Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 25 | 26 | (Page 27) | 28 | 29 | .... | 36 | newer

  0 0


  Lokalproducerad lyx på Djurgården, klassisk fine dining i vacker operamiljö och gastronomiska resor i världsklass. Stockholm har blivit ett kulinariskt mecka för finsmakare; stan vimlar numera av stjärnkrogar och hyllade lyxrestauranger, klassiska som fullkomligt nytänkande. Är det dags att boka bord på en riktig finrestaurang? Då kommer du att hitta allt från modern gastronomi à la gourmetkrog till elegant matlagning över öppen eld. Här guidar vi till lyxrestauranger i Stockholm; nästan alla med minst en stjärna i Guide Michelin.


  Kolla även:

  - Avslappnade matupplevelser: Hyllade matupplevelser i avslappnad förpackning


  Mathias Dahlgren Matsalen: Gourmet signerad säker stjärnkock

  Mathias Dahlgrens stjärnkrog inne på Grand Hôtel bjuder på modern gastronomi med en avsmakningsmeny som varierar efter säsong. Krögaren har bland annat vunnit den prestigefyllda tävlingen Bocuse d'Or och levererar alltid säker lyx.

  Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 1 900 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 2

  Mer information: Mathias Dahlgren Matsalen, Södra Blasieholmshamnen 6, City


  Frantzén: Tvåstjärnigt i Gamla Stan

  Med två stjärnor i Guide Michelin och en stor dos fantasi utlovar Frantzén en gastronomisk resa som inte går av för hackor. Restaurangen, vars ägare även kan ses i tv-programmet Frantzén styr upp, är utsedd till en av världens 50 bästa (runt 20:e plats) och bör så klart testas för den som har råd.

  Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 2 300 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 2

  Mer information: Restaurant Frantzén, Lilla Nygatan 21, Gamla Stan


  Oaxen Krog: Lokalproducerad industrilyx

  Hållbarhet ligger i fokus på denna avskalade finkrog vid vattnet ute på Djurgården. Här gäller avsmakningsmenyer med sex eller tio rätter lagade på lokalproducerade råvaror - serverade på porslin och bord som tillverkas superlokalt på varvet intill.

  Meny/pris: Avsmakningsmeny 6 rätter ca 1 650 kr, 10 rätter ca 1 950 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 1

  Mer information: Oaxen Krog & Slip, Beckholmsvägen 26, Djurgården


  Esperanto: Lyxigt för alla sinnen

  Spännande stjärnkrog med internationella influenser och coola smakkombinationer, serverade i lika minimalistisk som romantisk miljö. Bortsett från en stjärna i Guide Michelin har Esperanto bland annat vunnit Gulddraken och utsetts till Sveriges bästa krog av White Guide 2013 och 2014.

  Meny/pris: 6 rätter ca 1 250 kr, 10 rätter ca 1 650 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 1

  Mer information: Esperanto, Kungstensgatan 2, Östermalm


  Gastrologik: "Nytänkande skandinavisk gastronomi"

  Kritikerrosade Gastrologik tar förhållandet till råvara och säsong lite längre och låter menyn avgöras helt av vad producenterna har att erbjuda för tillfället. Resultatet är ett vinnande koncept som krögarna själva kallar för "nytänkande skandinavisk gastronomi".

  Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 1 300 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 1

  Mer information: Gastrologik, Artillerigatan 14, Östermalm


  Ekstedt: Med elden i centrum

  Aldrig har väl uråldrig kokkonst varit så flådig. "Mat-Niklas" skippar moderna matlagningsmetoder och låter kockarna laga mat över sprakande eld i öppet kök - givetvis efter säsong. Här äter du enrisbakat, tjärvedsrökt, torkat och mycket mer från hela naturen. Serverat i skandinavisk miljö.

  Meny/pris: 4 rätter ca 800 kr, 7 rätter ca 1 000 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 1

  Mer information: Ekstedt, Humlegårdsgatan 17, Östermalm


  Operakällaren: Stans vackraste restaurangmiljö?

  På anrika Operakällaren serveras fine dining i vacker miljö där gamla väggmålningar och maffiga takkronor möter stora speglar och nya möbler. En äkta klassiker som har belönats med bland annat en stjärna och fem röda bestick i Guide Michelin.

  Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 1 300 - 1 450 kr, à la carte ca 1 000 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: 1

  Mer information: Operakällaren, Karl XII:S torg, City


  Volt: Naturligt val för gourmanden

  Glöm storskaligt. På denna kreativa gastrobistro hittar du en mindre meny med årstidens mat från skog och mark, serverad i fyra eller sex rätter. Givetvis med inslag av ingredienser som gran, tall, sav och syrad grädde och helt rätt matchat med småskaligt producerade viner.

  Meny/pris: 4 rätter ca 500 kr, 6 rätter ca 650 kr

  Stjärnor i Guide Michelin: -

  Mer information: Restaurang Volt, Kommendörsgatan 16, Östermalm  


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Franskt: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger

  - Husman: Här hittar du Stockholms bästa husmanskost

  - Champagne: Stockholms bubblande champagnebarer

  - Vinbarer: Guiden till Stockholms bästa vinbarer


  Om guiden till lyxrestauranger i Stockholm

  Guiden till lyxrestauranger i Stockholm uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra lyxrestaurang i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du väljer att gå till.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-11-10

  Senast uppdaterad: 2014-11-10


  0 0


  I maj 2015 arrangeras humorkvällarna Stand Up For Stockholm och Stand Up For Göteborg med superstjärnan Eddie Izzard och några av Sveriges största komiker: Jonas Gardell, Bianca och Tiffany Kronlöf, Henrik Schyffert och Magnus Betnér.


  Showen kommer till Stockholm och Ericsson Globe med ett helt nytt upplägg den 2 maj 2015. Istället för tre helger i rad, som under Stand Up For Stockholm hösten 2014, koncentreras nu humorfestivalen till två helkvällar - en i Stockholm och en i Göteborg. Konferencier för kvällarna är komikern, sångaren och skådespelaren Shima Niavarani. Uppträder gör Eddie Izzard, Jonas Gardell, Bianca och Tiffany Kronlöf, Magnus Betnér och Henrik Schyffert.


  - Stand Up For Stockholm visade i höstas att intresset för standup är stort i Sverige och att landet är redo för en ny humorfestival. Målet har hela tiden varit att sprida festivalen till flera städer, därför är det extra kul att redan i vår kunna presentera både Stand Up For Stockholm och Stand Up For Göteborg med en världsstjärna som Eddie Izzard och flera av Sveriges främsta komiker, säger Mikael Tillman, arrangör av Stand Up For Stockholm och Göteborg.


  Speldatum
  1 maj 2015 kl 19:30 - Stand Up For Göteborg, Scandinavium
  2 maj 2015 kl 19:30 - Stand Up For Stockholm, Ericsson Globe


  0 0


  Nyligen slog Fåfäng Sthlm upp dörrarna i Studio Cares gamla lokaler på Skeppargatan. Hannah Lennartsson är frisör och makeupartist och driver sedan fem år tillbaka Fåfäng Örebro. Nu kan hon addera huvudstaden till sitt CV.


  Salongen är helt ny. Berätta mer om den!

  - Det är en industriellt inredd salong där vi satsar på vardagslyx för kunden. Vi är två frisörer som jobbar med alla typer av behandlingar för hår, till exempel extensions och mycket styling. Vi arbetar med Shu Uemura, Kéraste och L'Oréals ammoniakfria färg.


  Hur kom det sig att du öppnade i Stockholm?

  - Tanken var att ha flera salonger i olika städer och så gick jag min makeuputbildning på Kungsholmen och började trivas i Stockholm. Det är en rolig stad, det är här det händer om man vill jobba med reportage, tidningar och TV.


  Har ni några speciella treats på salongen?

  - Bland annat har vi massageschamponeringar där man får en massage i stolen samtidigt som vi ger hårbottenmassage. Och så har vi så klart vår assistent, hunden Ulla-Britt. Vårat mål är att kunden ska gå härifrån med positiv energi och må bra över sig själv!


   

  Mer information: Fåfäng Sthlm


  0 0


  I vår drar Roxette på en omfattande Europa-turné med start i Milano den 10 maj. Turnén avslutas i Sverige med fyra konserter i Kalmar, Halmstad, Göteborg och Stockholm. Den 25 juli kommer de till Sjöhistoriska museet.


  I år är det 25 år sedan Roxette tog världen med storm då "The Look" nådde förstaplatsen på Billboardlistan i USA, en plats som intagits inte mindre än tre gånger till, ("Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" och "Joyride"). Till dags dato har Roxette sålt över 75 miljoner album, en siffra som stiger för varje dag. Med en imponerande räcka av hits regerade Roxette världens topplistor under hela 90-talet och en bit in på 00-talet.

  Efter en lång paus, då Marie Fredriksson tillfrisknade från sin cancer, återförenades hon och Per Gessle 2011. Med albumet "Charm School" och singeln "She's Got Nothing On (But The Radio)" erövrade Roxette åter topplaceringar på listorna. Turnén som följde tog dem världen runt två gånger och de 153 spelningarna sågs av 1,5 miljoner människor.

  I oktober 2014 påbörjade Marie Fredriksson och Per Gessle en ny världsomspännande Roxette-turné tillsammans med sitt band i Ryssland och Baltikum och avslutar första delen i Finland. I februari 2015 åker gruppen till Australien och Nya Zeeland för ytterligare nio konserter.

  Nu står det klart att en ny Europaturné stundar; med start i Italien den 10 maj och därefter 27 konserter i 18 olika länder. Turnén kommer att leda fram till firandet av Roxette's 30-årsjubileum 2016 och har därför fått titeln "XXX - The 30th Anniversary Tour". Under turnén besöker Roxette flera legendariska arenor som O2 Arena i London, Olympia i Paris och Olympiahalle i München. Världstjärnorna avslutar sin enorma turné med fyra konserter i Kalmar, Halmstad, Göteborg och Stockholm.

  Biljetterna släpps fredagen den 14 november kl 9.00.


  Datum: 25 juli

  Pris: 495 kr

  Biljetter säljs via Live Nation  och Ticnet 

  Plats: Sjöhistoriska museet


  0 0


  Boulebar fortsätter att sprida den franska nationalsporten i stan. Nu öppnar de nya banor på Kungsholmen där man även kan äta franskt och dricka pastis. Boulehaket blir deras fjärde i Stockholm.


  Sedan Boulebar startades av ett gäng entusiastiska boulebums år 2000 har stället ynglat av sig såväl i Stockholm som i Malmö och Göteborg. Det senaste tillskottet öppnar torsdagen den 13 november intill Rådhusets tunnelbanestation och rymmer åtta boulebanor samt fransk bar och restaurang. Inomhusmiljön har fått känslan av en sydeuropeisk utomhusservering med grus, bänkar, träd och gatlyktor. Här ska man kunna lira boule och umgås på samma gång.


  Bakom spakarna står Niklas Marklund, förbundskapten för svenska boulelandslaget, och barmästaren Jonas Ernströmsom.


  - Med Boulebar Rådhuset vill vi skapa ett skönt bouleställe där alla vill hänga - bouleentusiaster, inte bouleentusiaster, proffs, företag och pastisälskare. Det blir personligt och glatt med stort fokus på bra mat, skönt barhäng och boule såklart, säger Niklas Marklund.


  Boulebar Rådhuset slår upp dörrarna den 13 november 2014.


  Mer information: Boulebar Rådhuset


  0 0
 • 11/13/14--01:55: Fest och AW på Oxid

 • Lagom till helgen bjuder Oxid på omtalad partystämning med röj, fest, allsång och gemenskap. Till AW:n på fredag erbjuds en texmex-hamburgare och en iskall Sol för 169 kr mellan 16 - 22 (alkoholfritt alternativ för 149 kr).


  Datum: 14-15 nov

  Mer information: Oxid


  0 0


  Söndagen den 16 november drar julskyltningen igång på NK. En välbesökt tradition som ger både barn och vuxna sitt lystmäte. I år blir det fler tomtar och mer glitter än vanligt.


  Lagom till söndagsmorgonen anländer Tomten i häst och vagn till Nordiska Kompaniet för att hälsa julbesökarna välkomna. I år utlovas en mix av såväl tidlösa klassiker som nya influenser för dagens julfirande. Fredagen den 28 november öppnar NK Julmarknad i Ljusgården med utvalda produkter från de olika avdelningarna, bland annat delikatesser från "Selected by NK Saluhall". Tomten kommer att ta emot önskelistor, och granen står klädd i årets dekor.


  Från den 13 januari kan man även buda på de sagolika kreationerna ur årets julskyltning. Utvalda delar kommer att upplåtas till auktion hos Bukowskis Market, där alla intäkter skänks oavkortat till Läkare utan gränser.


  Avtäckningen av årets julskyltning sker i samband med att Tomten anländer till varuhusen, söndagen den 16 november, klockan 10.50 i Stockholm och klockan 11.50 i Göteborg.  0 0


  Texasbiffar, sydstatsgrytor och amerikanska diner-vibbar från New York. Stockholm bjuder på många fullvärdiga krogalternativ för den som längtar till andra sidan Atlanten. Och de USA-inspirerade haken blir dessutom bara fler och bättre för varje år som går. Oavsett om du letar efter ett klassiskt steakhouse eller en hajpad kvarterskrog med upphottad brunch och kustinfluerad mat kommer du hitta vad du söker. Här guidar vi dig rätt bland Stockholms bästa amerikanska restauranger.


  Kolla även:

  - Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare


  Nedan listar vi de bästa amerikanska restaurangerna i Stockholm!


  American Table: Modernt möte mellan USA och Skandinavien

  I anslutning till Clarion på Norra Bantorget hittar du detta amerikanska krogkoncept signerat NY-baserade krögaren Marcus Samuelsson. Matinfluenserna sträcker sig över hela USA, från Little Italy till Louisiana, men råvarorna är svenska. Här firas Halloween och andra amerikanska högtider på traditionsenligt vis.

  Mer information: American Table Brasserie and Bar, Östra Järnvägsgatan 35, City


   

  American Table


  Saddle & Sabre (artikelbilden): Raka vägen till amerikanska södern

  Ett klassiskt steakhouse med "southern hospitality"-känsla och prisbelönt whiskeybar, utsmyckad med gitarrer, cowboyhattar, horn, sadlar och en blänkande Harley Davidson. Saddle & Sabres cheeseburgare är en riktig klassiker som har hängt med sedan starten. Räkna med en stadig middag.

  Mer information: Saddle & Sabre Saloon & Steakhouse, Tegnérgatan 9, City


  Saddle & Sabre


  Kommendören: Substitut till NY-resan

  Folket bakom Vassa Eggen hämtar inspiration från bistrokulturen i New York och serverar favoriträtter från USA:s kuster. Bortsett från exempelvis steakes och hummertacos kan man räkna med helgbrunch bestående av allt från grönkålssallad till blåbärspannkakor och burgare. En social kvarterskrog med klassisk Amerika-känsla.

  Mer information: Kommendören, Kommendörsgatan 7, Östermalm


  Kommendören


  Jimmys Steakhouse: Klassiskt steakhouse med rediga portioner

  Ute efter en redig biff, burgare eller knapriga revbensspjäll? På Söders mesta steakhouse (döpt efter ägaren) varvas grillade skaldjur med premium steaks, pulled pork och mycket annat amerikanskt. Givetvis kombinerat med tillbehör i stil med sötpotatis, majs och chili...

  Mer information: Jimmys Steakhouse, Tjärhovsplan 3, Södermalm

  Se även: Jimmys Steakhouse Marina, Kölnagatan 26-28, Hammarby


  Jimmys Steakhouse


  Angry Diner: Amerikansk snabbmat deluxe

  Arga snickarens diner-inspirerade kvarterskrog har en lika diner-inspirerad meny med upphottad amerikansk fastfood. Ett spontant lokalhak som bjuder på allt från "corn on the cob" till burgare, nötribs och pastramimackor. Avsluta med en sundae för extra mycket USA-känsla.

  Mer information: Angry Diner, Timmermansgatan 24, Södermalm


  Angry Diner


  Grill Ruby: Ät och drick på hett Texas-hak

  Populär och stammistät krog med medvetna Texas-vibbar mitt på Österlånggatan i Gamla Stan. Hit kommer du så klart för att äta träkolsgrillat, testa snackis-burgaren eller fira helgen med en amerikansk brunch. Räkna även med många amerikanska tillbehör, desserter och utvalda cocktails, såsom Texas Margarita.
  Mer information: Grill Ruby, Österlånggatan 14, Gamla Stan


  Grill Ruby


  Marie Laveau: Louisiana i trendigt Söderstuk

  Bakom den neonfärgade skylten på Hornsgatan hittar du mängder av sydstatsmat "old school style" från Louisiana, serverad i vitkaklad, stram och helrätt miljö. Marie Laveau mixar Creole- och Cajun-köken och kokar ihop allt från klassisk Jambalaya till olika sideorders och maffiga efterrätter.

  Mer information: Marie Laveau, Hornsgatan 66, Södermalm


  Texas Longhorn: Amerikansk dröm för köttälskare

  Detta amerikanska steakhouse kom till Stockholm 1994 och finns numera både innanför och utanför tullarna. Texas Longhorn specialiserar sig, som namnet antyder, på Texasrätter, saftiga steaks, ribs och populära hamburgare för riktiga proteinjunkies. Nedan hittar du några av restaurangerna inne i stan.

  Mer information: Texas Longhorn, S:t Paulsgatan 4 a, Södermalm

  Mer information: Texas Longhorn, Humlegårdsgatan 1, Östermalm

  Mer information: Texas Longhorn, Upplandsgatan 56, Vasastan

  Mer information: Texas Longhorn, Svartmangatan 11, Gamla Stan


  Hearts: USA+Italien=Sthlm

  Burgare, pizza, hummer, våfflor och kannor av öl. Nyöppnade Hearts inne på Nordic C Hotel är lite som en hjärtlig amerikansk diner med inslag av italiensk familjekrog och hipp Stockholmsvibe. Ledorden är "Keep it friendly". Perfekt för middag och AW-häng.

  Mer information: Hearts, Vasaplan 4, City


  Arizona: Slappt sydstatshäng mitt i Birkastan

  På Arizona i Birkastan samsas fajitas och BBQ-marinerade revbensspjäll med sydstatssouvernirer och opretentiös stämning. Söndagsbrunchen bjuder på klassiker som Buffalo chicken wings och american pancakes, och på sommaren sitter man bra på uteserveringen bland kulörta lampor.

  Mer information: Arizona Drinks & Pizzas, Karlbergsvägen 70, Vasastan


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

  - Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger

  - Franska restauranger: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger

  - Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm


  Om guiden till Stockholms bästa amerikanska restauranger

  Guiden till Stockholms bästa amerikanska restauranger uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra amerikansk krog i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-11-14

  Senast uppdaterad: 2014-11-14


  0 0


  För fjärde året i rad anordnar Barndiabetesfonden tillsammans med läkemedelsföretaget Lilly och Bukowskis en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen den 14 november.


  Ett 30-tal exklusiva objekt kommer att klubbas på auktionen som äger rum på Berns. Bland annat finns möjlighet att buda på ett fotografi av Kungafamiljen taget 1979 av Hans Gedda, en fendergitarr signerat av Björn Ulvaeus från Abba, samt en prominent statistroll i TV4-serien Solsidan. Alla intäkter går oavkortat till forskningen kring barndiabetes.


  - Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn och forskarna vet fortfarande inte vad det beror på, därför är den här auktionen väldigt viktig, säger Johnny Ludvigsson, Barndiabetesfondens ordförande.


  Samtliga objekt kan beskådas på www.bukowskis.se  från och med den 24 oktober.


  Auktion: 14 nov på Berns


  0 0


  Adi Nes noggrant iscensatta verk hämtar inspiration från scener ur konsthistorien, berättelser i bibeln och den komplexa politiska situationen i Israel. Som ung homosexuell man väver han också in sina egna erfarenheter från sin uppväxt och tiden i israeliska armén. Adi Nes skapar lager på lager av historia, religion, politik och sexualitet.


  Fotografiska 12 december 2014 - 8 mars 2015


  Adi Nes är en av Israels mest hyllade och respekterade konstnärer. Han är sefardisk jude, homosexuell och från landet. Född av judiska immigranter från Iran och uppväxt i det lilla samhället Kiryat är han en både typisk och atypisk representant för Israel, ett land som Nes beskriver som "en liten plats skapad efter en katastrof".


  Adi Nes ställer frågor och hämtar inspiration från sitt liv. Kan man vara homosexuell och jude och samtidigt leva upp till en stereotyp patriotisk bild av en hård och osårbar israelisk man, finns det plats att visa känslor och sårbarhet?


  Adi Nes konstnärskap har många bottnar och referenser som korresponderar med berömda verk ur konsthistorien, samtida fotografi, mytologi, film, media och nyhetsjournalistik. Han väver samman det gamla Israel med det nya, historia med nutid, berättelser och gestalter ur bibeln får nytt liv när han placerar dem i samtida, ofta urbana miljöer.


  Adi Nes ser fotografi som ett medium som tillåter honom att förmedla sin egen världsbild och utforska den israeliska identiteten. Hans storskaliga bilder är minutiöst ljussatta och tekniskt fulländade. De är inspirerade av barockens realistiska formspråk där dunkla skuggor spelar mot starkt ljus som framhäver figurer och föremål. Utan att försköna människor och miljöer. Det är laddade kompositioner som är rika på detaljer och referenser som får oss som betraktare att fördjupa oss i de berättelser som utspelar sig i bilderna.


  Utställningen presenterar fyra av Adi Nes mest betydelsefulla arbeten: Soldiers (1994-2000), Boys (2000), Biblical Stories (2004-2007) och The Village (2013).


  I serien "Biblical Stories" tolkar han berättelser ur Gamla Testamentet och sätter dem i ett nytt samtida sammanhang. Bilderna representerar perifera och socialt förtryckta identiteter. Ett av hans centrala verk är en tolkning av Leonardo da Vincis den sista måltiden där han använder unga israeliska soldater som modeller.


  Hans tid i armén utmynnade i projektet "Soldiers". Där framställer han unga israeliska soldater som undergivna och sårbara. Han ställer frågor om kön och identitet och vill visa individen bakom uniformen.


  I serien "Boys" som består av porträtt av pojkar, återkommer han till det sårbara och sköra som han visar i bilderna på soldater.


  I sin senaste serie "The Village" återvänder han till visionen om Israel som hans mamma sjöng om för honom när han var liten. Sångtexterna idealiserade ofta pionjärerna av dagens moderna Israel. Men under ytan är det inte längre så perfekt. Det är som en dröm som är större och bättre än livet självt, men som samtidigt har lager av rädslor och fasor, förklarar Adi Nes.


  - Landet började som en dröm, men med tiden har vi ignorerat våra drömmar. Jag försöker återvända till dem, utan att glömma bort verkligheten. Det är också ett projekt som handlar om att växa upp, och om behovet av att kunna hantera motsatser och motsägelser för att existera och överleva.


  Adi Nes


  Adi Nes bor och verkar i Tel Aviv. Han föddes i Kiryat Gat, en liten stad söder om Tel Aviv, hans föräldrar är sefardiska judar som immigrerade från Iran. Det är en grupp som ofta blir diskriminerade av det Israeliska samhället på grund av deras något avvikande mörkare "arabiska" utseende.


  Han studerade fotografi i Jerusalem och multimedia i Tel Aviv. Utöver sitt pågående konstnärskap undervisar Adi Nes på Bezalel Academy of Art and Design i Jerusalem sedan 2002. Dessutom föreläser han regelbundet på olika universitet runt om i världen.


  Hans verk har visats på en lång rad separatutställningar, bland annat på the Tel Aviv Museum of Art, the Museum of Contemporary Art i San Diego och Melkweg Gallery i Amsterdam. Han har också medverkat i grupputställningar på bland annat the Jewish Museum i New York. Han finns representerad på många stora museer i världen.  0 0


  Får du inte nog av kosmopolitiskt barhäng? Då är det bara att sondera utbudet av mysiga hotellbarer i stan. Här samsas välblandade cocktails med sofistikerad afterwork-miljö, sena kvällar och riktigt bra dj-spelningar för både locals och internationella världsresenärer. För att du ska hitta rätt bland de dolda pärlorna guidar vi dig till några av Stockholms absolut bästa hotellbarer.

   

  Kolla även:

  - Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer

  - Hotell: Guiden till Stockholms bästa hotell

  - Hotellfrukost: Här hittar du Stockholms bästa hotellfrukost

   

  Nedan hittar du stans trevligaste hotellbarer!

   

  Story: Oklanderlig New York-känsla

  Om du för ett ögonblick tror att du befinner dig i en cocktailbar downtown Manhattan är du inte konstig. New York-känslan är nämligen oklanderlig. Atmosfären är funkig och jazzigt inspirerande, och miljön coolt industrichick. Perfekt afterwork-häng.

  Mer information: Story, Riddargatan 6, Östermalm

   

  Story

   

  T/BAR: Do it in style
  Till T/Bar (Hotel Diplomat) ska du komma om du känner för en klassisk drink à la James Bond - "shaken not stirred". Han kan du räkna med sofistikerat afterwork-häng. Vill du hellre njuta av sommaren i utomhusmiljö, kan du beställa en drink på den soldränkta uteserveringsloungen på Strandvägen.

  Mer information: T/Bar - Diplomat, Strandvägen 7c, Östermalm

   

  T/BAR

   

  Upstairs Bar: Trivsam cocktailbar som välkomnar alla

  På Upstairs Bar inne i Clarion Hotel lägger man hela sin själ i drinkarna och testar mer än gärna nya smakkombinationer. Konceptet har fått namnet New School i Upstairs Bar. Testa till exempel en cocktailfusion av svenska klassiska smaker medan du lyssnar på kvällens dj.

  Mer information: Upstairs Bar, Ringvägen 98, Södermalm

   

  Upstairs Bar

   

  Reisen: Prisbelönt bar som håller år ut och år in

  Reisens hotellbar har länge varit ett populärt tillhåll bland Stockholms cocktailsugna och vunnit ett flertal utmärkelser, bland annat DN:s Gulddraken. Här serveras proffsiga drink-kreationer i välkomnande miljö som aldrig tycks bli inaktuell, mitt på Skeppsbron.

  Mer information: Reisen, Skeppsbron 12, Gamla Stan

   

  Reisen

   

  Rival Bar: Sofistikerade 30-talsvibbar på Mariatorget

  Röda sammetssoffor, blänkande mässingdetaljer och dov belysning. En drink på Rivals art deco-inspirerade cocktailbar på Mariatorget tar dig lätt tillbaka till 30-talet. Mycket i inredningen är dessutom original. Missa varken de välblandade groggarna eller något av dj-tillfällena.

  Mer information: Rival Bar Bistro & Café, Mariatorget 3, Södermalm

   

  Rival

   

  Teaterbrasseriet: Supercentral kosmopolit

  En trappa upp inne på Scandic Grand Central hittar du den kosmopolitiska cocktailbaren med drag av både Paris och New York. Här minglar internationella gäster och drinksugna stockholmare på afterwork. Ett populärt ställe som gästas av dj:s varje vecka.

  Mer information: Teaterbrasseriet, Kungsgatan 70, City

   

  Teaterbrasseriet

   

  Björk: Stylad hotellbar värd en omväg

  Courtyards hotellbar ligger smått avsides på Kungsholmen, något som däremot drinkarna och den stylade inredningen väger upp för - alla dagar i veckan. Bland annat satsar man på schysst AW, hemliga dj:s (på torsdagar) och olika gästspel.

  Mer information: Björk Bar och Grill, Rålambshovsleden 50, Kungsholmen

   

  Björk

   

  Lilla Hotellbaren & Malmen Cocktailbar: Skönt barhäng vid Medis

  På Lilla Hotellbaren längst in på Scandic Malmen hittar du en av stans längsta bardiskar, där du kan kombinera drinken med internationell streetfood och mängder av spelningar. För lugnare hotellhäng; välj istället Malmens loungiga cocktailbar som vetter ut mot gatan.

  Mer information: Lilla Hotellbaren, Folkungagatan 47, Södermalm

  Mer information: Malmen Restaurang & Cocktailbar, Götgatan 49-51, Södermalm

   

  Lilla Hotellbaren och Malmens cocktailbar

   

  Nobis Guldbaren & Loungen: "Stockholms Vardasgsrum"

  Flådigt barhäng med guldspeglar och ett välputsat marmorgolv som får sällskap av svarta skinnmöbler. Förvänta dig proffsblandade cocktails och en generös drinklista som uppdateras med jämna mellanrum. Längre in, i den pampiga loungen som Nobis själva kallar "Stockholms Vardagsrum", hittar du ännu mer mingelyta med 28 meter i takhöjd (!).

  Mer information: Nobis Guldbaren & Loungen, Norrmalmstorg 2-4, Östermalm

   

  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Vinbarer: Guiden till Stockholms bästa vinbarer

  - Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer

  - Champagnebarer: Stockholms bubblande champagnebarer

  - Afterwork: AW! Stockholms bästa afterwork

  - Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar

  - Hotell: Guiden till Stockholms bästa hotell

  - Hotellfrukost: Här hittar du Stockholms bästa hotellfrukost

   

  Om guiden till Stockholms bästa hotellbarer

  Guiden till Stockholms bästa hotellbarer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra hotellbar i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-11-14

  Senast uppdaterad: 2014-11-14


  0 0


  Lagom till att julskyltningen på Österlånggatan drar igång den 29 november firar hårsalongen Claque la Mouche med rysk afterwork. Från kl 16 blir det drinkar, dragspel och balkan, och på vägen dit är det bara att kolla in olika julerbjudanden på Gamla Stans små butiker.


  Datum: 29 nov

  Tid: Kl 16

  Mer information: Claque la Mouche


  0 0


  Whatsup söker nu två frilansande skribenter, för WhatsupMalmö och WhatsupGbg. Ditt jobb är att skapa läsvärt material inom restaurang och nöje liknande det vi publicerar på siterna idag. Arbetstiderna är flexibla och planeras utifrån i förväg satta deadlines, oftast veckovis. Det är ett väldigt roligt arbete och perfekt på sidan av för den som pluggar eller jobbar deltid.


  Krav
  - Du skriver grymt.
  - Du är snabb.
  - Du håller deadlines.
  - Du har öga för detaljer.
  - Du är intresserad av stans restaurang- och nöjesliv i allmänhet.
  - Du har lokalsinne för Göteborg eller Malmö (den stad du söker för).


  Fördelar men inte krav
  - Du fakturerar.
  - Du har tidigare erfarenhet av skribent-/redaktörsjobb.
  - Du har en utbildning som relaterar till arbetet.


  Maila ditt CV och personliga brev senast söndagen den 30 november 2014 till Johanna Lagerkranser: johanna@whatsupglobal.com


  0 0


  Nu har favoriterna nominerats till den prestigefyllda barutmärkelsen Bartenders' Choice Awards som hålls på Berns den 14 december. Dominerar på den svenska barscenen gör Södermalm och Gamla Stan, som lyckats knipa flest finalplatser i kategorin Årets Cocktailbar med bland andra Corner Club, Tweed och Linje Tio. Även inom kategorin Årets Bartender är majoriteten verksam i de två stadsdelarna. Svenska folket har samtidigt fått chansen att rösta fram sina egna barfavoriter i kategorin Barflugan.


  Nedan hittar du några av kategorierna:


  COCKTAILBAR

  Corner Club

  Tweed

  Linje Tio

  Little Quarter (inne på Marie Laveau)

  Rex Bar & Grill (Umeå)


  BARTENDER
  Micke Karlsson, Little Quarter

  Madeleine Rapp, Tweed

  Johan Evers, Corner Club

  Emil Åreng, Open/Closed (Umeå)

  Mattias Skoog, Linje Tio


  NYKOMLING
  Metropol Palais

  Crooked Leg

  Miss Clara 

  Kommendören

  Shibumi


  VINBAR
  Gaston

  The Burgundy

  19 Glas


  ÖLBAR
  Akkurat 

  Mikkeller

  The Flying Elk


  BARFLUGAN
  Corner Club

  Tweed

  Linje Tio

  Little Quarter

  Rex Bar & Grill


  Bartenders' Choice Awards 2014

  Datum: 14 dec

  Tid: Kl 20-01

  Pris: 300 kr

  Åldersgräns: 20 år

  Plats: Berns Salonger

  Biljetter säljs via Billetto


  0 0


  Just nu serverar Tennstopet en femrättersmeny som genomgående innehåller tryffel från Gotland. Svampen har på senare år blivit ett frekvent och eftertraktat inslag på borden i Stockholm. Tryffeltemat pågår under resten av november och bjuder bland annat på tryffelconsommé med fläskrillet.


  Datum: Till och med den 30 nov

  Pris: 585 kr

  Mer information: Tennstopet


  0 0
 • 11/19/14--01:24: Paelladagar på Boqueria

 • Den 20-22 november serverar Boqueria fyra olika varianter av den spanska klassikern paella. Rätten är inte minst känd som en risrätt med skaldjur, men råvarorna varierar ofta och beroende på geografiskt område och säsong. Under dagarna kommer den att serveras både som tapas och som huvudrätt i stora pannor på Boqueria.


  Meny

  Paella con conejo, 595 kr

  Paella con pulpo, 625 kr

  Paella con langosta, 795 kr

  Paella Boqueria med kyckling, chorizo och skaldjur, 670 kr


  Datum: 20-22 nov

  Mer information: Boqueria  0 0
 • 11/19/14--01:40: Sverigemustaschen på Oxid

 • Fredagen den 21 november kan man festa loss på Oxid och samtidigt göra gott. Då gästas nämligen baren av Sverigemustaschen, och 5 % av omsättningen skänks bort. Kvällens gästbartender är Johan Wadenholt.


  Datum: 21 nov

  Tid: Kl 22-03

  Mer information: Oxid


  0 0


  Mellan den 24-30 november firar American Table Thanksgiving med traditionsenlig meny i fyra rätter, bland annat kalkon på klassiskt vis. På tisdagen kommer dessutom krögaren Marcus Samuelsson på besök från New York, och både på tisdagen och torsdagen blir det livejazz och dj. En nyhet för i år är även restaurangens Take Away Turkey Dinner för den som vill fira hemma.


  Meny

  Creamy Sweet Potato and Ginger Soup

  Apple and Beet Salad

  Roasted Turkey with classic stuffing

  Pumpkin Pie


  Pris: 595 kr/person

  Datum: 24-30 nov

  Mer information: American Table Brasserie and Bar


  0 0


  Den som vill fira juletider och samtidigt göra gott har chansen den 18 december, då Smaka på Stockholm för tredje året i rad bjuder på skinksmörgås och gröttallrik för 100 kr i Kungsträdgården. Varje lunchpeng går till insamling av julklappar och julmat till Stadsmissionens härbärgen. Julinsamlingen har tidigare bidragit till närmare en halv miljon kronor till stadens hemlösa. På plats finns både folkkära artister och några av Sveriges bästa matlagare som kokar gröt och griljerar skinkor.


  Datum: 18 dec

  Tid: Kl 11-14

  Pris: 100 kr för alla som inte är hemlösa

  Plats: Kungsträdgården

  Läs mer om jullunchen på Facebook


  0 0


  I dagarna firar exklusiva multibrandbutiken Fashion Attitudes ett år. Jessica Pohjanen driver konceptet tillsammans med kollegan Annelie Sundh. Här delar hon med sig av deras modetänk och tipsar om vinterns bästa plagg.


  Hur fick ni namnet Fashion Attitudes?
  Det betyder modeattityder och reflekterar tänket runt butiken som är uppbyggd kring olika attityder; "business attitude", "casual elegance", "rock chic" och "denim attitude". Vi vill utmana kvinnor att blanda attityderna, våga det där lilla extra och hitta sin stil.


  Vad skiljer er från andra multibrandbutiker i Stockholm?
  Dels uppbyggnaden av butiken, dels att vi har ett antal märken som ingen annan i Sverige har. Bland annat har vi tagit in high end-märket Casadei, som gör de mest fantastiska skor, samt Barbara Bui och Iceberg. Vi har även märken som Karl Lagerfeld, Vanessa Bruno Athé, Hoss Intropia och Sita Murt. Dessa blandas med svenska favoriter såsom Carin Wester och Tiger.


  Några modefavoriter inför vintern?
  Fuskpäls och fuskpälsvästar har varit väldigt populära för att hålla värmen. Den stora stickade tröjan har vi tagit in mycket av och de har gått väldigt bra, bland annat i lite exklusivare mohair.


  Ni fyller ett år i höst. Hur firar ni?
  Vi firar vår födelsedag den 26 november i butiken på Regeringsgatan 26 med ett event där vi bjuder på bra musik, vin, mingel och utlottning av ett par Casadei. Vi har en tävling på Instagram där man kan gå in och vinna ett par av dessa fantastiska skor.


  Mer information: Fashion Attitudes


older | 1 | .... | 25 | 26 | (Page 27) | 28 | 29 | .... | 36 | newer