Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 33 | 34 | (Page 35) | 36 | newer

  0 0


  Med utställningen "Hon i fyra akter" förvandlar konstnären Ylva Ogland Bonniers Konsthall till ett allkonstverk med måleri, installationer och performance.


  "Hon i fyra akter" kretsar kring just fyra akter med passager och scenerier som skildrar stora händelser som formar livet. Under utställningens gång kan man även följa Oglands arbete med en stor målning som skildrar utställningen. Samtidigt kommer hon att måla grå skuggversioner av de fyra ridåmålningarna för att sedan låta dessa bli till en epilog på Drottningholms Slottsteater.


  Ylva Ogland, född 1974, tillhör en av sin generations mest kända konstnärskap. Hon har varit verksam i New York, Berlin och Stockholm och ställt ut världen över. Hennes målningar behandlar inte bara ämnen som minne, död och olika former av medvetande, utan även gränserna mellan konst och verklighet.


  Utställningen "Hon i fyra akter" pågår på Bonniers Konsthall den 22 april - 26 juli 2015.


  Datum: 22 april - 26 juli

  Mer information: Bonniers Konsthall  0 0


  Förra årets humorfestival Stand Up For Stockholm förvandlas nu till en stjärnspäckad humorkväll i Stockholm och Göteborg med Eddie Izzard, Jonas Gardell, Bianca och Tiffany Kronlöf, Henrik Schyffert, Magnus Betnér och David Sundin på scen.


  Den tre timmar långa humorfesten går av stapeln den 2 maj på Ericsson Globe i Stockholm och kvällen innan i Göteborg. Konferencier är Shima Niavarani, som regisseras av Edward af Sillén från bland annat Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och QX:s Gaygala.


  - Jag tänker såhär att om jag är värdinna så är Globen och Scandinavium mitt vardagsrum, alltså typ en skitstor etta med några hedersgäster som är helt i synk med sin värdinnas neuroser kring en excentriskt storartad kväll, säger Shima Niavarani.


  Bland de svenska storkomikerna finns Henrik Schyffert.


  - Det känns jättekul att få jobba med Shima! Jag har ju känt henne sedan vi gjorde Allt faller ihop och nu ska vi äntligen få dela scen! Och roligt att en engelsman är med också, säger han.


  Datum: 2 maj

  Biljetter säljs via Blixten 

  Mer information: Globen


  0 0


  Frisörvärldens stora snackis just nu en ny hårprodukt som gör blekningar skonsamma för svallet. I sociala media är Olaplex redan ett fenomen och nu har märket kommit till Sverige. Michael & Frisörerna är en av salongerna som hakat på, om än med måtta.


  Olaplex har tagits fram av ett forskarteam för att användas vid färgningar och samtidigt förstärka håret. För många en revolutionerande upptäckt, men Michael Barcefer, grundare av Michael & Frisörerna, menar att det fortfarande gäller att vara försiktig.


  - Tyvärr tror många att detta är en magisk produkt och att det bara är att bleka på oavsett vad, men då förstör de kundens hår ändå. Olaplex är ett fantastiskt verktyg som hjälper oss skydda hår och se till att det inte går sönder, men alla produkter har en gräns som man måste respektera, säger han.


  Produkten, som är anpassad för professionellt bruk, innehåller en skyddande molekyl som har fått ersätta silikon och oljor. Under behandlingen tillsätts Olaplex till olika färgblandningar för att återskapa inre bindningar i håret och på så vis göra det friskt.


  Magi, med måtta
  Får man tro den senaste trenden behöver ljusare svall med andra ord inte nödvändigtvis innebära slitet svall, tvärtom. Men Michael Barcefer kommer fortfarande att tänka sig för innan han bleker eller färgar sina kunders hår.


  - Bara för att detta är en produkt som hjälper oss frisörer att våga lite mer för att den skyddar håret, så får man aldrig tappa respekten för bleking och vad den kan göra mot ett hår, poängterar han.


  Några andra salonger i Stockholm som jobbar med Olaplex är Peach, Claque la Mouche, Fåfäng Sthlm och Salong Tid.


  0 0
 • 04/15/15--02:42: Sparrisveckor på Sheraton

 • Våren är här och det firar Sheraton med en comeback av förra årets sparrisveckor på hotellets restaurang, Threesixty. Bland annat kan man få primören serverad med pocherade vaktelägg och bacon samt välja varmrätter med lax eller lamm. Sparrismenyn, som är komponerad av chefskocken Markus Rotard med team, kommer att serveras fram till söndagen den 24 maj.


  Datum: 15 april - 24 maj

  Mer information: Sheraton Stockholm Hotel  0 0


  Den 25 april blir det allt från vernissager till afrojazz och opera när Kulturnatt Stockholm intar staden med 100-tals nöjen i färgen lilas tecken. Under kvällen hålls aktiviteter i varje stadsdel, bland annat i form av filmvisningar, ballet, hantverk, mat, utställningar och flera efterfester med gästande dj:s. Kvällen inleds klockan 18 och avslutas klockan 24, dock håller efterfesterna på fram till 02 och 03. Inträdet till aktiviteterna är helt fritt, så det är bara att välja och vraka.


  Datum: 25 april

  Plats: Hela Stockholm

  Tid: Kl 18-24, efterfester fram till 02/03

  Pris: Fri entré till hela programmet, inkl fest

  Läs mer och se hela programmet här   0 0


  Förra året slog folket från Grodan upp dörrarna till två ståtliga terrasser och en pausservering i operahuset. Nu har de invigt kronan på verket - Brasseriet. Operans gamla bohemkrog har därmed återuppstått i ett av stans absolut flådigaste format.


  Brasseriet, det senaste tillskottet till Opera-restaurangerna, öppnades den 16 april och huserar i samma lokaler som Strömkafét, stammishaket där kulturpersonligheter som Fritiof Nilsson Piraten och Sven Stolpe en gång minglat. Under årens lopp har lokalen fungerat som allt från konsertlokal till mataffär, och nu, efter en totalrenovering, har den återigen blivit tillgänglig för allmänheten i form av restaurang.


  Bland guldpelare och marmor

  Och det är inte med vilket läge och vilken interiör som helst som det "hemliga" rummet slår upp portarna. Beläget inför Strömmen och slottet kantas Brasseriet av såväl förgyllda pelare som mönstrade heltäckningsmattor, utsirade speglar, marmor och sammet. Maten, den går givetvis i franskt stuk och serveras i mellanportioner att kombinera.


  Bakom satsningen står ett välrenommerat team från kända Stockholmsrestauranger som Grodan, Ekstedt och Hjerta.


  Brasseriet


  Mer information: Opera-restaurangerna


  0 0


  För ett par månader sedan flyttade doldisen Marco's in i Röda Bergen i Vasastan. Ägaren Ola Johnler har tillsammans med prisbelönte köksmästaren Andreas Breschi satt siktet på en skön kvarterskrog där alla är välkomna. Vi tog ett litet prat med dem.


  Hej Ola, du har tidigare drivit flera kända krogar i Uppsala. Hur kom det sig att du öppnade Marco's?
  - Jag såg den här vackra lokalen i Vasastan och ville skapa en riktig kvarterskrog med hemma hos-känsla dit folk kan komma ofta. Tanken var att vi skulle göra något med mat från världens hörn med en svensk touch. Samtidigt växer Hagastaden omkring oss.


  Än så länge är området Röda Bergen lite undangömt?
  - Ja, vi ligger ensamma här och folk måste känna till oss för att hitta hit. Vi får jobba på att vi har uteservering, en vacker lokal och en väldigt bra produkt, framförallt när Andreas har kommit hit och lagar världens bästa mat!


  Vem vänder ni er till?
  - Vi har ingen målgrupp, alla är välkomna! Det är allt från unga till äldre och folk som vill ta en bira på väg in till stan eller ta med sig barnvagnen och dricka en caffe latte i solen. Vi har även barnmeny, samt catering att beställa till bröllop eller som en picknick i parken eller vad som önskas.


  Ni serverar mycket italienskt och mat med internationella influenser. Har ni några egna favoriter på menyn?

  (Andreas) - Det är en bookmaker toast som jag har utvecklat mer till långkok, 12-15 timmar över natten. Den är lite av vår signumrätt.


  (Ola) - Vi har en fantastisk lasagne som flera har sagt är den bästa de har testat. Jag kan inte avslöja hemligheten bakom receptet, men bland annat innehåller den soltorkade tomater.


  Hur ser det ut för vegetarianer?
  - Vegetariska alternativ finns alltid på menyn, för tillfället är det en tryffelrisotto med svamp och bönor.


  Nu är våren här, hur firar ni det?
  - Vi har öppnat vår fantastiska uteservering intill parken med sol hela dagen. Nu välkomnar vi sommar och sol.


  Ola har tidigare drivit ett flertal restauranger i Uppsala. Andreas kommer från bland andra Vassa Eggen, Ulla Winbladh och Edsbacka krog och var delaktig i köket när Hotel Skeppsholmen öppnade. Han är även med i Stockholm Culinary Team och vann VM-guld i Luxemburg 2014.


  Mer information: Restaurang Marco's


  0 0


  Under april månad får klockbutiken LuxuryWatches utökning av en ny butik på Grev Turegatan 12. Den nuvarande butiken ligger på Sibyllegatan och är känd för sitt exklusiva utbud av både moderna och klassiska ur.


  Mer information: LuxuryWatches Grev Turegatan


  0 0


  Från maj till november kan man få hela paketet med båttur, ölprovning av brygder från ön samt trerättersmiddag vid vattnet på Fjäderholmarnas Krog i Stockholms skärgård. Resan tar 25 minuter och paketet funkar lika bra för familj som för vänner och kollegor.


  I paketet ingår:

  Båt med Strömma från Nybroviken

  Ölprovning hos Fjäderholmarnas Bryggeri

  Trerättersmiddag på Fjäderholmarnas Krog


  Datum: 1 maj - 6 nov (vissa dagar i veckan)

  Pris: 975 kr

  Mer information: Fjäderholmarnas Krog  0 0


  Från slutet av maj flyttar Boqueria Torg ut till uteserveringen, som lagom till säsongen har fått sig ett ansiktslyft med ny inredning och bättre ljud. Utöver dj:s från både Boqueria och syskonkrogen Vassa Eggen blir det spanska vibbar med tapas, sangria och cava från onsdagar till lördagar. Nytt för i år är även att ansvariga nöjesprofilerna Fjodor Nikolajev och Salvatore Scappini får sällskap av Vassa Eggens Eija Skarsgård.


  - När våra inneklubbar går i ide för sommaren vill vi skapa ett kul och avslappnat förfesthäng på uteserveringen, med goda drinkar och somrig atmosfär, säger Fjodor Nikolajev.


  Datum: Slutet av maj-sep

  Tid: Ons-lör, kl 17-01

  Mer information: Boqueria  0 0
 • 04/24/15--07:55: Premiär för ny sommarklubb

 • Den 8 maj drar klubbprojektet Panama Francis igång, en plattform där musik möter dekor och konst för stans alla klubbkids.


  Fram till september blir det bland annat elektronisk dansmusik och urban/hiphop fördelat på två olika inomhusgolv och gård med grill och sommarmusik. Adressen är dock än så länge hemlig. Panama Francis drivs av folk från klubbar som F på Fotografiska och terrassen på Público, och kommer att pågå varje helg hela sommaren.


  Datum: 8 maj - 12 sep  0 0
 • 04/24/15--08:03: Helgens 20-talsmix på Melt

 • Som vanligt fylls helgen på speakeasybaren Melt med 20-talsunderhållning i en mix av kabaré, burlesk, jazz, magik och dansvänliga melodier. På scen står Fräulein Frauke, en av Sveriges främsta showgirls, magikern Anders Fox, burleskstjärnan Ivoncita samt jazzduon Aurora & Ludvig.


  Datum: 24-25 april

  Tid: Från kl 19

  Mer information: Melt Bar & Restaurang


  0 0


  Nu öppnar folket från Pastis en kontinental krog mitt på Kungsholmstorg. Det blir mat, drinkar och vin i stimmigaste bistromiljö. "Vi är ganska osvenska av oss, man ska få känslan av att vara utomlands", säger Christopher Gustavsson, köksmästare på Styrelsen.


  I fokus för nyöppnade Styrelsen står vällagad mat till rimliga priser, men även cocktails och vin. Tanken är att erbjuda en avslappnad och modern sydeuropeisk bistro där det ska finnas något för alla.


  - Vi är väldigt opretentiösa, men vi vill ändå att allt ska vara jävligt bra. Med det sagt så siktar vi inte på någon Michelin-krog, bara en trevlig kvartersbistro där man ska kunna dricka och äta en bit mat i baren utan känna sig rånad, berättar Christopher.


  Han och restaurangchefen Johan de Mander drev tidigare Pastis i Gamla Stan, och kärleken till Frankrike lever kvar. Dock har vinutbudet breddats med etiketter från Italien, Spanien och USA. I cocktailbaren står bartendern Anders "Hoffa" Sundberg från bland andra Prinsen och Gondolen och det blir dessutom rikligt med barsnacks såsom paté och hemmagjorda chips med tryffelaioli.


  Hur ser ni på barhänget i området?

  - Vi älskar mat, vin och drinkar och tycker inte att en restaurang är komplett utan en cocktailbar. Vi vill förnya Kungsholmen och ser en väldigt stor potential här.


  Namnet Styrelsen anspelar på de gamla direktörerna som kvarterets gator har fått sina namn efter, och som tillsammans bildar just en styrelse, men också en vilja att styra och vägleda gästen.


  Dold gårdspärla
  Lagom till sommaren öppnar även restaurangens innergård, som kommer att hålla igång fram till 23 med såväl loungeavdelning som bordsservering för upp till 50 personer. En för stadsdelen unik uteservering.


  - Det är som en oas, det finns inget liknande på Kungsholmen. Vi är väldigt glada över att ha fått den här chansen, säger Christoffer.


  Inledningsvis kommer uteserveringen att vara öppen tisdagar till lördagar.


  Foto: Nicolina Knapp

  Mer information: Styrelsen Bar & Bistro


  0 0
 • 04/24/15--09:37: Sparris på Tennstopet

 • I maj är det dags för sparris på Tennstopet, och för den som är sugen på vårprimören gäller det att passa på - svensk sparris skördas nämligen endast från maj till slutet av juni. På Tennstopet blir det gotländsk sparris med forellromshollandaise.


  Datum: 1 maj - någon gång i juni

  Pris: 140 kr

  Mer information: Tennstopet


  0 0


  Under våren och sommaren återvänder plattformen och festivalen India Unlimited till flera ställen i Stockholm, och det blir allt från hållbarhetsseminarier till yoga, mat och indisk film.


  I programmet ryms bland annat filmfestivalen Cinema Indien, där Omung Kumars uppmärksammade debutfilm om en indisk boxningstalang visas. Det blir även fotoexpedition av vildmarksfotografen Babis Nobis, indisk design på Millesgården samt yoga, dans och gatukök på dagsfestivalen Namaste Stockholm i Kungsträdgården. På Sheraton hålls en indisk matfestival och i juli ställer fotografen Mattias Klum ut sina bilder på Raol Wallenbergs Torg.


  Några events att hålla koll på:

  7-10 maj: Cinema Indien, biografen Sture

  9-31 maj: Fotoexpedition av Babis Nobis, Sheraton
  20-27 maj: Indisk nutida och forntida design, Millesgården, Lidingö
  23 maj: Namaste festival, Kungsträdgården
  25 maj - 2 juni: Indisk matfestival, Sheraton
  1-31 juli: Mattias Klums fotoutställning, Raol Wallenbergs Torg


  Läs mer och se hela programmet här 


  0 0


  Den 1-2 augusti återvänder musik- och konstfesten Stockholm Music & Arts till Skeppsholmen med ett gäng stora namn på repertoaren. 


  Programmet sträcker sig över två dagar och bjuder på musikaliska tungviktare som Van Morrison, Tori Amos, Thåström, José González och Timbuktu. Samtidigt får besökare ta del av flera konstnärliga projekt med demokrati och jämställdhet i fokus. Festivalen, som brukar locka över 10 000 besökare per dag, har tidigare gästats av artister som Prince, Neil Young och Björk.


  Datum: 1-2 augusti

  Plats: Skeppsholmen

  Pris: Festivalpass 1 250 kr, endagsbiljett 750 kr

  Läs mer och se hela programmet här 


  0 0


  Farang blir den första restaurangen någonsin att gästa Mathias Dahlgren Matbordets "Cooking with friends", där kocken lagar mat framför gästerna och samtidigt berättar om processen och råvarorna. Under två kvällar i maj utlovas exotiska frukter och grönsaker tillsammans med förstklassiga svenska råvaror när den asiatiska finkrogen kommer på besök.


  Datum: 6-7 maj

  Mer information: Mathias Dahlgren Matbordet, Farang  0 0


  Speakeasybaren Melt bjuder varje vecka på spexig 20-talsunderhållning. Tisdag, fredag och lördag den här veckan blir det bland annat burleskbingo, New York-inspirerad afterwork, varietéshow, dj och burleskstjärnor.


  Tis 28 april: Burleskbingo med burleskstjärnan Miss Diamond, underhållning och priser. Kl 20-22.


  Fre 1 maj: AW och varietéshow med burleskstjärnan Miss Sina King (Aus), Fräulein Frauke (Sv), magikern Anders Fox, sassy jazz med Aurora & Ludvig och Choco Canel i dj-båset. Kl 17-01.


  Lör 2 maj: Varietéshow med magikern Anders Fox, Miss Sina King, Fräulein Frauke, sassy jazz med Aurora & Ludvig och Choco Canel i dj-båset. Kl 17-01.


  Mer information: Melt Bar & Restaurang


  0 0


  Klassiska toner blir det när den nystartade kammarmusikklubben Chambre Giljotin kommer till Teater Giljotin den 5 maj. Bland annat framförs musik från Wilhelm Stenhammar, Elfrida Andrée och Ludvig Norman. Initiativtagare till klubben är pianisten Maria Rostotsky och kompositören Rikard Borggård.


  Musiker:
  Christian Svarfvar - Violin
  Göran Fröst - Viola
  Erik Williams - Cello
  Maria Rostotsky - Piano


  Datum: 5 maj

  Tid: Kl 19.30

  Pris: 150 kr

  Biljetter säljs här

  Lyssna på ett smakprov här

  Mer information: Teater Giljotin


  0 0


  Nu är det klart att Elli Ingram (UK) spelar på Lydmar i sommar, närmare bestämt den 10 juni.


  Den musikbegåvade 19-åringen debuterade nyligen med EP:n Sober och har turnerat i Europa med Chase & Status, bland annat med spelning på Glastonbury. Till influenserna hör soul- och hiphop-artister som Amy Winehouse, Lauryn Hill, Billie Holiday, D'Angelo, Big Pun och A Tribe Called Quest.


  Datum: 10 juni

  Tid: Kl 20.30

  Pris: Fri entré

  Mer information: Lydmar


older | 1 | .... | 33 | 34 | (Page 35) | 36 | newer