Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 27 | 28 | (Page 29) | 30 | 31 | .... | 36 | newer

  0 0


  Nästan vad som helst kan byggas med hjälp av pepparkaksdeg - det bevisar den årliga baktävlingen som just nu pågår på Arkitektur- och Designcentrum på Skeppsholmen.


  Årets pepparkakshustävling på ArkDes utforskar boendet i snabbt växande storstäder på temat "Rum för alla", och de kreativa bidragen är fler än någonsin. Deltagarna tävlar i tre olika grupper - arkitekter/formgivare/bagare, barn upp till 12 och alla andra som bakar - och den 20 december koras vinnaren inom varje kategori. Den 3-14 december kan dessutom allmänheten rösta fram en egen publikfavorit, antingen på plats eller på webben.


  Datum: 3 dec - 7 jan, prisutdelning 20 dec kl 15

  Inträde: Fritt

  Mer information: Arkitektur- och Designcentrum  0 0


  Lördagen den 13 december ordnar Häktet fest med dj:s mitt på dagen och serverar en speciellt framtagen brunchmeny tillsammans med champagnetillverkaren Veuve Clicquot. Dessutom blir det champagnecocktails i cocktailbaren Vänster, samtidigt som vinbaren förvandlas till vintagebar. Den som vill sätta ännu lite mer sprätt på helgen kan gå på champagneprovning i Häktets chambre separée från kl 14.


  Brunchmeny

  Tartar

  Torsk Bourblanc

  Brownie med parfait

  Veuve Clicquot


  Datum: 13 dec

  Tid: Kl 12-17, brunchsittningar kl 12 & 14

  Pris: Brunchmeny 395 kr (345 kr utan alkohol), provning 350 kr

  Mer information: Häktet


  0 0


  Just nu breder julstämningen ut sig på Stockholms julmarknader - ett hett tips för den som vill shoppa originella klappar, dricka glögg, titta på hantverk och se vad designskolorna har snickrat ihop under hösten. Här är några av de aktuella marknaderna att hålla koll på inför julen.


  Torsdagen den 11 december arrangeras pop-up-julmarknaden Independent Label Christmas Bach med tolv aktuella varumärken inom mode och lifestyle. På plats finns bland andra Swedish Stockings, Made by Noemi och O.P Jewellery som kränger design-presenter samtidigt som det bjuds på glögg och julmusik.


  Datum: 11 dec

  Tid: Kl 12-21

  Plats: Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården


  Beckmans julmarknad står som vanligt för några av årets mest finurliga julklappar. Här hittar du kreativt hantverk producerat av designskolans studenter, och under helgen serveras även fika i Beckmans café. 


  Datum: 13-14 dec

  Tid: Kl 11-17

  Plats: Beckmans Designhögskola, Brahegatan 10, Östermalm


  Skansens traditionella julmarknad erbjuder såväl design som mat och godsaker, samt en mängd olika nöjen utöver själva marknaden. Besökarna kan bland annat hälsa på djuren, lyssna på körsång och uppleva hur man firade jul förr i tiden. Ett väldigt populärt och återkommande familjenöje.


  Datum: Helger t o m 13-14 dec

  Tid: Lör kl 10-17, sön kl 10-16

  Plats: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården


  På c/o Häringe Slott ordnas två söndagsmarknader där du hittar allt från handgjorda smycken till traditionella juldekorationer, egna delikatesser och lokala julgranar. Dessutom blir det ponnyridning, julteater, tipspromenad och bowling på Sveriges äldsta bowlingbana från 1930-talet.


  Datum: 14 & 21 dec

  Tid: Kl 11-17

  Plats: c/o Häringe Slott


  Foto: c/o Häringe Slott


  0 0


  I slutet av november öppnade folket från Aubergine nya kvarterskrogen 39 Wäst i Jonas gamla lokaler på Kungsholmen. Det blir folkligt och lyxigt på samma gång, berättar krögaren Magnus Bentzer som ser ett behov av fler ställen i området.


  Vilket koncept kommer ni att satsa på?
  - Enkel och vällagad mat med bra råvaror till rimliga priser, allt från hummer till köttbullar. Vi har söndagsmiddag och vardagslyx som förebild; man ska kunna gå ner och äta bra mat istället för att gå hem och laga själv.


  Varför valde ni just Kungsholmen?
  - Det behövs en bra kvarterskrog här. I de andra stadsdelarna finns det hur många krogar som helst, men Kungsholmen känns lite tunnare. Och så kom vi över den här lokalen som passar väldigt bra.


  Kommer man att se ett visst klientel på 39 Wäst?
  - Vi hoppas få se alla typer av människor, allt från familjer till affärsmän. Menyn är uppbyggd kring varmrätter och tillbehör som är tänkta att man ska kunna dela på. Vi vill slå ett slag får gammal klassisk fatservering men på ett modernt sätt.


  Blir det några speciella events att hålla koll på?
  - Vi kommer ha dj:s på fredagar och lördagar och det blir även bra priser på öl och vin. Vi har tagit över Jonas gamla vinkällare med dyrgriparna och kommer ha en fyndlista varje vecka. Lyxvinerna kommer även att finnas på glas, så de som tycker om goda viner borde verkligen passa på!


  Magnus Bentzer driver 39 Wäst tillsammans med restaurangchefen Kim Lundvall, kökschefen Kristian Lomme, barchefen Jesper Hartmann samt Modis-ägaren Thomas Dahlstedt.


  Mer information: 39 Wäst


  0 0


  Just nu breder stämningen ut sig på Stockholms julmarknader - ett hett tips för den som vill shoppa originella presenter, dricka glögg, titta på hantverk och se vad designskolorna har snickrat ihop under hösten. Här är några av de aktuella marknaderna att hålla koll på under advent.


  Torsdagen den 11 december arrangeras pop-up-julmarknaden Independent Label Christmas Bach med tolv aktuella varumärken inom mode och lifestyle. På plats finns bland andra Swedish Stockings, Made by Noemi och O.P Jewellery som kränger design-presenter samtidigt som det bjuds på glögg och julmusik.


  Datum: 11 dec

  Tid: Kl 12-21

  Plats: Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården


  Beckmans julmarknad står som vanligt för några av årets mest finurliga julklappar. Här hittar du kreativt hantverk producerat av designskolans studenter, och under helgen serveras även fika i Beckmans café. 


  Datum: 13-14 dec

  Tid: Kl 11-17

  Plats: Beckmans Designhögskola, Brahegatan 10, Östermalm

  Läs mer här  


  Skansens traditionella julmarknad erbjuder såväl design som mat och godsaker, samt en mängd olika nöjen utöver själva marknaden. Besökarna kan bland annat hälsa på djuren, lyssna på körsång och uppleva hur man firade jul förr i tiden. Ett populärt och återkommande familjenöje.


  Datum: Helger t o m 13-14 dec

  Tid: Lör kl 10-17, sön kl 10-16

  Mer information: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården


  Hornstulls julmarknad arrangeras för andra året i rad, och här bestäms innehållet av utställarna själva. Med andra ord är det bara att boka in sig på ett bord om man vill bidra med egna julfynd. Den här gången hålls marknaden på torget intill Hornstulls nya handelsplats.


  Datum: Helger 29 nov - 21 dec

  Tid: Kl 12-18

  Plats: Hornstulls handelsplats, på torget

  Läs mer här 


  Bondens egen marknad är tillbaka med närproducerade klappar, hembakt bröd, ekologisk julmat, delikatesser, handstöpta ljus, stickade tröjor och mycket annat pyssel. Här finns det mesta för julbordet och klapparna att köpa direkt från producenterna.


  Datum: 29 nov, 6, 13, 20 dec

  Tid: Kl 10-15

  Plats: Katarina Bangata, Södermalm & Tessinparken, Östermalm

  Läs mer här 


  På c/o Häringe Slott i Västerhaninge ordnas två söndagsmarknader där du hittar allt från handgjorda smycken till traditionella juldekorationer, egna delikatesser och lokala julgranar. Dessutom blir det ponnyridning, julteater, tipspromenad och bowling på Sveriges äldsta bowlingbana från 1930-talet.


  Datum: 14 & 21 dec

  Tid: Kl 11-17

  Plats: c/o Häringe Slott, Västerhaninge

  Läs mer här 


  Se även vår guide till de tio bästa julklappstipsen!


  Foto: c/o Häringe Slott


  0 0


  Kim Anderzon, Izabella Scorupco och Alexander Skarsgård. De är några av kändisarna som förevigats på bild i utställningen "Inner Faces" som visas upp på Clarion Hotel Stockholm under vintern. Bakom kameran står fotografen Ewa-Mari Johansson, som har utbildat sig till dokumentärfilmare i New York och förekommit i magasin som Elle, Vogue och Harper's Bazaar. Hennes fotografier av svenska personligheter finns att beskåda i hotellets lobby den 19 december - 19 januari.


  Datum: 19 dec-19 jan

  Mer information: Clarion Hotel Stockholm


  0 0


  Just nu pågår den succéartade världsutställningen Digital Revolution på Tekniska Museet, en utställning som utforskar den digitala tekniken från 1970-talet fram till dagens storverk inom film, spel och konst. London-baserade The Barbican har samlat kända konstnärer, designers, artister, filmskapare och spelutvecklare och bjuder bland annat på interaktiva installationer och avancerad filmproduktion. Som besökare kan du exempelvis skapa konstverk med programkod och bli en del av utställningen.


  Datum: 25 okt 2014 - 30 aug 2015

  Mer information: Tekniska Museet


  0 0


  Stockholm har på senare år överträffat sig själv i populära restauranger att pricka av på checklistan. Nya krogar och koncept gör entré på löpande band medan gamla bevarar och putsar på charmen. För att guida rätt har vi sållat ut Stockholms bästa restauranger när det kommer till att bjuda på en riktig helhetsupplevelse med allt från mat och miljö till personal och service (för fokus på matupplevelsen, se vår specifika guide). Vi har också valt att lägga alla lyxrestauranger i en egen lista. Här får du istället en mix av stans mesta wow-upplevelser som varken stockholmare eller turister bör missa.


  Se även:

  - Matupplevelser: Matupplevelser i avslappnad förpackning

  - Lyxrestauranger: Guiden till lyxrestauranger i Stockholm

  - Bästa barer: Stockholms bästa barer


  AG: Hipp industrikänsla för alla sällskap

  Cool, sällskapsanpassad miljö och några av stans bästa köttbitar gör detta till ett alltid lika hett dragplåster såväl bland stockholmare som bland internationella besökare. Att AG huserar i en av stans mesta industrilokaler bidrar så klart till hippfaktorn. Missa inte heller syskonkrogen Rolfs Kök, en populär klassiker i centrala stan.

  Mer information: Restaurang AG, Kronobergsgatan 37, Kungsholmen


  AG


  F12-gruppen: Jorden runt på fyra krogfavoriter

  Melker Anderssons restauranger har länge varit ett måste för Stockholms uteätare av alla dess slag, och idag finns nästan varje världsdel representerad i de olika koncepten. Res jordent runt på populära Grill, frossa i fint kött på rustika Köttbaren, upplev en bit av Asien på eleganta Miss Voon eller testa ett unikt smakkoncept på coola Smak.

  Mer information: Miss Voon, Sturegatan 22, Östermalm

  Mer information: Smak, Oxtorgsgatan 14, City
  Mer information: Grill, Drottninggatan 89, Vasastan
  Mer information: Köttbaren, Tegnérgatan 32, Vasastan


  Grill, Köttbaren, Miss Voon & Smak


  Farang: Asiatisk smakresa av rang

  Inhyst i en sober gammal industrilokal mitt i stan briljerar Farang med moderna avsmakningsmenyer influerade av Sydostasien - inramade av dov belysning och stilig Asien-mystik. Att grundarna har erfarenhet av fine dining från berömda krogar som Fat Duck och Per Se skadar givetvis inte heller...

  Mer information: Farang, Tulegatan 7, Vasastan


  Farang


  Mister French: Modern 20-talsflärd i Tullhus 2

  Det är inte bara uteserveringen mitt på Skeppsbrokajen som gör Mister French till ett av stans hetaste brasserier. Här har man inrett hela härligheten i glammig 20-talsstil med inspiration från The Great Gatsby och fokuserat på skaldjur och kolgrillat kött. Välj ut något på isbädden i det öppna köket eller gå loss på hamburgaren med tryffel.

  Mer information: Mister French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla Stan


  Mister French


  Vassa Eggen: Vass köttkrog med slipade drinkar

  Elegant, trendigt och konstprytt i mesta New York-stil - Vassa Eggen är stans kanske flådigaste steakhouse och ett hett hangout bland såväl kostymklädda middagsgäster som hippa barbesökare. Här vet man garanterat hur man ska tillreda sitt kött och blanda sina drinkar. Syskonen Boqueria, Tennstopet och Kommendören är tre andra alternativ att räkna med i krogvimlet.

  Mer information: Vassa Eggen Steakhouse, Birger Jarlsgatan 29, Östermalm


  Vassa Eggen Steakhouse


  Shibumi & Råkultur: Ultrahajpade Japan-doldisar 

  Stjärnkrogen Esperantos två japanska syskon huserar i samma byggnad och står för varsitt succékoncept - kritikerrosad sushi på skandinaviskt vis (Råkultur) och japansk matbar, "Izakaya", med några av Stockholms mest upphöjda smaker på senare år (Shibumi). Den som vill ha bord på Shibumi får ta en titt långt fram i kalendern och lägga undan en extra slant, men det är det värt.

  Mer information: Shibumi, Kungstensgatan 2, Östermalm

  Mer information: Råkultur, Kungstensgatan 2, Östermalm


  Djuret & Pubologi: Köttigt och gastronomiskt i Gamla Stan

  Leijontornets bakficka Djuret är en våt dröm för den kräsne köttälskaren; här serveras nämligen enbart kött och alltid från ett djur i taget. Välj mellan ett par olika menyer eller testa de mindre styckningsdetaljerna. Lika säkert är syskonet Pubologi, gastropuben som utdelar en "gastronomisk smäll på käften" till ett bra pris. Två goda anledningar till att styra kosan mot Gamla Stan.

  Mer information: Djuret, Lilla Nygatan 5, Gamla Stan

  Mer information: Pubologi, Stora Nygatan 20, Gamla Stan


  Metropol Palais: Romantik från svunna tider

  1920-talet är bokstavligen på tapeten i det anrika nöjespalatset som förvandlats till franskt brasserie och cocktailbar med bevarad romantik. Även här går atmosfären i nostalgisk Gatsby-anda. Som en del av charmen får du klassiker flamberade direkt vid bordet och efterrätten inrullad på gammeldags dessertvagn.

  Mer information: Metropol Palais, Sveavägen 77, Vasastan


  Metropol Palais


  B.A.R.: Saluhallen som gör stockholmarna saliga

  Vad är väl trevligare än att träffas i en saluhall, plocka ihop en rykande färsk måltid från diskarna och kombinera med ett glas vin? B.A.R. (Blasieholmens Akvarium & Restaurang) har finslipat konceptet och gjort det till en favorit. Samma ägare driver dessutom två andra favoriter; asiatiska EAT och vardagslyxiga Lux Dag för Dag.

  Mer information: B.A.R., Blasieholmsgatan 4A, City


  Adam & Albin Matstudio: Lyckas leva upp till (den brutala) hypen

  Här hittar du en av Stockholms mest unika matupplevelser på senare år - serverad av två proffsiga kockar i intim hemma hos-miljö. Matstudion håller endast öppet för kvällssittningar ett par dagar i månaden, och platserna går åt på nolltid. Ett alternativ är den japanska nudellunchen som serveras varje vardag.

  Mer information: Adam & Albin Matstudio, Rådmansgatan 16, Östermalm


  Adam & Albin


  Lydmar, Strandvägen 1 & Milles: Poppis på första parkett

  Pelle Lydmar står för några av Stockholms mest populära ställen; hotellkrogen Lydmar på Blasieholmen samt Strandvägen 1 och Milles, som båda ligger på en av stans finaste adresser. Sköna miljöer, stimmig stämning och bra mat är exempel på gemensamma nämnare. Vill du ha lite mer experimentella smaker är det Milles som gäller, räkna annars med många klassiker.

  Mer information: Lydmar, Södra Blasieholmshamnen 2, City

  Mer information: Strandvägen 1, Strandvägen 1, Östermalm

  Mer information: Milles, Strandvägen 1, Östermalm


  Lydmar, Strandvägen 1 & Milles


  Urban Deli: Given mötesplats med blandad publik

  Du har väl knappast gått miste om denna trendiga mötesplats som kombinerar restaurang och bar med välsorterad butik och saluhall, samt surdegsbageri. Urban Deli lockar en livad mix av gäster och fylls snabbt upp lagom till kvällen, då enkla men raffinerade rätter och skönt barhäng väntar.

  Mer information: Nytorget Urban Deli, Nytorget 4, Södermalm


  Urban Deli


  Speceriet: Lovordad budgetlyx för spontana

  Finkrogen Gastrologiks Gulddrake-belönade bakficka, Speceriet, gör den gastronomiska upplevelsen tillgänglig för en större publik. Här äter du kritikerrosade kreationer under 200 kr i avslappnad miljö utan bordsbokning. Det är exklusivt, spontant och prisvärt på samma gång.

  Mer information: Speceriet, Artillerigatan 14, Östermalm


  Speceriet


  Brasserie Le Rouge: Förförande fransk burlesk

  Moulin Rouge-vibbarna flödar på detta välrenommerade och romantiska brasserie i Gamla Stan. Le Rouge är minst lika känt för sin burleska 1800-talsstil, à la fransk bordell, som för sina franska klassiker och välblandade cocktails. Välj syskonet Le Bar Rouge intill om du vill ha samma koncept i lite enklare tappning.

  Mer information: Brasserie Le Rouge, Brunnsgränd 2-4, Gamla Stan 


  Oaxen Slip: Nytänkande och hållbart på Djurgården

  Rosade Oaxen låg från början i skärgården och finns numera intill Djurgårdsvarvet, där ledordet "närproducerat" även gäller inredningen som tillverkats på själva varvet. Den nordiska bistrodelen Slipen serverar innovativa rätter i lika avslappnad som hypersnygg miljö med en mix av gammalt och nytt.

  Mer information: Oaxen Slip, Beckholmsvägen 26, Djurgården


  Matbaren: Välrenommerat är bara förnamnet

  Stjärnkrögaren Mathias Dahlgrens bistro inne på Grand Hôtel bjuder på middag och lunch i toppklass. Här lagas rätterna på naturliga råvaror anpassade efter säsong, som en del av hela det gastronomiska paketet. Sugen på en lyxigare avsmakningsmeny? Då är det Matsalen som gäller.

  Mer information: Mathias Dahlgren Matbaren, Södra Blasieholmshamnen 6, City


  Berns Asiatiska: Exotiska smaker i anrika salonger

  Berns Asiatiska lär på 40-talet ha varit föregångare till stans kinesiska restauranger, och den som vill uppleva nya asiatiska smaker ska garanterat inte missa den maffiga 1800-talssalongen idag heller. Är du strikt frankofil så har du även Berns Bistro & Bar att välja på.

  Mer information: Berns Asiatiska, Berzelii Park, City


  Griffins' Steakhouse: Helhetsupplevelse signerad Stureplansgruppen

  Ett lekfullt steakhouse med genomgående personlig inredning; tänk mysiga fåtöljer och udda möbler. Till Griffins', som döljer sig i Waterfront Building, går du med andra ord såväl för den kompletta helhetsupplevelsen som för själva maten.

  Mer information: Griffins' Steakhouse, Klarabergsviadukten 67, City


  Lilla Ego: Eget rakt igenom

  Loppisfynd, hemsnickrade bord, industrilampor och öppet kök. Lilla Ego drivs av två prisbelönta kockar (en av dem utsågs till årets kock 2013) och är en av Stockholms mest särpräglade restauranger. De nytänkande rätterna är kanske inte billigast i stan, men stämningen är desto mer informell.

  Mer information: Lilla Ego, Västmannagatan 69, Vasastan


  Nook: Korea möter Frankrike på trendigt foodie-hak

  Sedan Nook öppnade har ställets mix av streetfood och fine dining-känsla lockat en strid ström av nyfikna foodies. Lokalen, som även rymmer en bar i mini-Korea-format, är lika trendig som det ambitiösa matkonceptet; förkomponerade menyer med en helrätt kombination av koreanska och franska smaker.

  Mer information: Nook, Åsögatan 176, Södermalm


  Flippin' Burgers: Världskända burgare att köa för

  Den enorma hajpen kring Flippin' Burgers har genererat envisa köer sedan dag ett, och för den som vill testa de omtalade hamburgarna själv är det bara att ställa sig på led (de tar inga bokningar). Enligt den amerikanska matsajten The Daily Meal är hamburgarna bland de bästa i hela världen - utanför USA. 

  Mer information: Flippin' Burgers, Observatoriegatan 8, Vasastan


  Tudor Arms: Äldsta och bästa brittiska puben

  Ett måste om du vill uppleva en genuint brittisk pub med obligatorisk patina i Stockholm. Tudor Arms har funnits sedan 1969 och är äldst av sitt slag i hela stan. År 2010 utsågs de av Daily Telegraph och British Airways till världens bästa brittiska pub utanför Storbritannien, vilket inte är illa.

  Mer information: Tudor Arms, Grevgatan 1, Östermalm


  Dell'attore: Stockholms bästa pizzaupplevelse?

  Här hittar du stans, och kanske landets, bästa pizza - åtminstone om man får tro det allmänna ryktet. Dessutom är Dell'attore ett riktigt myshak som drivs av en gammal skådis; därav namnet, som på italienska betyder "skådespelarens restaurang". Lokalen är inredd med biostolar, filmaffischer och fotografier.

  Mer information: Dell'attore, Skeppargatan 60, Östermalm


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm

  - Fiskrestauranger: Stockholms bästa fiskrestauranger

  - Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger

  - Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch


  Om guiden till Stockholms bästa restaurangupplevelser

  Guiden till Stockholms bästa restauranger uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra restaurang i Stockholm som inte får missas (och som vi har missat). Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-12-16

  Senast uppdaterad: 2014-12-16


  0 0


  Stockholm har på senare år överträffat sig själv i populära restauranger att pricka av på checklistan. Nya krogar och koncept gör entré på löpande band medan gamla bevarar och putsar på charmen. För att guida rätt har vi sållat ut Stockholms bästa restauranger när det kommer till att bjuda på en riktig wow-upplevelse med allt från mat och miljö till personal och service (för fokus på matupplevelsen, se vår specifika guide). Vi har också valt att lägga alla lyxrestauranger i en egen lista. Här får du istället en mix av restauranger som bjuder på en upplevelse som varken stockholmare eller turister bör missa.


  Se även:

  - Matupplevelser: Matupplevelser i avslappnad förpackning

  - Lyxrestauranger: Guiden till lyxrestauranger i Stockholm

  - Bästa barer: Stockholms bästa barer


  AG: Hipp industrikänsla för alla sällskap

  Cool, sällskapsanpassad miljö och några av stans bästa köttbitar gör detta till ett alltid lika hett dragplåster såväl bland stockholmare som bland internationella besökare. Att AG huserar i en av stans mesta industrilokaler bidrar så klart till hippfaktorn. Missa inte heller syskonkrogen Rolfs Kök, en populär klassiker i centrala stan.

  Mer information: Restaurang AG, Kronobergsgatan 37, Kungsholmen


  AG


  Miss Voon & Smak: Stilsäkra F12-favoriter

  Melker Anderssons F12-restauranger har länge varit ett måste för Stockholms uteätare av alla dess slag. Missa inte Miss Voon om du vill ha en både elegant och social upplevelse med asiatiska förtecken. Annars är så klart Smak en given krogpärla med lika cool miljö som originellt smakkoncept på dold adress.

  Mer information: Miss Voon, Sturegatan 22, Östermalm

  Mer information: Smak, Oxtorgsgatan 14, City


  Miss Voon & Smak


  Farang: Asiatisk smakresa av rang

  Inhyst i en sober gammal industrilokal mitt i stan briljerar Farang med moderna avsmakningsmenyer influerade av Sydostasien - inramade av dov belysning och stilig Asien-mystik. Att grundarna har erfarenhet av fine dining från berömda krogar som Fat Duck och Per Se skadar givetvis inte heller...

  Mer information: Farang, Tulegatan 7, Vasastan


  Farang


  Mister French: Modern 20-talsflärd i Tullhus 2

  Det är inte bara uteserveringen mitt på Skeppsbrokajen som gör Mister French till ett av stans hetaste brasserier. Här har man inrett hela härligheten i glammig 20-talsstil med inspiration från The Great Gatsby och fokuserat på skaldjur och kolgrillat kött. Välj ut något på isbädden i det öppna köket eller gå loss på hamburgaren med tryffel.

  Mer information: Mister French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla Stan


  Mister French


  Vassa Eggen: Vass köttkrog med slipade drinkar

  Elegant, trendigt och konstprytt i mesta New York-stil - Vassa Eggen är stans kanske flådigaste steakhouse och ett hett hangout bland såväl kostymklädda middagsgäster som hippa barbesökare. Här vet man garanterat hur man ska tillreda sitt kött och blanda sina drinkar. Syskonen Boqueria, Tennstopet och Kommendören är tre andra alternativ att räkna med i krogvimlet.

  Mer information: Vassa Eggen Steakhouse, Birger Jarlsgatan 29, Östermalm


  Vassa Eggen Steakhouse


  Shibumi & Råkultur: Ultrahajpade Japan-doldisar 

  Stjärnkrogen Esperantos två japanska syskon huserar i samma byggnad och står för varsitt succékoncept - kritikerrosad sushi på skandinaviskt vis (Råkultur) och japansk matbar, "Izakaya", med några av Stockholms mest upphöjda smaker på senare år (Shibumi). Den som vill ha bord på Shibumi får ta en titt långt fram i kalendern och lägga undan en extra slant, men det är det värt.

  Mer information: Shibumi, Kungstensgatan 2, Östermalm

  Mer information: Råkultur, Kungstensgatan 2, Östermalm


  Djuret & Pubologi: Köttigt och gastronomiskt i Gamla Stan

  Leijontornets bakficka Djuret är en våt dröm för den kräsne köttälskaren; här serveras nämligen enbart kött och alltid från ett djur i taget. Välj mellan ett par olika menyer eller testa de mindre styckningsdetaljerna. Lika säkert är syskonet Pubologi, gastropuben som utdelar en "gastronomisk smäll på käften" till ett bra pris. Två goda anledningar till att styra kosan mot Gamla Stan.

  Mer information: Djuret, Lilla Nygatan 5, Gamla Stan

  Mer information: Pubologi, Stora Nygatan 20, Gamla Stan


  Metropol Palais: Romantik från svunna tider

  1920-talet är bokstavligen på tapeten i det anrika nöjespalatset som förvandlats till franskt brasserie och cocktailbar med bevarad romantik. Även här går atmosfären i nostalgisk Gatsby-anda. Som en del av charmen får du klassiker flamberade direkt vid bordet och efterrätten inrullad på gammeldags dessertvagn.

  Mer information: Metropol Palais, Sveavägen 77, Vasastan


  Metropol Palais


  B.A.R.: Saluhallen som gör stockholmarna saliga

  Vad är väl trevligare än att träffas i en saluhall, plocka ihop en rykande färsk måltid från diskarna och kombinera med ett glas vin? B.A.R. (Blasieholmens Akvarium & Restaurang) har finslipat konceptet och gjort det till en favorit. Samma ägare driver dessutom två andra favoriter; asiatiska EAT och vardagslyxiga Lux Dag för Dag.

  Mer information: B.A.R., Blasieholmsgatan 4A, City


  Adam & Albin Matstudio: Lyckas leva upp till (den brutala) hypen

  Här hittar du en av Stockholms mest unika matupplevelser på senare år - serverad av två proffsiga kockar i intim hemma hos-miljö. Matstudion håller endast öppet för kvällssittningar ett par dagar i månaden, och platserna går åt på nolltid. Ett alternativ är den japanska nudellunchen som serveras varje vardag.

  Mer information: Adam & Albin Matstudio, Rådmansgatan 16, Östermalm


  Adam & Albin


  Lydmar, Strandvägen 1 & Milles: Poppis på första parkett

  Pelle Lydmar står för några av Stockholms mest populära ställen; hotellkrogen Lydmar på Blasieholmen samt Strandvägen 1 och Milles, som båda ligger på en av stans finaste adresser. Sköna miljöer, stimmig stämning och bra mat är exempel på gemensamma nämnare. Vill du ha lite mer experimentella smaker är det Milles som gäller, räkna annars med många klassiker.

  Mer information: Lydmar, Södra Blasieholmshamnen 2, City

  Mer information: Strandvägen 1, Strandvägen 1, Östermalm

  Mer information: Milles, Strandvägen 1, Östermalm


  Lydmar, Strandvägen 1 & Milles


  Urban Deli: Given mötesplats med blandad publik

  Du har väl knappast gått miste om denna trendiga mötesplats som kombinerar restaurang och bar med välsorterad butik och saluhall, samt surdegsbageri. Urban Deli lockar en livad mix av gäster och fylls snabbt upp lagom till kvällen, då enkla men raffinerade rätter och skönt barhäng väntar.

  Mer information: Nytorget Urban Deli, Nytorget 4, Södermalm


  Urban Deli


  Speceriet: Lovordad budgetlyx för spontana

  Finkrogen Gastrologiks Gulddrake-belönade bakficka, Speceriet, gör den gastronomiska upplevelsen tillgänglig för en större publik. Här äter du kritikerrosade kreationer under 200 kr i avslappnad miljö utan bordsbokning. Det är exklusivt, spontant och prisvärt på samma gång.

  Mer information: Speceriet, Artillerigatan 14, Östermalm


  Speceriet


  Brasserie Le Rouge: Förförande fransk burlesk

  Moulin Rouge-vibbarna flödar på detta välrenommerade och romantiska brasserie i Gamla Stan. Le Rouge är minst lika känt för sin burleska 1800-talsstil, à la fransk bordell, som för sina franska klassiker och välblandade cocktails. Välj syskonet Le Bar Rouge intill om du vill ha samma koncept i lite enklare tappning.

  Mer information: Brasserie Le Rouge, Brunnsgränd 2-4, Gamla Stan 


  Oaxen Slip: Nytänkande och hållbart på Djurgården

  Rosade Oaxen låg från början i skärgården och finns numera intill Djurgårdsvarvet, där ledordet "närproducerat" även gäller inredningen som tillverkats på själva varvet. Den nordiska bistrodelen Slipen serverar innovativa rätter i lika avslappnad som hypersnygg miljö med en mix av gammalt och nytt.

  Mer information: Oaxen Slip, Beckholmsvägen 26, Djurgården


  Matbaren: Välrenommerat är bara förnamnet

  Stjärnkrögaren Mathias Dahlgrens bistro inne på Grand Hôtel bjuder på middag och lunch i toppklass. Här lagas rätterna på naturliga råvaror anpassade efter säsong, som en del av hela det gastronomiska paketet. Sugen på en lyxigare avsmakningsmeny? Då är det Matsalen som gäller.

  Mer information: Mathias Dahlgren Matbaren, Södra Blasieholmshamnen 6, City


  Berns Asiatiska: Exotiska smaker i anrika salonger

  Berns Asiatiska lär på 40-talet ha varit föregångare till stans kinesiska restauranger, och den som vill uppleva nya asiatiska smaker ska garanterat inte missa den maffiga 1800-talssalongen idag heller. Är du strikt frankofil så har du även Berns Bistro & Bar att välja på.

  Mer information: Berns Asiatiska, Berzelii Park, City


  Griffins' Steakhouse: Helhetsupplevelse signerad Stureplansgruppen

  Ett lekfullt steakhouse med genomgående personlig inredning; tänk mysiga fåtöljer och udda möbler. Till Griffins', som döljer sig i Waterfront Building, går du med andra ord såväl för den kompletta helhetsupplevelsen som för själva maten.

  Mer information: Griffins' Steakhouse, Klarabergsviadukten 67, City


  Lilla Ego: Eget rakt igenom

  Loppisfynd, hemsnickrade bord, industrilampor och öppet kök. Lilla Ego drivs av två prisbelönta kockar (en av dem utsågs till årets kock 2013) och är en av Stockholms mest särpräglade restauranger. De nytänkande rätterna är kanske inte billigast i stan, men stämningen är desto mer informell.

  Mer information: Lilla Ego, Västmannagatan 69, Vasastan


  Nook: Korea möter Frankrike på trendigt foodie-hak

  Sedan Nook öppnade har ställets mix av streetfood och fine dining-känsla lockat en strid ström av nyfikna foodies. Lokalen, som även rymmer en bar i mini-Korea-format, är lika trendig som det ambitiösa matkonceptet; förkomponerade menyer med en helrätt kombination av koreanska och franska smaker.

  Mer information: Nook, Åsögatan 176, Södermalm


  Flippin' Burgers: Världskända burgare att köa för

  Den enorma hajpen kring Flippin' Burgers har genererat envisa köer sedan dag ett, och för den som vill testa de omtalade hamburgarna själv är det bara att ställa sig på led (de tar inga bokningar). Enligt den amerikanska matsajten The Daily Meal är hamburgarna bland de bästa i hela världen - utanför USA. 

  Mer information: Flippin' Burgers, Observatoriegatan 8, Vasastan


  Tudor Arms: Äldsta och bästa brittiska puben

  Ett måste om du vill uppleva en genuint brittisk pub med obligatorisk patina i Stockholm. Tudor Arms har funnits sedan 1969 och är äldst av sitt slag i hela stan. År 2010 utsågs de av Daily Telegraph och British Airways till världens bästa brittiska pub utanför Storbritannien, vilket inte är illa.

  Mer information: Tudor Arms, Grevgatan 1, Östermalm


  Dell'attore: Stockholms bästa pizzaupplevelse?

  Här hittar du stans, och kanske landets, bästa pizza - åtminstone om man får tro det allmänna ryktet. Dessutom är Dell'attore ett riktigt myshak som drivs av en gammal skådis; därav namnet, som på italienska betyder "skådespelarens restaurang". Lokalen är inredd med biostolar, filmaffischer och fotografier.

  Mer information: Dell'attore, Skeppargatan 60, Östermalm


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm

  - Fiskrestauranger: Stockholms bästa fiskrestauranger

  - Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger

  - Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch


  Om guiden till Stockholms bästa restaurangupplevelser

  Guiden till Stockholms bästa restauranger uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra restaurang i Stockholm som inte får missas (och som vi har missat). Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-12-16

  Senast uppdaterad: 2014-12-16


  0 0
 • 12/17/14--23:33: PDF Brasserie Group

 • PDF Group är en av Stockholms största restauranggrupper. Den ägs och drivs av Peter Nordin, Daniel Güven och Filip Güven. Nedan hittar du deras restauranger.


  Bar Burger Café

  Bar Prinsen

  Brasserie Le Rouge

  Café Milano

  Il Tempo

  Le Bar Rouge

  Mangiardino

  Orangeriet Bar & Café

  Pontonen

  Prinsen

  Trattorian

  Villa Godthem

  Wiener Caféet anno 1904

  Zink Grill


  0 0


  Nacka strand vill tillsammans med allmänheten göra Stockholm ljusare på årets mörkaste natt genom Midwinter Light Up. Söndagen den 21 december klockan 16.00 omvandlas de gamla kontorshusen vid Nacka strands hamn, Stockholms inlopp, till en monumental ljusorgel bestående av 95 fönster, 1818 LED-dioder förbundna med 1890 meter kabel som är kopplade till en dator. Husens fönster kommer representera olika toner och ljus som allmänheten kan fjärrstyra via mobil, dator eller läsplatta.


  - Vi ser att Nacka strand är en stadsdel i omvandling med stor potential. Nacka strand står för att bli en unik mix av stad och natur, spektakulära bostäder samt välutvecklade arbetsplatser, säger Henrik Orrbeck, Director Nordics på Carlyle Real Estate.


  Datum: 21 dec

  Tid: Kl 16

  Läs mer här 


  0 0


  Måndagen den 29 december arrangerar Farang ett Jack Daniels-event och bjuder in Oskar Tamker som blandar drinkar i baren. Bakom skivspelarna står Christian Grevius. Eventet drar igång kl 20 och håller på fram till midnatt. Skön stämning utlovas.


  Datum: 29 dec

  Tid: Kl 20

  Mer information: Farang


  0 0
 • 12/21/14--08:42: Förbättringar
 • - Design (element-rubriker, footer, betygsikoner, diverse element, användarprofiler, VAR-dropdown, filter i sökresultat, varit här-knappar, högersidan på toppheadern, mm)


  - Diverse gränssnitt/UX (spara i listor, registrera användare, mm).


  - Sökfunktionen ska optimeras bättre (går att bugga upp den genom att vara snabbare än den hinner med, autocomplete-resultatet ska twekas både vad som visas och hur det sorteras, man ska se tydligare skillnad mellan guide/kategori/underkategori, mm).


  - Massor sidor ska sättas upp. Många sidor ska också få diverse element.


  - Mobilversion/responsive kommer att göras efter allt är klart med desktopversionen.


  0 0


  Avsides och nära på samma gång - anrika Djurgården är ett populärt färdmål för lunch bland såväl stockholmare som turister. Här hittar du riktiga klassiker, mysiga fik, trädgårdar och innovativa lunchkrogar med lokalt tänk. Men också några av stans skönaste lägen, oavsett om du promenerar dit eller tar dig ut med bil eller buss. För att du ska hitta rätt guidar vi här till några av Djurgårdens bästa lunchrestauranger.


  För lunchguider för övriga stadsdelar i Stockholm, klicka här:

  - City

  - Gamla Stan

  - Kungsholmen

  - Södermalm

  - Vasastan

  - Östermalm

  - De allra bästa från alla stadsdelar


  Kolla även:

  - Affärslunch: Affärslunch i Stockholm - för alla smaker

  - Lunchbuffé: Guiden till Stockholms bästa lunchbufféer


  Nedan guidar vi dig till Stockholms bästa lunch på Djurgården!
  Villa Godthem (artikelbilden): Ombonad klassiker med trädgård och brasa

  Krögaren Peter Nordin (Prinsen m fl) serverar köttbullar, havets wallenbergare, plankstek och andra husmansklassiker både till lunch och middag. Missa inte heller trädgårdscaféet med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken på sommaren, eller en baguette framför brasan under vinterhalvåret.

  Lunchtyp: À la carte

  Prisexempel: Köttbullar ca 159 kr, havets wallenbergare ca 249 kr, plankstek original ca 339 kr, fylld baguette (fika framför brasan) ca 85 kr

  Tid: Hela dagen

  Mer information: Villa Godthem, Rosendalsvägen 9, Djurgården


  Villa Godthem


  Blå Porten: Husman och bakelser i konstnärlig miljö

  En alltid lika populär mötesplats som lockar mängder av flanörer och konstintresserade. Blå Porten ligger vägg i vägg med Liljevalchs konsthall och erbjuder allt från fika till piffig husmanskost i stil med lammfärsbiffar, quiche och soppa. Under sommaren är den lummiga trädgården ett hett stopp.

  Lunchtyp: À la carte

  Prisexempel: Soppa ca 90 kr, quiche ca 108 kr, lammfärsbiffar ca 138 kr

  Tid: Hela dagen

  Mer information: Blå Porten, Djurgårdsvägen 64, Djurgården


  Blå Porten


  Sjöcaféet: Luncha med glammig utsikt

  Modern restaurang med utsikt över Strandvägen och stor uteservering intill Djurgårdsbron på sommaren. Sjöcaféet serverar bland annat pizza och dagens lunch med kött eller fisk, och den som vill utforska Djurgården kan även hyra cykel eller kanot och besöka turistinformationen som finns i anslutning.

  Lunchtyp: À la carte, dagens lunch

  Prisexempel: Dagens lunch ca 105 kr (inkl salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe)

  Tid: Vardagar kl 11-14

  Mer information: Sjöcaféet, Galärvarvsvägen 2, Djurgården


  Sjöcaféet


  Oaxen Slip: Gammalt möter nytt i cool varvslokal

  Oaxens nordiska bistro, belägen vid ett gammalt båtvarv med utsikt över Nacka Strand, står för Djurgårdens kanske mest innovativa lunch. Här kombineras mustiga, svenskinspirerade fisk- och kötträtter samt säsongsanpassade vegetariska alternativ med varierande tillbehör. Dessutom cool interiör full av lokala fynd.

  Lunchtyp: À la carte

  Pris: Varmrätter ca 170-270 kr, tillbehör ca 25-60 kr

  Tid: Vardagar kl 12-16 (kom senast 14)

  Mer information: Oaxen Krog & Slip, Beckholmsvägen 26, Djurgården


  För att komma till lunchguidens översikt över alla stadsdelar, klicka här.


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

  - Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

  - Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer

  - Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier

  - Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer

  - Sushi: Guiden till Stockholms bästa sushi

  - Dumplings: Här hittar du bra dumplings i Stockholm

  - Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare


  Om guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger

  Lunchguiden är uppdelad i en guide per stadsdel. Guiden uppdateras löpande så om du har tips på någon restaurang i Stockholm som har riktigt bra lunch som vi har missat så skriv gärna i kommentarsfältet nedan eller maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-12-30

  Senast uppdaterad: 2014-12-30


  0 0


  Succékonceptet Phils Burger har mättat många hungriga magar sedan etableringen på Kungsholmen och nu senast på Gärdet. Nu väljer man att göra en after work-satsning på båda restaurangerna i samarbete med diskjockeyn och Whatsupsthlm-bloggaren Nicklas Jungstedt.


  I januari kommer hamburgarhaket att fylla onsdagarna och en lördag (31 januari) med dj:s och speciella aw-erbjudanden.


   Med start onsdag 7 januari drar vi igång på Sandhamnsgatan. Varannan onsdag kör vi på Gärdet och varannan på Kungsholmen. Det har funnits ett behov av ett riktigt aw-koncept på Phils och vårt testförsök i december blev en succé, berättar Peder Skaj, en av delägarna till restaurangen.


  Den tidigare Café Opera-dj:n Nicklas Jungstedt kommer att vara hus-dj. Tillsammans med Fredrik Ankarsköld och Preben Andreassen är han initiativtagare till konceptet #ILoveAw som är en hyllning till den svenska aw-traditionen.


   Jag kommer med duktiga gäst-dj:s se till att våra gäster trivs. Det blir en blandad musikmix som tilltalar både gammal och ung. Aw-musik är en konst som ska vårdas ömt. Det är inget dansgolv man ska hålla vid liv utan man vill åt den där stämningen som gör att ingen vill gå hem, säger Nicklas som tidigare drivit aw-klubbar på bland annat M/s Gerda och Grodan Grev Ture.


  Datum i januari:

  7/1 Phils Burger, Sandhamnsgatan 1, (18:00 till 22:00)

  14/1 Phils Burger, Flemminggatan 49, (18:00 till 23:00)

  21/1 Phils Burger, Sandhamnsgatan 1, (18:00 till 22:00)

  28/1 Phils Burger, Flemminggatan 49, (18:00 till 23:00)

  31/1 Phils Burger, Flemminggatan 49, (20:00 till 00:00)


  0 0


  Onsdagen den 7 januari kl 10.00 startar Jupiters årliga vip-vinterrea, och som tur är så är du som läser WhatsupSthlm välkommen som vip-kund. Precis som alltid lönar det sig att komma i tid. De tre första som köper en kostym (gäller tre stycken för varje butik!) får den nämligen för bara 500 kr!


  Är du inte först till kvarn så kommer butikerna att vara fyllda med vårens plagg från märken som Nikolaj d'Étoiles, NN07, Paul Smith, Adverb, Stone Island, Mauro Grifoni och många fler till bra rabatt. Både på kläder och accessoarer.


  Mer information och bilder:

  Jupiter Norrlandsgatan

  Jupiter Sturegallerian

  Jupiter Hornsgatan


  0 0


  Shoppingsugna kommer under februari och mars kunna hitta allt från konst och design till litteratur och antikt på Mosebackes utsiktsvänliga terrass. Från och med den 7 februari anordnas nämligen vintermarknad varje lördag och söndag fram till sista söndagen i mars. Såväl bistron som jazzbrunchen på Södra Teatern håller samtidigt öppet inomhus för hungriga.


  - Mosebacke är en sån fantastisk plats i Stockholm, som hittills fått stå tom om vintrarna, det ska vi nu ändra på, säger Pauline Jönsson, projektledare.


  Mosebacke Marknad arrangeras av föreningen Glad Stad i samarbete med Södra Teatern.


  Datum: 7 feb - 29 mars (lördagar och söndagar)

  Tid: Kl 11-16


  0 0


  Koreansk mat har på senare år blivit ett hett inslag i Stockholm och nu ägnar den asiatiska hotellkrogen Minami, på Clarion Hotel Stockholm, två dagar åt matkulturen. Den 28-29 januari gästspelar nämligen kocken Jennie Walldén med upplevelsen "Med smak av Korea", där hon bjuder på rätter som pilgrimsmussla med brynt kimchismör och "Entrecote Gangnam Style". Walldén föddes i Sydkoreas matmecka Gwangju och har efter vinsten i tv-programmet Mästerkocken 2013 bland annat gett ut flera kokböcker. 


  - Jag ser mycket fram emot mitt gästspel på Minami där gästerna kommer att få ta del av koreanska smaker tolkade på mitt sätt, säger hon.


  Meny

  Amuse:

  Rå lax, ponzu och shishimi toragashi

  Liten koreansk oxtartar

  Förrätt:

  Pilgrimsmussla, brynt kimchismör, jordärtskocka och grönkål

  Varmrätt:

  Entrecote Gangnam Style med dess tillbehör

  Dessert:

  Bubblande hallon-och myntasorbet


  Datum: 28-29 jan

  Pris: 595 kr

  Mer information: Minami


  0 0


  Fredagen den 16 januari går Viktor Rydberg Gymnasiums tjugonde musikal, Rainbow Warrior, upp på Maximteatern. Ett 70-tal elever har under hösten jobbat med den egenskrivna musikalen som behandlar den aktuella miljöfrågan med sång och dans och hyllar människans vilja till förändring. Rainbow Warrior är skriven av Christer Johansson och läraren Lisa Lindér och spelas fram till den 25 januari på Maximteatern.


  Datum: 16-25 jan

  Tid: Kl 19

  Pris: 160-305 kr

  Biljetter säljs via Ticnet 

  Läs mer här   0 0


  Under våren återvänder den amerikanske singer-songwritern Joshua Radin, känd för succélåten Winter i tv-serien Scrubs, till Sverige för att spela i Stockholm och Göteborg.


  Radins akustiska musik har inte bara hörts i den populära sjukhusserien utan också i tv-serier som Grey's Anatomy, One Tree Hill och House. Just nu är han aktuell med sitt sjätte album, Onward and Sideways, som skrevs på ett hotellrum i Stockholm och handlar om de stormande känslorna när man blir hejdlöst förälskad. Den 30 april kommer Radin till Göta Lejon i Stockholm. Biljetterna släpps den 16 januari.


  Datum: 30 april

  Biljetter säljs via Ticnet 

  Mer information: Göta Lejon


older | 1 | .... | 27 | 28 | (Page 29) | 30 | 31 | .... | 36 | newer