills han försökte göra slut med mig för att jag skulle inse att man ska vara försiktig med att kalla dem man älskar för visionslösa Manpower-programledare?


  Kristian om lillebror Martin
  Min lillebror Martin är en av Sveriges absolut bästa författare! Han har en alldeles egen röst och en fantastisk humor som inte liknar något annat. Enligt mig är det hans texter som lyft Killinggänget den där extra nivån. Han är min stora inspirationskälla! Jag ser verkligen upp till min lilla bror.
  Och det finns ingen i hela världen som kan såra mig så djupt som han.


  Trots att Kristian Luuk och Martin Luuk båda har verkat i underhållningsbranschen i 20 år blir Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon? deras första gemensamma projekt. Föreställningen är regisserad av Emma Bucht (Treater, Rain Man, De 39 stegen) och får premiär på Rival den 24 april.


  Biljetter säljs via Ticnet.se , 077-170 70 70 och blixten.se   0 0


  Efter närmare 65 år som fotograf har Elliott Erwitt producerat exceptionellt många bilder. Kändisporträtt, reklamuppdrag, reportage från Europa, USA, Japan och Kuba. Men mest känd är han kanske för sina ofta humoristiska bilder på hundar.


  Elliott Erwitt - Fotografiska - 6 dec 2013 - 2 mars 2014


  Det finns fotografier som blir ikonbilder. Det kan vara en historisk händelse eller det där frusna ögonblicket i absolut rätt tusendel. Elliott Erwitt har tagit många bilder som både har ett historiskt värde, en nostalgisk värdighet eller helt enkelt är tagna i rätt ögonblick.


  Men vad är en ikonbild?


  - Jag förmodar att det är en bild som syns ofta i olika sammanhang och som man enkelt känner igen. Det behöver inte vara en bra bild, men den upprepas om och om igen, förklarar Erwitt.


  Erwitt hittar absurda, humoristiska och oväntade situationer i vardagen. Han ser detaljer de flesta inte ser, situationer innan de inträffar. Det är humor och allvar, kärlek och hat, glädje och sorg.


  - Det finns många som säger att mina bilder är roliga. Men jag vaknar inte på morgonen med målsättningen att vara rolig. Om det är på det sättet så är det helt enkelt mitt sätt att se på saker, menar Elliott. Jag vill väcka känslor med mina bilder, jag vill få människor att gråta eller skratta. Om jag lyckas har jag gjort något bra.


  Många förknippar Elliot Erwitt med bilder på hundar. Vilket stämmer ganska bra. Han har tagit mängder av bilder på hundar och gjort ett flertal böcker med bilder på människans bästa vän.


  - Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia, säger Elliott. De är helt enkelt charmiga.

  Elliott Erwitt väljer kamera beroende på vilket uppdrag han ska göra.


  - I det stora hela har jag inte förändrats sen jag började som fotograf. Du kan egentligen bara se skillnaden i miljöer och kläder, säger Erwitt. När han arbetar med sina egna projekt fotograferar han fortfarande i svartvitt och med sin Leica.


  - Jag är en kommersiell fotograf som har en hobby. Min hobby är fotografi. Då jobbar jag för mig själv och då föredrar jag svartvitt. Däremot fotograferar jag ofta de professionella uppdragen i färg och digitalt.


  Erwitt tar inte lika många bilder som många andra fotografer. Men det finns tillfällen då flera bilder av samma händelse gör sig bäst. I boken Sequentially Yours visar han bildserier. Raka motsatsen till Henri Cartier-Bressons tes om att finna det avgörande ögonblicket.


  - Du försöker alltid att hitta den bästa bilden, men ibland blir en bild intressant först tillsammans med andra bilder. Resultatet är ett mellanting av enstaka exponeringar och film, en historia likt en stumfilm.


  Elliot Erwitt slår inte av på takten. Han gör reklamuppdrag och parallellt tar han sina egna bilder för nya böcker. Han har producerat runt 45 böcker och fler är på gång. I boken Personal Best har han samlat sina egna favoriter; över fem hundra bilder som var och en bär på en historia.


  - Jag tror att en bra bild skapar bra samtal. Jag gillar att se mina bilder i böcker. Det är en bekräftelse på mina ansträngningar.


  När han för två år sedan tilldelades Lifetime Achievement Inifity Award av International Center of Photography i New York sa han följande, med en smula ironi: Självklart är jag väldigt hedrad, men jag har fått fyra livstidsutmärkelser på kort tid, så jag förmodar att livet snart är slut.


  Han är en mästerlig porträttfotograf och har fotograferat John F. Kennedy, Richard Nixon, Fidel Castro, Che Guevera, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Jack Kerouac, Arnold Schwarzenegger, Akira Kurosawa och Andy Warhol för att nämna några. Själv menar han att det inte är någon skillnad på att fotografera kända eller okända människor, mer än att kändisar säljer bättre.


  Numera har han slutat att fotografera kändisar. Det är för mycket stress, för många agenter och alldeles för mycket efterarbete. Jag fokuserar på min familj istället, döttrar behöver inga agenter.


  - Det finns motiv överallt, det handlar bara om att vara uppmärksam. Du måste bry dig om vad som händer runt omkring dig. En bild som engagerar dig, som får dig att tänka, som väcker en känsla, får dig att skratta eller gråta är en bra bild.


  - Fotografi är egentligen inget mysterium. Det handlar att om att se sig omkring. Ofta handlar det också om tur och omständigheter. Förhoppningsvis har jag inte tagit min bästa bild än. Mina bästa bilder ser jag ofta när jag inte har med mig en kamera. Åtminstone tror jag att det är så, säger en av världens mest uppskattade fotografer.


  Elliott Erwitt - Fotografiska- 6 dec 2013 - 2 mars 2014


  0 0


  Efter succén med Ljust & Fräscht är Fredrik Lindström och Henrik Schyffert tillbaka med en ny föreställning. Ägd - Pengarna eller livet? är ett humoristiskt grävande bland glädjekalkyler, pensionsspardrömmar och felsydda utgiftskostymer i väntan på den ekonomiska kollapsen. Showen har premiär den 21 februari 2014 på Rival och biljetterna släpps måndag den 21 oktober.


  Någon i vår samtid sa: "Vi köper saker vi inte behöver för pengar som inte är våra för att imponera på människor som vi inte gillar".


  Svensken har aldrig druckit så mycket champagne, köttkonsumtionen står i topp, vi har aldrig varit så belånade, barnen har aldrig haft så många leksaker och antalet enzympeeling-terapeuter i Stockholmsområdet slår nya rekord. Men likt orkestern på Titanic spelar vi på medan passagerarna beställer nya iPads och placerar lånade pengar i högriskfonder som ska "ge snabb avkastning".


  Hur kommer det sig att vi kör på när vi vet att alla tidigare ekonomiska bubblor slutat i gigantiska krascher?


  Har vår välfärd, som en gång var lösningen på våra problem, självt blivit det största problemet av alla?


  Och varför blir vi inte nöjda av all vår identitetsskapande konsumtion? Hur många cremefärgade nespressobryggare och oanvända pilatesbollar krävs det?


  I detta läge presenterar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström en humoristisk sång- och dansföreställning i väntan på den ekonomiska kollapsen. Vill man kan man förstås se det som en direkt fortsättning på Ljust & Fräschts granskning av den nutida svenska livsstilen och grävande i medelklasskomposten: fast den här gången bland glädjekalkyler, shoppingfynd, tillväxtprognoser, pensionsspardrömmar och felsydda utgiftskostymer.


  Ägd har premiär den 21 februari på Rival och spelas våren 2014.

  Biljetterna släpps den 21 oktober och säljs via Ticnet.se, 077-170 70 70 och blixten.se  0 0
 • 11/12/13--01:09: Glasvegas på Berns

 • På måndag, den 18 november, är det dags för eviga favorit-indie-bandet Glasvegas från Glasgow att spela på Berns. Deras tredje skiva, Later... When the TV turns to static, släpptes den 2 september och inledde ett helt nytt kapitel för bandet som nu har återvänt till rötterna och synar världen och trasiga relationer i sömmarna. Med på tåget är dessutom svenska trummisen Jonna Löfgren som har anslutit till den skotska uppsättningen och representerar under Sverigespelningarna. 


  Tid: Kl 20

  Biljetter och mer information finns att hitta här   0 0


  Sommaren 2015 är det dags för Stockholm att stå värd för EuroGames, ett av världens största hbtq-evenemang som väntas locka mer än 5 000 deltagare och över 200 000 besökare. Programmet är helt öppet för alla och går av stapeln den 5-9 augusti med både kultur, sport och politik på agendan. Missa med andra ord inte ett digert och färgsprakande program i sommarvärmen - boka in det redan idag.


  Läs mer om hbtq-evenemanget här 


  0 0
 • 11/13/13--06:48: Isabel Marant pour H&M

 • H&Ms efterlängtade höstkollektion är äntligen här och åter igen har klädjätten inlett ett samarbete med en av världens främsta designers. Sedan 2004 har H&M fått stor uppmärksamhet för sina samarbeten med toppdesigners som Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli och Versace och varje år har succén varit ett faktum. I år är det ingen mindre än Isabel Marant som har designat den efterlängtade kollektionen och förväntningarna är enorma. Den 14 november lanseras kollektionen och inför detta, både för att friska upp minnet och ladda upp ordentligt, har vi skapat en innehållsrik och nöjsam infografik och slideshow över H&Ms mest framgångsrika designsamarbeten genom tiderna.  Materialet skapades av Stylight.se 


  0 0


  Jul behöver inte bara vara sill och julskinka. På helspanska Andalucia serveras under vintern ett annorlunda julbord med tapas, levande spansk musik och skön atmosfär. För den som längtar söderut men samtidigt inte kan motstå den obligatoriska vinterbuffén blir det bland annat nykokt hummer och en 20-rättersmeny med spanska tapasklassiker för alla. Välj mellan fisk- och skaldjursmeny, kött och vegetariskt och kör en helkväll med småplock och julfest - som i Andalusien fast mitt i stan. Kvällen inleds med välkomstdrink och avslutas med egenimporterade ostar och frukt samt hemlagad chokladtårta och vaniljglass. Dessutom erbjuds glutenfria alternativ.


  Pris: Från 450 kr per person

  När: Från den 20 november fram till jul

  Mer information: Andalucia


  0 0


  Maz Jobrani är en av världens största politiska komiker. Han skärskådar gärna världspolitiken och skämtar med självironi och värme om ras, religion och stereotyper. Han har turnerat världen över, synts i de stora talkshowerna The Tonight Show med Jey Leno och The Colbert Report och uppträtt två gånger inför miljonpublik på de berömda TED Talks-konferenserna. I maj 2014 kommer Maz Jobrani till Sverige med föreställningen My lion is moist tour.


  Maz Jobrani föddes 1972 i Iran och kom till USA som sexåring. Efter skolan började han studera statskunskap, men hoppade av för att istället satsa på sin karriär som standup-komiker och skådespelare. Han var med och skapade humorgruppen Axis of Evil som under sex år turnerade i USA och Mellanöstern och dedikerades ett specialprogram på Comedy Central.


  Maz Jobrani har också turnerat runt om i världen med sina shower Brown and Friendly och Browner and Friendlier och hans uppträdanden under de berömda föredragskonferenserna TED Talks har över en miljon visningar online. Han har också uppträtt inför miljonpublik på The Tonight Show med Jay Leno och The Colbert Report och som skådespelare har han gästat åtskilliga tv-serier och spelat i filmer så som Friday After Next, 13 Going on 30 och The Interpreter.


  Förutom uppträdanden och turnéer i USA är Maz Jobrani aktuell som manusförfattare och huvudrollsinnehavare i filmen Jimmy Vestvood: American Hero, fredsprojektet Give Peace a Dance och humorpodcasten Minivan Men om hur det är att vara komiker och pappa.


  När: Den 11 maj 2014

  Var: China Teatern

  Biljetter släpps den 18 nov och säljs här   0 0


  På lördag är det 25 år sedan O'Learys slog upp portarna till Sveriges första amerikanska sportbar i Göteborg. Jubileumshelgen inleds redan på fredag med en rikstäckande afterwork.


  - O'Learys har blivit mer än en sportbar. Svenskarna har verkligen tagit O'Learys till sina hjärtan och nu vill vi fira vårt 25-årsjubileum med alla våra fans. Vi bjuder på en helg fylld med bra erbjudanden. På fredag bjuder vi in till Sveriges största afterwork på våra 67 restauranger i Sverige där vi serverar en jubileumsmeny, med hamburgare och pommes för 25 kr. Vi förväntar oss kanonstämning, säger Wilhelm Vintilescu, CEO O'Learys Trademark.


  O'Learys kärlekshistoria startade på ön Nantucket utanför Boston där grundaren, Jonas Reinholdsson (artikelbilden), förälskade sig i den unika mixen av människor, mat, drycker och sport som fanns på många restauranger. I Sverige fanns då ingen mötesplats med samma starka blandning. Idag, 25 år senare, har Jonas Reinholdssons dröm om en Bostoninspirerad sportbar växt till ett företag med en miljardomsättning och nästan 100 restauranger i åtta länder.


  - Jag förväntade mig positiva reaktioner men hade aldrig kunnat föreställa mig den succé som O'Learys har blivit. Att min dröm om att starta en amerikansk sportbar i Sverige skulle innebära en restaurangkedja som serverar över 2 miljoner hamburgare per år är otroligt. Själv kommer jag att fira årsdagen tillsammans med kollegor och vänner inom O'Learys-familjen, säger han.


  Fira med O'Learys

  Fredagen den 15 nov: AW kl 16 - 18, jubileumsmeny för 25 kr.

  Jubileumsdagen den 16 nov: O'Learys bjuder alla som köper en varmrätt på efterrätt - key Lime cheesecake. De som fyller år på lördag bjuds på en Boston Celtic BBQ hamburgermeny.  0 0


  Under fyra torsdagar i vinter förvandlar varietésällskapet Moulin Noir Hilton Slussen till 20-talets Paris. Under ledning av illusionisten Ziegfried får gästerna följa med på en magisk kväll fylld av humor och spektakulär underhållning.


  ­­- Det sexigaste sen camembert. Zyndigt!


  Så beskriver illusionisten och domptören Ziegfried varietéshowen Moulin Noir. Under några kvällar stängs vintermörkret ute och gästerna bjuds in till en glittrande värld där magi och humor möts under en rad spännande varieténummer.


  Gästerna kommer under Ziegfrieds ledning att bjudas på allt från humor och akrobatik till glamorös burlesk, allt under en och samma kväll. Publiken förflyttas till den forna glamourens tid i Montemartre-kvarteren i Paris och tillbaka igen. En värmande kväll som kommer tina upp oss nordbor under den kalla februarivintern.


  Plats: Hilton Slussen

  Premiär: Tors den 13 feb 2014

  Biljetterna släpps idag, den 15 nov, och säljs här


  0 0


  Under våren 2014 turnerar stand up-stjärnan Tommy Tiernan i Europa med showen Tommy Tiernan LIVE. Den 28 mars besöker han RAW comedy club som sitt enda svenska stopp.


  Med slutsålda arenor världen över har Tommy Tiernan blivit en irländsk legend, uppskattad för sin djärva humor i såväl Australien och Europa som i USA och Kanada. Med sin stand up lyfter han ämnen och historier som andra komiker sällan vågar närma sig. Tiernan utmanar ständigt publiken med underhållande berättarteknik och energi, vilket ger en upplevelse utöver det vanliga.


  Tommy Tiernan har valt RAW comedy club som enda stopp i Sverige under sin turné. Det blir en exklusiv helkväll helt dedikerad till honom. Arenan för kvällen, Hilton Slussen, bjuder in till en intim show och ger en närhet som är sällsynt för hans framträdanden. Tiernan har som vana att framföra sina shower på betydligt större arenor, som operahuset i Sidney, men under framträdandet på RAW comedy club kommer publiken att vara så nära att de kan räkna skrattrynkorna på den gästande stand up-legenden.  Sagt om Tommy Tiernan

  "Has a comic ferocity resembling that of Billy Connolly"
  THE TIMES

  "Bright, original and refreshingly funny"
  THE NEW YORK TIMES *****

  "Tiernan confirms how good traditional stand-up can be"
  THE GUARDIAN


  Biljetterna till föreställningen säljs här 

  Mer information: Hilton Stockholm Slussen Hotel


  0 0
 • 11/18/13--04:31: Robbie Williams i Globen

 • Swings Both Ways är ett swingalbum, det andra i ordningen för mångmiljonsäljande popstjärnan Robbie Williams, och det tioende sammanlagt i 39-åringens minst sagt lyckosamma och storslagna karriär. Albumet släpps i november 2013 och föranleder ytterligare ett besök för Robbie Williams till Sverige, denna gång till Stockholm i maj 2014.


  Under 2014 åker Robbie Williams ut på en stor turné som han kallat ”Swings Both Ways Live”, och spelar i Globen i Stockholm 14 maj 2014. 


  Globen | Biljettsläpp: fredag 6 december 2013 kl.9:00 | 495-1295:- + serviceavgift | tickets.robbiewilliams.com 


older | 1 | .... | 4 | 5 | (Page 6) | 7 | 8 | .... | 36 | newer