Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 23 | 24 | (Page 25) | 26 | 27 | .... | 36 | newer

  0 0


  Att ha en personlig tränare, eller "coach" som det ibland kallas, hör inte längre till ovanligheterna i Stockholm. Allt fler vänder sig nu till proffsen för att få ordning på hälsan med träning, kost och mindfulness. Men att hitta rätt i PT-djungeln är inte alltid så lätt. Här guidar vi till några av Stockholms bästa personliga tränare och coacher som hjälper allt från privatpersoner till idrottsstjärnor och kändisar med hälsa och rehabilitering.


  Kolla även:

  - Gym: Guiden till Stockholms bästa gym

  - Yoga: Guiden till Stockholms bästa yogaställen


  För att reda ut begreppen pratade vi lite med träningsexperten Tommy Ludvigsson som driver Ludvigsson Movement på Lidingö och har grundat "Ioptio", ett unikt individuellt hälsosystem som används för att skapa heltäckande program utifrån människors personliga förutsättningar.


  Det finns mängder av PT:s i Stockholm. Hur vet man vem man ska välja?

  Kolla vad de har för utbildning, bredden i hur de jobbar, om de har någon struktur i det de gör. Följer man någon form av mätning och återtester? Vart ska vi? Når vi målen? Har det hänt något? Hur är uppföljningen för att få stöd på resan? Referenser, nätverk med andra. Det är viktiga punkter. Sen är det otroligt viktigt att kemin stämmer så att relationen funkar. Man måste kunna jobba med varandra.


  Vilket är det största felet folk gör i sin träning?

  Att man går in för hårt och inte individanpassar utan tränar som alla andra. 'Tränar hon crossfit ska jag träna crossfit', fast det kanske inte är optimalt för dig för att få resultat snabbt. Du kanske måste mäta dina obalanser för att se vad just din kropp behöver utifrån hur din livsstil ser ur. Till exempel baksida, framsida, axlar och var du har din neutrala position på ryggen. Behöver min kroppstyp hög-intensiv eller låg-intensiv träning?


  Vad är viktigt att tänka på i kosten?

  Kosten spelar in otroligt mycket. Mat är signalsubstans och har vi biokemiska obalanser inifrån och ut så kan det leda till allt från skador och depressioner till energidropp. Det gäller att hålla en jämn 'superkompensation', så du fyller på pluskontot mer än du fyller på minuskontot. Träna och återhämta dig så att du får en jämn linje till målet, framåt.


  Hur tror du att de kommande åren ser ut?

  Folk blir sjukare och sjukare och det är trots allt en väldigt liten procent som tränar idag. Vi är under allt större stress med konstant uppkoppling och utsätts hela tiden för toxiner, flamskyddsmedel i kläder, besprutad mat, avgaser och andra gifter. Något som bland annat rubbar organ och hormonsystem och kan leda till obalanser etc. Vi kommer behöva ta hand om oss mer än någonsin och där kommer en bra tränare in.


  Nedan listar vi några av Stockholms bästa personliga tränare och coacher, från kändistränare till entusiaster som jobbar lite mer i skymundan.


  Tommy Ludvigsson

  Tommy Ludvigsson driver helhetskonceptet Ludvigsson Movement och coachar allt från motionärer till elit inom träning och hälsa. Han ligger bakom det internationella hälsosystemet Ioptio, "Individuellt & Optimalt", som innebär att hela programmet skräddarsys efter egna behov och mål, och han lägger stor vikt vid kost och livsstil. Tommy har en tvåårig basutbildning från Australien som täcker allt från rehabilitering till styrka. Utöver det har han ca 15 diplomeringar inom bl a funktionsmedicin, coaching och performance specialist.

  Inriktning: Helhet och kroppens rörelser

  Utbildning: Exercise Professional (Queensland Australien) m m

  Bakgrund: Sport, rehabilitering

  ludvigssonmovement.com


  Tommy Ludvigsson


  Alexander Gefwert & Anette Pernberg 

  Tillsammans driver de träningsanläggningen För Dig i Bromma som arbetar med funktionell personlig träning med integrerad kostrådgivning. Stort fokus läggs på hälsa i förebyggande syfte. Träningsmiljön är privat med max fyra personer i lokalen åt gången, och allt som serveras är ekologiskt. Alexander har bakgrund som multisportare och Anette som gymnast och basketspelare.

  Inriktning: Kost och träning

  Utbildning: Lic. Personlig Tränare m m

  Bakgrund: Elitidrott

  for-dig.se


  Ali Ghelem

  Ali Ghelem började jobba som coach, tränare och kostrådgivare 1996 och har bland annat varit Robin Söderlings fystränare samt coachat Amelie Wejle till nordisk och svensk mästare i athletic fitness. Han kommer själv från amerikansk fotboll och alpina sporter och har ett holistiskt förhållningssätt till träning, hälsa och livet.

  Inriktning: Livsstil, hälsa, idrott

  Utbildning: Bosön, PT school, Paul Chek m m 

  Bakgrund: Am fotboll, alpint

  athletic1080.com


  Anna Sunneborn

  Som 35-åring började Anna Sunneborn tävla i friidrott och idag har hon över 50 veteran-SM-guld. Utöver tävlandet jobbar hon sedan 2010 som fystränare för barn och vuxna med inriktning på motionärer 30+ som vill bli starkare, rörligare och spänstigare. Bland träningspaketen finns exempelvis parträning och fyspass med fystester på Bosön. Anna har även varit coach i Gladiatorerna på TV4.

  Inriktning: Fysträning 30+

  Utbildning: SISU, RF:s Fystränarutbildning på Bosön

  Bakgrund: Friidrott

  annasunneborn.se


  Seth Ronland 

  Svensk mästare i Athletic Fitness 2005 och 2006 och Årets PT 2011. Seth Ronland är utbildad i USA och har bland annat arbetat med Wounded Warriors och Navy Seals. Idag är han verksam i Sverige och tar sig an en bred kundkrets både vad gäller geografi och målsättningar.

  Inriktning: Styrka

  Utbildning: Personal Trainer - American Council on Exericse m m

  Bakgrund: Athletic Fitness

  sethronland.nu


  Mårten Nylén

  Wyclef Jean, Busta Rhymes, Petter, Joel Kinnaman, Neneh Cherry, fem världsmästare inom kampsport... "Ninjan" Mårten Nylén tränar många stora namn, men du känner kanske främst igen honom som huvudcoach i TV-programmet Biggest Loser Sverige. Han har över 25 års erfarenhet av sport och träning, och som personlig tränare utgår han alltid från helheten och inleder med en startkonsultation.

  Inriktning: Träning och hälsa

  Utbildning: Okänt

  Bakgrund: Kampsport

  martennylen.com


  Andreas Öhgren 

  Andreas Öhgren, Årets PT 2013, har jobbat som personlig tränare sedan 1998 och hjälper såväl NHL-proffs som helt vanliga privatpersoner, alltid utifrån en holistisk träningsfilosofi där hela livsstilen vägs in. Fokus ligger på skadeförebyggande träning, rehabträning och optimal prestation. I Stockholm finns han på Nordic Wellness vid Odenplan, men han tar sig även dit kunden är.

  Inriktning: Skadeförebyggande, rehabträning, optimal prestation för idrottare

  Utbildning: Fellow of Applied Functional Science (The Gray Institute) m  m

  Bakgrund: Ishockey

  andreaspt.se


  Sofia Sjöström

  Hon är känd som "PT-Fia" och driver den prisbelönta hälsobloggen med samma namn samt PT-sajten Aetas. Sofia Sjöströms träning handlar om att hålla en sund livsstil för att motverka sjukdomar och skapa balans i vardagen, ett koncept som har gjort henne riktigt populär inte minst bland unga tjejer och kvinnor.

  Inriktning: Hållbar hälsa

  Utbildning: Cert, Kost- & Träningskonsult

  ptfia.se, aetas.se


  Jari Ketola

  Hälsoprofilen Jari Ketola, Årets PT 2012, jobbar som hälsocoach och personlig tränare men är även verksam som bland annat författare och lärare inom fysträning, motion, friskvård och hälsa. Med över 20 års erfarenhet inom träning, motion och fitness vill han framförallt inspirera och motivera. Stor vikt läggs vid ökad livskvalitet genom rätt förutsättningar inom träning, hälsa och friskvård.

  Inriknting: Ökad livskvalitet

  Utbildning: Okänt

  Bakgrund: Friidrott

  jariketola.se, Finn Formen


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Spa: Stockholms bästa spa

  - Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm

  - Vegeratiskt: Vegetariska restauranger i Stockholm


  Om guiden till Stockholms bästa PT

  Guiden till bra personliga tränare i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra PT i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-10-02

  Senast uppdaterad: 2014-10-02


  0 0


  Nu har Mister French dragit igång sin helgbrunch i Tullhus 2 på Skeppsbrokajen med skaldjur, kolgrillat och bubbel. Bland annat kan man plocka på sig av ostron, miniburgare och kallskuret samt tillbehör och dessertbord. Brunchen serveras i två sittningar på lördagar och söndagar.


  När: Lördagar och söndagar

  Sittningar: Kl 11.30-14, kl 14.30-16.30

  Mer information: Mister French


  0 0


  Att ha en personlig tränare, eller "coach" som det ibland kallas, hör inte längre till ovanligheterna i Stockholm. Allt fler vänder sig nu till proffsen för att få ordning på hälsan med träning, kost och mindfulness. Men att hitta rätt i PT-djungeln är inte alltid så lätt. Här guidar vi till några av Stockholms bästa personliga tränare och coacher som hjälper allt från privatpersoner till idrottsstjärnor och kändisar med hälsa och rehabilitering.


  Kolla även:

  - Gym: Guiden till Stockholms bästa gym

  - Yoga: Guiden till Stockholms bästa yogaställen


  För att reda ut begreppen pratade vi lite med träningsexperten Tommy Ludvigsson som driver Ludvigsson Movement på Lidingö och har grundat "Ioptio", ett unikt individuellt hälsosystem som används för att skapa heltäckande program utifrån människors personliga förutsättningar.


  Det finns mängder av PT:s i Stockholm. Hur vet man vem man ska välja?

  Kolla vad de har för utbildning, bredden i hur de jobbar, om de har någon struktur i det de gör. Följer man någon form av mätning och återtester? Vart ska vi? Når vi målen? Har det hänt något? Hur är uppföljningen för att få stöd på resan? Referenser, nätverk med andra. Det är viktiga punkter. Sen är det otroligt viktigt att kemin stämmer så att relationen funkar. Man måste kunna jobba med varandra.


  Vilket är det största felet folk gör i sin träning?

  Att man går in för hårt och inte individanpassar utan tränar som alla andra. 'Tränar hon crossfit ska jag träna crossfit', fast det kanske inte är optimalt för dig för att få resultat snabbt. Du kanske måste mäta dina obalanser för att se vad just din kropp behöver utifrån hur din livsstil ser ur. Till exempel baksida, framsida, axlar och var du har din neutrala position på ryggen. Behöver min kroppstyp hög-intensiv eller låg-intensiv träning?


  Vad är viktigt att tänka på i kosten?

  Kosten spelar in otroligt mycket. Mat är signalsubstans och har vi biokemiska obalanser inifrån och ut så kan det leda till allt från skador och depressioner till energidropp. Det gäller att hålla en jämn 'superkompensation', så du fyller på pluskontot mer än du fyller på minuskontot. Träna och återhämta dig så att du får en jämn linje till målet, framåt.


  Hur tror du att de kommande åren ser ut?

  Folk blir sjukare och sjukare och det är trots allt en väldigt liten procent som tränar idag. Vi är under allt större stress med konstant uppkoppling och utsätts hela tiden för toxiner, flamskyddsmedel i kläder, besprutad mat, avgaser och andra gifter. Något som bland annat rubbar organ och hormonsystem och kan leda till obalanser etc. Vi kommer behöva ta hand om oss mer än någonsin och där kommer en bra tränare in.


  Nedan listar vi några av Stockholms bästa personliga tränare och coacher, från kändistränare till entusiaster som jobbar lite mer i skymundan.


  Tommy Ludvigsson

  Tommy Ludvigsson driver helhetskonceptet Ludvigsson Movement och coachar allt från motionärer till elit inom träning och hälsa. Han ligger bakom det internationella hälsosystemet Ioptio, "Individuellt & Optimalt", som innebär att hela programmet skräddarsys efter egna behov och mål, och han lägger stor vikt vid kost och livsstil. Tommy har en tvåårig basutbildning från Australien som täcker allt från rehabilitering till styrka. Utöver det har han ca 15 diplomeringar inom bl a funktionsmedicin, coaching och performance specialist.

  Inriktning: Helhet och kroppens rörelser

  Utbildning: Exercise Professional (Queensland Australien) m m

  Bakgrund: Sport, rehabilitering

  ludvigssonmovement.com


  Tommy Ludvigsson


  Alexander Gefwert & Anette Pernberg 

  Tillsammans driver de träningsanläggningen För Dig i Bromma som arbetar med funktionell personlig träning med integrerad kostrådgivning. Stort fokus läggs på hälsa i förebyggande syfte. Träningsmiljön är privat med max fyra personer i lokalen åt gången, och allt som serveras är ekologiskt. Alexander har bakgrund som multisportare och Anette som gymnast och basketspelare.

  Inriktning: Kost och träning

  Utbildning: Lic. Personlig Tränare m m

  Bakgrund: Elitidrott

  for-dig.se


  Ali Ghelem

  Ali Ghelem började jobba som coach, tränare och kostrådgivare 1996 och har bland annat varit Robin Söderlings fystränare samt coachat Amelie Wejle till nordisk och svensk mästare i athletic fitness. Han kommer själv från amerikansk fotboll och alpina sporter och har ett holistiskt förhållningssätt till träning, hälsa och livet.

  Inriktning: Livsstil, hälsa, idrott

  Utbildning: Bosön, PT school, Paul Chek m m 

  Bakgrund: Am fotboll, alpint

  athletic1080.com


  Anna Sunneborn

  Som 35-åring började Anna Sunneborn tävla i friidrott och idag har hon över 50 veteran-SM-guld. Utöver tävlandet jobbar hon sedan 2010 som fystränare för barn och vuxna med inriktning på motionärer 30+ som vill bli starkare, rörligare och spänstigare. Bland träningspaketen finns exempelvis parträning och fyspass med fystester på Bosön. Anna har även varit coach i Gladiatorerna på TV4.

  Inriktning: Fysträning 30+

  Utbildning: SISU, RF:s Fystränarutbildning på Bosön

  Bakgrund: Friidrott

  annasunneborn.se


  Seth Ronland 

  Svensk mästare i Athletic Fitness 2005 och 2006 och Årets PT 2011. Seth Ronland är utbildad i USA och har bland annat arbetat med Wounded Warriors och Navy Seals. Idag är han verksam i Sverige och tar sig an en bred kundkrets både vad gäller geografi och målsättningar.

  Inriktning: Styrka

  Utbildning: Personal Trainer - American Council on Exericse m m

  Bakgrund: Athletic Fitness

  sethronland.nu


  Mårten Nylén

  Wyclef Jean, Busta Rhymes, Petter, Joel Kinnaman, Neneh Cherry, fem världsmästare inom kampsport... "Ninjan" Mårten Nylén tränar många stora namn, men du känner kanske främst igen honom som huvudcoach i TV-programmet Biggest Loser Sverige. Han har över 25 års erfarenhet av sport och träning, och som personlig tränare utgår han alltid från helheten och inleder med en startkonsultation.

  Inriktning: Träning och hälsa

  Utbildning: Okänt

  Bakgrund: Kampsport

  martennylen.com


  Andreas Öhgren 

  Andreas Öhgren, Årets PT 2013, har jobbat som personlig tränare sedan 1998 och hjälper såväl NHL-proffs som helt vanliga privatpersoner, alltid utifrån en holistisk träningsfilosofi där hela livsstilen vägs in. Fokus ligger på skadeförebyggande träning, rehabträning och optimal prestation. I Stockholm finns han på Nordic Wellness vid Odenplan, men han tar sig även dit kunden är.

  Inriktning: Skadeförebyggande, rehabträning, optimal prestation för idrottare

  Utbildning: Fellow of Applied Functional Science (The Gray Institute) m  m

  Bakgrund: Ishockey

  andreaspt.se


  Sofia Sjöström

  Hon är känd som "PT-Fia" och driver den prisbelönta hälsobloggen med samma namn samt PT-sajten Aetas. Sofia Sjöströms träning handlar om att hålla en sund livsstil för att motverka sjukdomar och skapa balans i vardagen, ett koncept som har gjort henne riktigt populär inte minst bland unga tjejer och kvinnor.

  Inriktning: Hållbar hälsa

  Utbildning: Cert, Kost- & Träningskonsult

  ptfia.se, aetas.se


  Jari Ketola

  Hälsoprofilen Jari Ketola, Årets PT 2012, jobbar som hälsocoach och personlig tränare men är även verksam som bland annat författare och lärare inom fysträning, motion, friskvård och hälsa. Med över 20 års erfarenhet inom träning, motion och fitness vill han framförallt inspirera och motivera. Stor vikt läggs vid ökad livskvalitet genom rätt förutsättningar inom träning, hälsa och friskvård.

  Inriknting: Ökad livskvalitet

  Utbildning: Okänt

  Bakgrund: Friidrott

  jariketola.se, Finn Formen


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Spa: Stockholms bästa spa

  - Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm

  - Vegeratiskt: Vegetariska restauranger i Stockholm


  Om guiden till Stockholms bästa PT

  Guiden till bra personliga tränare i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra PT i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-10-02

  Senast uppdaterad: 2014-10-02


  0 0


  Höstlovet i Stockholm bjuder på allt från magiska vandringar och roliga aktiviteter till utspökat halloweenfirande och kreativa kurser. Här ger vi tips på saker som både barn och ungdomar kan göra under de lediga höstlovsdagarna. I guiden hittar du bland annat aktuella museitips, workshops, utställningar och höstbio men också klättring och äventyrsgolf. Listan avser höstlovet 2014, den 27-31 oktober vecka 44, och vissa av tipsen sträcker sig även över helgen.


  Kolla även:

  - Den stora guiden över Stockholms bästa museer

  - Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm


  Museer och kurser


  Skansen: Folktro och vandrigar bland älvor och troll

  Under höstlovet kan barnen inte bara mata djuren och rida ponny på Skansen. För den som vågar blir det nämligen magiska vandringar bland älvor och troll. Lite äldre barn (över tio år) kan boka en kvällsvandring i höstmörkret och höra rysliga sagor om vålnader och andra väsen.

  När: 25 okt - 2 nov kl 10-16 (kvällsvandring 28 och 30 okt kl 16-21)

  Inträde: Vuxna 100 kr, 6-15 år 60 kr, gratis för barn under 6 år

  Mer information: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården


  Etnografiska museet: Skelettverkstad

  Etnografiska ägnar höstlovet åt "skelettverkstad" där man kan göra sprattelskelett och lära sig mer om den mexikanska traditionen De dödas dag och den svenska Allhelgona-helgen. Ett lärorikt pyssel med utställning som passar alla över fem år.

  När: 28 okt-2 nov kl 12-16

  Inträde: Vuxna 80 kr, barn gratis

  Mer information: Etnografiska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 34, Gärdet


  Nationalmuseum: Måleriaktiviteter för lediga barn

  På Blasieholmen ordnar Nationalmuseum roliga aktiviteter för höstlovslediga skolbarn som tycker om att måla. I stora ateljén kan du använda akrylfärg och hitta ditt eget uttryck. Det är gratis och går inte att boka innan. Rekommenderas för barn runt 8-12 år.

  När: 27-31 okt kl 12-15

  Pris: Fri entré, drop-in

  Mer information: Nationalmuseum, Södra Blasieholmshamnen, City


  Tom Tits Experiment: Bygg farkost och tävla i Makerspace

  Tom Tits i Södertälje har flera våningar av experiment för stora och små. Under höstlovet kan du bland annat bygga en radiostyrd farkost med ballonger som motståndarna ska pricka med vassa föremål. "Makerspace" passar alla åldrar och familjebiljetter går att köpa via Ticnet.

  När: 27 okt - 2 nov kl 10-18

  Inträde: Vuxna 189 kr, barn 3-14 år 149 kr

  Mer information: Tom Tits Experiment, Storgatan 33, Södertälje


  Historiska museet: Vikingavisning i mörker

  På Historiska kan du gå på vikingautställning med pannlampa. Utställningen är nämligen förlagd helt och hållet i mörker. Upptäck skatter och tusenåriga berättelser i skenet från lampan. Rekommenderad ålder 4-10 år.

  När: 25 okt - 2 nov

  Inträde: Vuxna 100 kr (fri entré på fredagar), barn gratis

  Mer information: Historiska museet, Narvavägen 13-17, Östermalm


  Stadsmuseet: Teater, utställning och workshops för olika åldrar

  Här hittar du något för varje ålder - historisk teater från fem år och utställning och workshops för de lite äldre. Alla över tio år kan testa teater, radio, att skriva, göra film, fota, designa om gamla kläder eller dansa magdans. Föreningen Dörren leder bland annat tjejkör som spelar pop, afro och soul.

  När: 25 okt - 2 nov (se hemsidan för hela programmet)

  Inträde: Fri entré under 20 år

  Mer information: Stockholms Stadsmuseum, Ryssgården, Slussen, Södermalm


  Kulturhuset: Lärorikt rymdtema

  Rum för Barn på Kulturhuset har rymdtema under höstlovet och fyller bibliotek och bildverkstad med planeter, nebulosor, ufon och stjärnbilder. Passa på att lära dig om den gåtfulla rymden.

  När: 27 okt - 2 nov kl 11-17

  Inträde: Fri entré

  Mer information: Kulturhuset, Sergels Torg, City


  Dieselverkstaden: Kreativa kurser för barn och ungdomar

  På Dieselverkstaden i Sickla fylls höstlovet med kurser inom teater, keramik, musikproduktion, bild och form, serieteckning och improvisationsteater. Kurserna har olika längd och passar barn och ungdomar i olika åldrar. Se hela programmet på Dieselverkstadens hemsida.

  När: 27 - 31 okt kl 10.15-15.15

  Pris: Endagskurs 310 kr, tvådagarskurs 620 kr

  Mer information: Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, Sickla


  Höstbio


  Barnens Bio på Zita

  Film och regniga höstlovsdagar går hand i hand. Biografen Zita har ett helt program för alla upp till tio år. Här visas både gammalt och nytt varje lovdag. Under lovet är det dessutom smygpremiär för Mera monster, Alfons med gratisfika och pyssel. På hemsidan finns hela programmet.

  När: 27 okt - 2 nov

  Pris: Se hemsida för biljettpriser

  Läs mer på zita.se


  Aktiviteter


  Klättercentret: Klättring för alla åldrar

  Utmana dig själv på klätterväggen. Under höstlovet har Klättercentret i Solna och på Telefonplan drop-in på eftermiddagarna. Utrustning såsom sele och klätterskor finns att låna, men kom ihåg att ha mjuka och sköna kläder.

  När: 27 - 31 okt kl 13-16

  Pris: 200 kr

  Mer information: Klättercentret, Tellusgången 22-24, Telefonplan

  Mer information: Klättercentret, Banvaktsvägen 20, Solna


  O'Learys Tolv Stockholm Event Center: Äventyrsgolf

  Tolv Stockholm kan du spela äventyrsgolf inomhus och upptäcka Stockholm på samma gång. För varje hål lär du dig nämligen något om en känd plats eller byggnad i staden. Banorna har tolv hål och eftersom de har olika svårighetsgrad passar spelet lika bra för alla åldrar.

  När: Från kl 11 varje dag

  Mer information: O'Learys Tolv Stockholm Event Center, Arenavägen 69, Johanneshov


  Halloween


  Stockholms största halloweenparad

  Klä ut dig i din bästa halloweendräkt och delta i stans största halloweenparad. På Kulturhuset kan du lära dig sy läskiga kostymer, göra skelett och spöka ut dig på andra sätt. Själva paraden går från Kungsan och avslutas med prisutdelning för bästa utstyrsel. 

  När: Workshop på Kulturhuset 28-31 okt kl 11-17, Halloweenparad lör 1 nov kl 17-19

  Inträde: Fri entré

  Läs mer om paraden här


  Utflykter


  Olle Nymans ateljé blir verkstad

  Ute i Saltsjö-Duvnäs ligger konstnären Olle Nymans gamla ateljéer där du kan göra dina egna små konstverk av bland annat lera och porslin. Här hittar du även Koloni som serverar bakverk och annat gott. Du tar dig enklast till gården med Saltsjöbanan från Slussen till Duvnäs, vilket tar ungefär en kvart.

  När: Drop-in-verkstad i ateljén 27-31 okt kl 10-14

  Pris: Materialkostnad 30 kr

  Läs mer om ateljén här 


  Artipelag: Utställning och plättar för hela familjen

  Gör en utflykt till Värmdö och konsthallen Artipelag som har introduktionsvisningar av utställningen HÄR/NU för hela familjen under höstlovet. De har även en ljus cafédel, Buffé och Café Bådan, med plättbuffé som passar barnen. Ett vackert utflyktsmål precis vid vattnet som nås med bil, buss eller båt.

  När: 25 okt - 3 nov

  Inträde: Vuxna 150 kr, gratis under 19 år

  Mer information: Artipelag, Artipelagstigen 1, Värmdö


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Familjevänliga restauranger: Familjevänliga restauranger i Stockholm


  Om guiden till höstlov i Stockholm

  Höstlovsguiden i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något man kan göra på höstlovet som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får ett härligt höstlov vad du än väljer att hitta på.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Foto: Stockholm Halloween Parade

  Publicerad: 2014-10-07

  Senast uppdaterad: 2014-10-07


  0 0


  Onsdagen den 8 oktober kl 12 ordnar Cancerfonden lunchpromenader runtom i landet för att uppmärksamma Rosa Bandet och att en halvtimmes fysisk aktivitet om dagen minskar risken för cancer. Två promenader går av stapeln i Stockholm; en i Solna som leds av Pamela Andersson, chefredaktör för Topphälsa och själv cancerdrabbad, samt en i Kungsträdgården som leds av årets rosa bandet-designer, Camilla Thulin.


  - Bröstcancer är en av de cancerformer där det finns tydligast samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och minskad risk att drabbas. Därför vill vi tillsammans med våra promenadvärdar uppmuntra alla till en ny vana under årets Rosa Band-kampanj, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Cancerfonden.


  Datum: 8 okt

  Tid: Kl 12

  Plats: Kungsträdgården och Solna

  Läs mer här


  0 0


  Från och med oktober tar klubbprofilen Eija Skarsgård över nöjesansvaret på Vassa Eggen och höjer stämningen med fler dj-bokningar och cocktails i baren.


  Barcheferna Jonathan Possman och Simon Ramn Alenius har samtidigt komponerat en drinklista med nya och gamla favoriter såsom New Cuban och ställets egen "Mumma" på rom, aprikos, citron och honung. Utöver drinkmenyn kan man även räkna med ambitiösa smårätter och större middagsalternativ i baren.


  - Vassa Eggens bar utgör ett mellanting mellan klubb och cocktailbar med en opretentiös och härlig feststämning som alltid är på topp, säger Eija Skarsgård. Jag vill att man ska känna sig som hemma när man kommer till Vassa Eggen. Här blir en drink, lätt tre drinkar och helt plötsligt är det dags för stängning, fortsätter hon.


  Mer information: Vassa Eggen Steakhouse


  0 0


  På lördagarna huserar klubben Blvck Saturday på Kristall på Kungsgatan och spelar bland annat house, radiohits, rnb och hiphop. Residents är Cvrl Thxmvs, Amin Ghrissi och Bruce Lee. Klubben har fri entré för alla som skriver upp sig på gästlistan .


  Datum: Lördagar

  Tid: Kl 23-03

  Entré: 160 kr

  Ålder: 20 år

  Plats: Kristall Nattklubb  0 0


  Maffiga bufféer, scrambled eggs, pannkakor och ledigt häng. Brunchen är ett av stockholmarnas mesta helgnöjen men kanske inte alltid ett av de mest plånboksvänliga. Att bruncha behöver dock inte kosta skjortan. I guiden till billig brunch i Stockholm samlar vi tips på riktigt bra brunchalternativ under 200-strecket. Här hittar du populära budgetställen och lika ambitiösa som prisvärda restaurangtips. Hugg in - regeln är att brunchen inte kostar mer än 200 kr.


  Kolla även:

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

  - Helglunch: Guiden till helglunch i Stockholm


  Nedan listar vi bra och billig brunch i Stockholm!


  Alviks Matbod: Brunch för hela familjen

  På söndagarna dukar Alviks Matbod upp sitt brunchbuffébord med allt från prinskorv till tandoorirostad lax med mangoyoghurt. Bland desserterna hittar du klassiker som hembakad smulpaj och våfflor. Enligt dem själva stans bästa brunch!


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 189 kr, barn ca 75 kr

  När: Söndagar kl 12-15

  Mer information: Alviks Matbod, Gustavslundsvägen 14, Bromma


  Alviks Matbod


  Två små svin: Smörrebrödsbuffé i Årsta

  Nyöppnade Två små svin i Årsta plockar fram en hel buffé av smörrebröd lagom till helgen och låter gästerna frossa i den danska delikatessen. Varianterna är många och nytänkande och miljön skönt ölhallsinspirerad på modernt vis. Upphottat brunchmys värt en tur utanför tullarna, helt enkelt.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 149 kr (inkl kaffe)

  När: Lör-sön kl 11-15

  Mer information: Två små svin, Årstavägen 49, Årsta


  Två små svin


  Bistro by Adam: Bubbelbrunch i regnbågens färger

  På Bistro by Adam serveras champagnebrunch med gayvänlig atmosfär, dock bara på lördagarna. Menyn går i klassisk brunchstil med scones, american pancakes, fruktsallad och andra smårätter, och den som är sugen på bubbel kan sippa på brunchchampagne för 89 kr glaset. Öl, vin och drinkar serveras också.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: Fyra rätter ca 195 kr, barnbrunch ca 95 kr 

  När: Lördagar kl 11-15

  Mer information: Bistro by Adam, Norrtullsgatan 43, Vasastan


  Bistro by Adam


  Stranden: Bruncha med Kungsholmens finaste utsikt

  Söndagsbrunchen på Stranden bjuder inte bara på svårslagbar utsikt över vattnet vid Hornsbergs Strand. Här serveras en mix av amerikanska och europeiska influenser med inslag av det svenska smörgåsbordet. Gå loss på miniburgare, amerikanska pannkakor, sill, äppelpaj och andra klassiska favoriter.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 234 kr inkl dryck

  När: Söndagar kl 12-17

  Mer information och bilder: Stranden Bar & Matsal, Hornsbergs Strand 101, Kungsholmen


  Stranden Bar & Matsal


  Andalucia: Spanskt för hela familjen

  Söndagar på spanska Andalucia innebär social brunch i spansk anda för hela familjen eller kompisgänget. Avnjut en spansk brunchtallrik och lite cava medan kidsen serveras barnbrunch och roliga aktiviteter. På tallriken hittar du bland annat äggröra, halstrad tonfisk och chokladdoppade churros till efterrätt. Sydliga vibbar för hela slanten.


  Typ av brunch: Brunchtallrik

  Prisexempel: Vuxna ca 195 kr, barn ca 99 kr

  När: Söndagar kl 13-17

  Mer information: Andalucia, Döbelnsgatan 79, Vasastan


  Andalucia


  Café Sirap: Köbildare
  På helgförmiddagar bildas köer redan en bit innan öppning på Surbrunnsgatan, och de populära pannkakorna har nog en del i det hela. Här kan den hungrige välja mellan ett gäng olika brunchmenyer - även vegetariska - medan den mer sansade väljer någon bagel eller lite pannkakor. Väntetiderna är på vardagar, men platserna är få och ljudnivån hög så ett hett tips är ta med sig beställningen till Vanadislunden.


  Typ av brunch: À la carte

  Prisexempel: Brunch med scrambled eggs, bacon och prinskorv ca 100 kr (ca 140 kr med blåbärspannkakor)

  När: Mån-fre kl 8.30-16.00, lör-sön kl 11.00-17.00

  Mer information: Café Sirap, Surbrunnsgatan 31, Vasastan


  String: Frukostkändis vid Nytorget

  För en väldigt billig penning får du både en hel radda frukosträtter och skön stämning. Till String bör du komma i tid, annars riskerar du trängas med en hel koloni som kommer hit för att prata gårdagens nattliga bravader och frossa i den generösa frukostbuffén. Och det ska sägas att här ligger fokus mer på frukost än brunch. Bröd, yoghurt, frukt, bär, pannkakor, glass, hummus och keso är lite av vad du kan gotta dig i här.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 80 kr

  När: Lör-sön kl 09.00-13.00

  Mer information: Café String, Nytorgsgatan 38, Södermalm


  Baresso: Kaffekändis med härligt våffelbord

  Baresso på Söder serverar billig brunchbuffé under helgen med varma och kalla rätter, och här finns även härligt våffelbord att gå loss på. Dessutom är brunchen garanterat barnvänlig. För barn upp till 12 år kostar det 95 kr medan barn under fem äter gratis tillsammans med en vuxen.  


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 159 kr

  När: Lördag-söndag kl 11-16

  Mer information Baresso Coffee, Swedenborgsgatan 25, Södermalm


  Extratips! Mornington: Prisvärd brunchfavorit

  Mornington har länge varit kända för sin brunch och den är dessutom riktigt prisvärd. Förvisso strax över 200-strecket, men det är trots allt en nätt liten summa jämfört med prisnivån på ställen av samma kaliber. Här gäller klassisk brunch med nordiska hälsoinslag, värd varenda penning.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 210 kr exkl dryck

  När: Lör-sön kl 12-16

  Mer information: Mornington, Nybrogatan 53, Östermalm


  Mornington


  Ytterligare tips för dig med liten budget

  Ställ klockan lite tidigare och besök något av stans hotell och ät deras frukostbuffé. De påminner ofta om brunchupplägget, men är något billigare. De brukar serveras fram till 10-tiden på vardagar och 11-tiden på helger, men på vissa hotell till och med till 12. Läs mer i vår guide till Stockholms bästa hotellfrukost !


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Frukost: Guiden till Stockholms bästa frukost

  - Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger

  - Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

  - Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer

  - Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier

  - Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer


  Om guiden till billig brunch i Stockholm

  Guiden till billig brunch Stockholm uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra budgetbrunch i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du väljer att gå till.


  Text: Johanna Lagerkranser, Linnea Bofält, Adam Linders och Kris Ruckemann

  Publicerad: 2014-10-08

  Senast uppdaterad: 2014-10-08


  0 0


  Onsdagar gästas Södra Sällskapet av komikern Janne Westerlund från SVT-succén Stockholm Live och Comedy Central Live som bjuder in vänner och komikerkollegor. Den här säsongen syns bland andra Jakob Öqvist, Zinat Pirzadeh, Thomas Järvheden samt internationella stjärnor som Al Pitcher, Yemi Afolabi och Tuula Sarvikorva. Humorkvällarna fortsätter på fredagarna då legenden Eddie Murphy tolkas av några av Sveriges hetaste komiker.


  Datum: Onsdagar och fredagar

  Tid: Kl 20

  Pris: 120 kr

  Ålder: 18 år

  Mer information: Södra Sällskapet


  0 0


  Maffiga bufféer, scrambled eggs, pannkakor och ledigt häng. Brunchen är ett av stockholmarnas mesta helgnöjen men kanske inte alltid ett av de mest plånboksvänliga. Att bruncha behöver dock inte kosta skjortan. I guiden till billig brunch i Stockholm samlar vi tips på riktigt bra brunchalternativ under 200-strecket. Här hittar du populära budgetställen och lika ambitiösa som prisvärda restaurangtips. Hugg in!


  Kolla även:

  - Bästa brunchen: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

  - Helglunch: Guiden till helglunch i Stockholm


  Nedan listar vi bra och billig brunch i Stockholm!


  Alviks Matbod: Brunch för hela familjen

  På söndagarna dukar Alviks Matbod upp sitt brunchbuffébord med allt från prinskorv till tandoorirostad lax med mangoyoghurt. Bland desserterna hittar du klassiker som hembakad smulpaj och våfflor. Enligt dem själva stans bästa brunch!


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 189 kr, barn ca 75 kr

  När: Söndagar kl 12-15

  Mer information: Alviks Matbod, Gustavslundsvägen 14, Bromma


  Alviks Matbod


  Två små svin: Smörrebrödsbuffé i Årsta

  Nyöppnade Två små svin i Årsta plockar fram en hel buffé av smörrebröd lagom till helgen och låter gästerna frossa i den danska delikatessen. Varianterna är många och nytänkande och miljön skönt ölhallsinspirerad på modernt vis. Upphottat brunchmys värt en tur utanför tullarna, helt enkelt.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 149 kr (inkl kaffe)

  När: Lör-sön kl 11-15

  Mer information: Två små svin, Årstavägen 49, Årsta


  Två små svin


  Bistro by Adam: Bubbelbrunch i regnbågens färger

  På Bistro by Adam serveras champagnebrunch med gayvänlig atmosfär, dock bara på lördagarna. Menyn går i klassisk brunchstil med scones, american pancakes, fruktsallad och andra smårätter, och den som är sugen på bubbel kan sippa på brunchchampagne för 89 kr glaset. Öl, vin och drinkar serveras också.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: Fyra rätter ca 195 kr, barnbrunch ca 95 kr 

  När: Lördagar kl 11-15

  Mer information: Bistro by Adam, Norrtullsgatan 43, Vasastan


  Bistro by Adam


  Stranden: Bruncha med Kungsholmens finaste utsikt

  Söndagsbrunchen på Stranden bjuder inte bara på svårslagbar utsikt över vattnet vid Hornsbergs Strand. Här serveras en mix av amerikanska och europeiska influenser med inslag av det svenska smörgåsbordet. Gå loss på miniburgare, amerikanska pannkakor, sill, äppelpaj och andra klassiska favoriter.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 234 kr inkl dryck

  När: Söndagar kl 12-17

  Mer information och bilder: Stranden Bar & Matsal, Hornsbergs Strand 101, Kungsholmen


  Stranden Bar & Matsal


  Andalucia: Spanskt för hela familjen

  Söndagar på spanska Andalucia innebär social brunch i spansk anda för hela familjen eller kompisgänget. Avnjut en spansk brunchtallrik och lite cava medan kidsen serveras barnbrunch och roliga aktiviteter. På tallriken hittar du bland annat äggröra, halstrad tonfisk och chokladdoppade churros till efterrätt. Sydliga vibbar för hela slanten.


  Typ av brunch: Brunchtallrik

  Prisexempel: Vuxna ca 195 kr, barn ca 99 kr

  När: Söndagar kl 13-17

  Mer information: Andalucia, Döbelnsgatan 79, Vasastan


  Andalucia


  Café Sirap: Köbildare
  På helgförmiddagar bildas köer redan en bit innan öppning på Surbrunnsgatan, och de populära pannkakorna har nog en del i det hela. Här kan den hungrige välja mellan ett gäng olika brunchmenyer - även vegetariska - medan den mer sansade väljer någon bagel eller lite pannkakor. Väntetiderna är på vardagar, men platserna är få och ljudnivån hög så ett hett tips är ta med sig beställningen till Vanadislunden.


  Typ av brunch: À la carte

  Prisexempel: Brunch med scrambled eggs, bacon och prinskorv ca 100 kr (ca 140 kr med blåbärspannkakor)

  När: Mån-fre kl 8.30-16.00, lör-sön kl 11.00-17.00

  Mer information: Café Sirap, Surbrunnsgatan 31, Vasastan


  String: Frukostkändis vid Nytorget

  För en väldigt billig penning får du både en hel radda frukosträtter och skön stämning. Till String bör du komma i tid, annars riskerar du trängas med en hel koloni som kommer hit för att prata gårdagens nattliga bravader och frossa i den generösa frukostbuffén. Och det ska sägas att här ligger fokus mer på frukost än brunch. Bröd, yoghurt, frukt, bär, pannkakor, glass, hummus och keso är lite av vad du kan gotta dig i här.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 80 kr

  När: Lör-sön kl 09.00-13.00

  Mer information: Café String, Nytorgsgatan 38, Södermalm


  Baresso: Kaffekändis med härligt våffelbord

  Baresso på Söder serverar billig brunchbuffé under helgen med varma och kalla rätter, och här finns även härligt våffelbord att gå loss på. Dessutom är brunchen garanterat barnvänlig. För barn upp till 12 år kostar det 95 kr medan barn under fem äter gratis tillsammans med en vuxen.  


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 159 kr

  När: Lör-sön kl 11-16

  Mer information Baresso Coffee, Swedenborgsgatan 25, Södermalm


  Arizona: Avslappnat amerikanskt i Birkastan

  Buffalo chicken wings, revbensspjäll och american pancakes med med lönnsirap, bär och grädde. De är några av inslagen på Arizonas söndagsbrunch i Birkastan. Här kommer influenserna från USA och Mexiko, och för den som är brunchsugen serveras den i tre sittningar.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 184 kr

  När: Söndagar kl 11-15.30

  Mer information: Arizona Drinks & Pizzas, karlbergsvägen 70, Vasastan


  Extratips! Mornington: Prisvärd brunchfavorit

  Mornington har länge varit kända för sin brunch och den är dessutom riktigt prisvärd. Förvisso strax över 200-strecket, men det är trots allt en nätt liten summa jämfört med prisnivån på ställen av samma kaliber. Här gäller klassisk brunch med nordiska hälsoinslag, värd varenda penning.


  Typ av brunch: Buffé

  Prisexempel: ca 210 kr exkl dryck

  När: Lör-sön kl 12-16

  Mer information: Mornington, Nybrogatan 53, Östermalm


  Mornington


  Ytterligare tips för dig med liten budget

  Ställ klockan lite tidigare och besök något av stans hotell och ät deras frukostbuffé. De påminner ofta om brunchupplägget, men är något billigare. De brukar serveras fram till 10-tiden på vardagar och 11-tiden på helger, men på vissa hotell till och med till 12. Läs mer i vår guide till Stockholms bästa hotellfrukost!


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Frukost: Guiden till Stockholms bästa frukost

  - Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger

  - Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

  - Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer

  - Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier

  - Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer


  Om guiden till billig brunch i Stockholm

  Guiden till billig brunch Stockholm uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra budgetbrunch i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du väljer att gå till.


  Text: Johanna Lagerkranser, Linnea Bofält, Adam Linders och Kris Ruckemann

  Publicerad: 2014-10-08

  Senast uppdaterad: 2014-10-08


  0 0
 • 10/09/14--01:07: Late Night på Tjoget

 • Nu sätter Linje TioTjoget igång med sena kvällssittningar under helgerna. Från och med fredagen den 10 oktober håller köket öppet ända fram till kl 01 på fredagar och lördagar med varm mat och kall dryck in på natten. Bland annat utlovas charkuterier, ostron och katalansk pizza. Den som inte känner för att vara spontan kan boka sena sittningar i matsalen och större sällskap kan även boka bord i separéen Balkongen.


  Datum: Fredagar och lördagar

  Tid: Fram till kl 01

  Mer information: Tjoget


  0 0


  I oktober plockar Farang upp det exotiska tiki-temat i baren. Under tre torsdagskvällar gästar Sebastian de La Cruz som blandar nya drinkar till varje gång, och på menyn står dessutom ställets Pork Buns som kommer att serveras till.


  Datum: 9, 16, 23 okt

  Tid: Kl 16-01

  Mer information: Farang


  0 0
 • 10/13/14--06:34: Höstlamm på Vassa Eggen

 • Mellan den 28 oktober och 1 november kan du äta höstlamm från Gotland på Vassa Eggen - då serverar krogen nämligen en hel meny baserad på dilamm som har fått beta fritt under sommaren. Menyn, tänkt för 2-4 personer, innehåller olika delar av lammet som tack vare den naturliga uppfödningen ska vara extra mört.


  - Vi valde att skapa en variation med olika styckdetaljer för att våra gäster ska få testa detaljer som inte är lika vanliga och som många kanske inte provat innan, säger Niklas Odin, kökschef Vassa Eggen.


  Meny:
  Lammsadel stekt i tunnbringa
  Confit på lammstek
  Grillad lammrostbiff
  Friterad lammbräss
  Tillbehör: tryfferade cocobönor, ratatoille, rosmarinsky


  Datum: 28 okt - 1 nov

  Pris: 395 kr/person

  Mer information: Vassa Eggen Steakhouse


  0 0


  Nu satsar Lux Dag för Dag på "Farmers Dinner" med avsmakningsmenyer en gång i månaden. Ett initiativ för att föra kök, gäst och råvaruproducent närmare varandra.


  Lux Dag för Dag har sedan starten för ett år sedan lagat menyer som varierar efter dagens råvaror. Under det nya konceptet Farmers Dinner kommer producenterna själva att delta och berätta om vad gästen har på tallriken. Det blir en femrättersmeny med ingredienser som producenterna tagit med sig och samtidigt berättar köksteamet om arbetet med att föra samman de olika smakerna. Till den första middagen den 15 oktober kommer Domta gård och de skånska svampodlarna på Hällestad gård.


  - Vi lagar till exempel en variation på svamp med svål, korianderfrön och citron och frasigt huvud med knaperstekt rygg, äppelpuré och ostronskivling. Jag tror att de här kvällarna kommer att vara särskilt givande för alla som är lite extra intresserade av matlagning och smaker, säger Henrik Norström, kreativ ledare på Lux Dag för Dag.


  Meny Farmers Dinner 15 oktober
  Grillad bog med stenugnsbakat tunnbröd - ute på verandan
  Pastej på lever med ingefärskryddad äppelkompott
  Variation på svamp med frasigt svål, korianderfrön och citron
  Varmrökt hjärta med tryffelvinaigrette och gravensteineräpple
  Frasigt huvud, knaperstekt rygg, äppelpuré och ostronskivling
  Kålbräserat framlägg med pom pom blanchesvamp och druvjossyrad pioppini
  Sorbet på trädgårdsäpple, calvados- och kanelflamberade Ingrid Marie och havrefras


  Datum: 15 okt och 12 nov, därefter uppehåll fram till årsskiftet

  Pris: 650 kr

  Mer information: Lux Dag för Dag


  0 0


  Lördagen den 18 oktober arrangerar Blvck Saturday Oktoberfest på Kristall med resident dj:s Cvrl Thxmvs, Bruce Lee & Amin Ghrissi. En stor stark kostar 29 kr före midnatt och 39 kr resten av natten. Det musikaliska utbudet varierar mellan house, radio hits, R&B och hiphop.  Tid: 23:00-03:00
  Entré: 160kr
  Ålder: 20 år

  Plats: Kristall Nattklubb


  0 0


  En av Lyonkökets främsta representanter, Joseph Viola, kommer till Bistro Jarl den 5-7 november för att presentera några av sina paradrätter. Besöket blir hans första i Sverige.


  Joseph Viola, utnämnd Meilleur Ouvrier de France (bästa hantverkare), har bland annat gjort sig känd för sina två kroginstitutioner i Lyon som båda innehar Guide Michelins Bib Gourmand. Han har gett upphov till "bistro gastronomique", Lyons uppgraderade husmanskost, och vunnit VM med sin berömda inbakade pâté på anklever och kalvbräss. Under det tre dagar långa gästspelet på Bistro Jarl serveras en mindre à la carte‐meny tillsammans med utvalda viner från Rhônetrakten.


  - Det här gästspelet passar Bistro Jarl perfekt. Nu fortsätter vi att förstärka vår franska profil med en uppföljning av lanseringen i våras av kocklegenden Fernand Point och hans gäddqueneller, berättar Per Nordlind, krögare på Bistro Jarl.


  - Jag har följt och imponerats av svenskarnas stora framgångar här i Lyon på Bocuse d'Or, det ska bli spännande att träffa både kockar och gäster. Sen är jag även nyfiken på att se och jobba med era råvaror, säger Joseph Viola.


  Datum: 5-7 nov

  Mer information: Bistro Jarl


  0 0


  Under januari och februari går succémusikalen Trollkarlen från Oz återigen upp på Maximteatern. I rollerna syns bland andra Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed och Kim Sulocki.


  Den populära musikalen bygger på Frank L Baums klassiska saga från 1900 om Dorothy och hennes resa genom landet OZ. Hennes sällskap fågelskrämman, Plåtis och det fega Lejonet har knappast gått något barn förbi. I uppsättningen på Maximteatern har regissören Robert Dröse omarbetat berättelsen till en modern familjemusikal för alla åldrar. Premiär den 2 januari 2015.


  Datum: 2 jan - 22 feb 2015

  Tid: Kl 13 & 17

  Pris: 380-425 kr

  Biljetter går att beställa via Ticnet 

  Mer information: Maximteatern

  Foto: Peter Knutson


  0 0


  Kung Carls Bakficka har bytt koncept och höjt mysfaktorn flera snäpp. Konceptet Tre Rum & Kök flirtar vilt med tidigt 1900-tal och låter dig kliva in i ett riktigt "hem". Här ska gästerna trivas till hundra procent, säger krögaren Jan Andersson.


  Avskalat, minimalistiskt och industrichict har stått sig starkt de senaste åren, men Kung Carls Bakficka har gjort tvärtom och satsat på traditionell hemma hos-känsla och klassiska rätter i retrotappning. Konceptet kallas Tre Rum & Kök.


  - Vi flirtar med början av 1900-talet i både inredning och mat. Hotellet Kung Carl byggdes i slutet av 1800-talet och det här skulle kunna vara första hotellchefens våning, förklarar Jan Andersson.


  Med hjälp av scenografen Lina Östlund har ägarna inrett flera rum för gästerna att umgås i. Köket och "skafferiet" pryds av grönsaker och konserver, salongen liknar den gamla lobbyn och här finns även vardagsrum, orangeri och ett bibliotek med gamla böcker på övervåningen.


  - Salongen är lite softare, där kan man sitta i fåtöljen och även äta frukost, lunch och brunch, berättar krögaren.


  En doldis på krogen är den bokningsbara takterrassen med egen balkong som är öppen under sommarhalvåret. Här finns plats för bufféer och fördrinkar, men det gäller att vara medveten om dess existens.


  - Den är en hemlig oas, säger Jan Andersson.


  Från middag till frukost à la Mat-Tina


  Kvällstid serveras moderna varianter av gamla klassiker, såsom en biff rydberg i form av grillad amerikansk biff eller kalvschnitzel på grillad kalventrecote. Utöver brasserilunch och en välkänd brunch serveras även ett nytt frukostkoncept i samarbete med "Mat-Tina".


  - Vi har fått jättebra respons från gästerna, det är lite annorlunda, säger Jan Andersson om frukostsamarbetet.


  Att frukosten inte är så pass dyr som man skulle kunna förvänta sig förklarar han med att det inte ska vara någon "snobbfrukost". Det går inte heller att boka bord till den.


  Själv tror sig krögaren se en trend bort från det avskalade och strikta krogstuket.


  - Folk vill ha mysfaktorn och känna att de trivs. Vi är det lite skönare alternativet runt Stureplan, poängterar han.


  Kung Carls Bakficka Tre Rum & Kök


  Mer information: Kung Carls Bakficka


  0 0


  En punktering i öknen blev startskottet för Herb Ritts karriär som en av världens mest eftertraktade modefotografer. Med sitt grafiska bildspråk blev han också en efterfrågad porträttfotograf som fick artister och modeller att sänka garden och vara sig själva. Nu visar Fotografiska In Full Light, en retrospektiv utställning med de berömda ikonbilderna tillsammans med aldrig tidigare visade bilder.


  Fotografiska 21 november 2014 - 15 februari 2015


  Herb Ritts föddes under Kaliforniens sol, med goda ekonomiska förutsättningar och Steve McQueen som granne i en begynnande kroppsfixerad tid. Han studerade konsthistoria och tog en examen i ekonomi på Bard College, strax norr om New York och började arbeta i föräldrarnas möbelföretag. Han levde ett bekymmerslöst liv utan några utstakade framtidsplaner.


  Men en punktering när han och kompisen Richard Gere körde runt i öknen med deras Buick Le Sabre förändrade livet radikalt för Ritts. Han tog slumpmässigt några bilder på en svettig Richard Gere i vitt linne och en cigarett provokativt nonchalant i mungipan när han bytte däck i ett garage i San Bernardino och plötsligt knackade de stora modemagasinen på dörren.


  Under det sena sjuttiotalet och början av åttiotalet utvecklade han sitt hantverk och sin estetik. Samtidigt byggde han sitt rykte som kändisfotograf. 1985 ställde han ut sina bilder för första gången i samband med utställningen Working in LA., sponsrad av livsstilsmagasinet Interview. Därefter intensifierades karriären, från modereportage i magasin som Harper's Bazaar, Vogue, Elle, Vanity Fair och Rolling Stone till musikvideos för bland annat Madonna, Michael Jackson, Jennifer Lopez och Chris Isaac. Han arbetade med modeföretag som Donna Karan, Calvin Klein, Versace och Giorgio Armani. Det fortsatte med internationella reklamkampanjer för Chanel, Lancôme, Revlon och Cartier. Alltid med samma stilistiska virtuositet. Han varvade reklamuppdrag med porträtt, musikvideos och egna projekt och suddade ut gränserna mellan mode, konst och reklam.


  Tidens anda var på hans sida. Det fanns en framväxande kroppsfixering och en modevärld som inspirerades av gaykulturen. Herb Ritts utmanade de rådande konventionerna kring kön, etnicitet och sexualitet. Han inspirerades av klassicismens former, men förvaltade vår historia i en modern tappning.


  Med en grafisk formfulländad estetik skapade han sitt eget glamorösa universum. Han suddade ut gränserna, visade manliga former och kvinnlig styrka. Han skapade erotiska och sensuellt eleganta arrangemang. Det är kroppsfixerat måhända, men ändå inte stereotypt. Snarare en kärlek till form, färg, harmoni och ljus. "Jag har alltid haft en förkärlek till ljus, stora ytor och värme som jag abstraherar i mina bilder, jag älskar öknar, hav och monumentala platser", har Ritts förklarat.


  Samtidigt finns ett leende ofta närvarande i Ritts bilder. Det är glimten i ögat och känslor som inte är spelade. Läser man hans egna kommentarer i sin kanske mest berömda bok Notorious upptäcker man en självdistans och avslappnad hållning till alla dessa kändisar som han har porträtterat.


  Två dagar efter julafton 2002 avled Herb Ritts i sviterna av AIDS endast femtio år gammal. Ihågkommen som en av 80- och 90-talets stora livsstilsfotografer. Han älskade människor och det syns i bilderna. "Jag snubblade i princip in i fotografins värld. Jag köpte en liten kamera och åkte på semester och började fotografera mina vänner och jag gissar att jag hade ett öga för bild" har Ritts förklarat sin framgång.


  0 0


  Dave Brown är för många känd som Bollo the Gorilla i den prisbelönta humorshowen The Mighty Boosh. Nu visar Berns Asiatiska och Berns Hotel hans fotografier av den riktiga gorillan Mjukuu på Chessington Zoo söder om London. Med start den 23 oktober ställs bilderna ut tillsammans med Tough Crowd, en porträttserie med kända komiker. Samtidigt visas Browns bildserier Africa och Behind the Boosh med bilder från projekt i Ghana samt från inspelningen av succéserien.


  Bilderna ställs ut i samarbete med kuratorn Jenny Theolin som arbetat i Storbritannien under flera år.


  Datum: Berns Asiatiska 23 okt - 25 nov, Berns Hotel 23 okt - 8 jan

  Mer information: Berns Asiatiska, Berns Hotelolder | 1 | .... | 23 | 24 | (Page 25) | 26 | 27 | .... | 36 | newer