Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 21 | 22 | (Page 23) | 24 | 25 | .... | 36 | newer

  0 0


  Tom Cruise, Jay-Z och Kanye West är några av dem som har varit där. Nu fyller nattklubben Rose fem år och planerar stor jubileumsfest - för alla sina gäster. "Det blir fokus på gästerna, vi kommer vilja tacka dem på vårt sätt", säger ägaren tillika klubbveteranen Robert Hållstrand som även grundat ställen som Kharma och Story Hotel i Stockholm.


  Sedan Rose slog upp dörrarna mittemot Berzelii park för fem år sedan har klubben lockat stora namn och haft fullsatta salonger. Femårsjubileet blir en fest till alla som varit där, inte bara kändisarna, men vad som händer under kvällen är hemligt.


  - Det blir en hel del upplevelser som förklarar våra fem år. Man kommer förstå när man kommer att det är det här som har hänt under fem år, säger Robert Hållstrand.


  Rose har inte minst gjort sig känt för att agera festlokal åt stora gäster som Justin Timberlake, Timberland, Jay-Z och Kanye West under deras besök i Stockholm. När Hållstrand fick ett samtal om att hans egen idol Tom Cruise ville ha privatfest för 150 pers på Rose trodde han först inte att det var sant.


  - Det har varit sjukt stort! Alla var roliga på olika sätt för alla hade olika inriktningar på sina evenemang, säger han och tillägger att han aldrig gått ut stenhårt i pressen med stora namn. Något som också gjorde det lite prekärt att få dit exakt 150 personer en kall tisdagskväll utan att avslöja att Tom Cruise skulle dyka upp för en filmlansering.


  Att bjuda in Jay-Z och andra hiphop- och rnb-stjärnor har också tilltalat klubbägaren som gillar exklusiva fester i smoking-stil. Det har varit både moget och coolt med bling bling-gästerna, säger han; helt i hans egen smak.


  - De är lite kaxiga och ska ha tio femton vakter och ställa sig i ett hörn, men det skiter jag i. Det blir en rolig fest, skrattar Hållstrand.


  Vill satsa på helheten


  Trots stjärnglansen har tanken varit att satsa på helhet och service samt en strikt äldre målgrupp. När Justin Bieber var på besök fick han möta svimfärdiga beliebers på ställets onsdagsklubb som drivs av Hållstrands bror. Bieber var helt enkelt för ung för helgklubben på Rose.


  Hållstrand har för egen del fyllt 40 och precis fått barn, och nu driver han även klubben Fou med inriktning på 40 i snitt.


  - Det har varit det tuffaste. Det är ju lite kaxigt att säga "25 är lite ungt".


  Vad gäller gästlistor är han däremot inget fan.


  - Jag tror inte på konceptet att du måste finnas på gästlistan. Det måste vara skittrist att bara träffa samma människor hela tiden. Däremot tror jag man ska hålla åldern, det är det enda jag tror på, säger Hållstrand.


  Själv drev han sin första klubb innan han ens var myndig, och sedan dess har det blivit ett antal ställen på CV:t. Utöver Stureplansklubbar som Nox, The Plaza Club, Kharma (även Oslo och Gotland) och Village ligger Hållstrand dessutom bakom mingelbildernas mecka, finest.se. Han har även varit delägare i Story, och ett nytt hotell finns på agendan.


  Men nu ska han utveckla Rose och även börja hålla öppet sju dagar i veckan. Främst handlar utvecklingen om att förvalta det som redan finns. Han jämför med restauranger som Konstnärsbaren (KB), Teatergrillen och Operakällaren.


  - Om gardinen blir smutsig så kommer vi kanske inte byta färg på den utan byta till exakt samma gardin fast ny. Så kommer vi på sikt att göra med lokalen. Så att man känner att det här är Rose, samtidigt som det växer fram nyheter sakta men säkert.


  Och det är inte bara tidlös inredning som har fått utmärka klubben. Rose har medvetet skippat creddiga dj:s för att satsa mer på själva stämningen. Att Hållstrand hyser förakt för kaxig klubbattityd är en sak som är säker - det är klubben och inte gästen som ska vara tacksam för att gästen är där, menar han.


  Nu är det dags att visa det också. För att ge tillbaka lite extra har han anlitat pr-byrån Micael Bindefeld som agerat bollplank inför festen.


  - Jag har sagt att jag vill tacka gästen för det vi har blivit och gå ut med det ganska stort. Det är det vi har jobbat med de här åren, det är de mjuka värdena som är viktigast, avslutar Hållstrand.


  0 0


  Operakällaren Trophy samlade i år in 4,2 miljoner kr till förmån för UNICEFs vattenprojekt i Somalia. Den årliga välgörenhetsgolfen arrangerades med tillhörande auktion och seminarier för åttonde året i rad, denna gång med talare som bland andra Hans Rosling, Jason "Timbuktu" Diakité och Ashok Khosla. Totalt har Operakällaren Trophy till förmån för UNICEF bidragit med 17 miljoner kr till vattenprojektet i Östafrika.


  Operakällaren Trophy till förmån för UNICEF gästades i år av såväl privatpersoner som nöjes-, sport- och finansprofiler, som alla ville bidra till UNICEFs arbete i Somalia.


  - Det känns fantastiskt att kunna stödja UNICEF och att slå insamlingsrekordet från förra året. För mig är det en unik möjlighet såväl som skyldighet att kunna göra en insats. Vi måste alla göra något för att bidra, säger Abbe Ibrahim, VD för Operakällaren och initiativtagare till Operakällaren Trophy.


  Pengarna går oavkortat till UNICEFs projekt i Somalia där knappt en tredjedel av invånarna har tillgång till rent vatten. Även på platser där det finns vatten är kvaliteten ofta dålig på grund av att vattensystem, brunnar och källor är gamla och vanskötta. Inbördeskrig och den nu pågående konflikten i landet har dessutom medfört att många vattenstationer förstörts.


  - Vi behöver eldsjälar som Abbe Ibrahim som tar initiativ till att samla in pengar till barn i världen och samtidigt bidrar till att öka medvetenheten i en bred målgrupp. Vi hoppas att han med sin förmåga att mobilisera goda krafter och skapa resultat kommer att inspirera andra till liknande aktiviteter, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare UNICEF Sverige.  0 0


  Försäljningen av de finaste och dyraste sportbilarna slår nya rekord i år i Sverige. Intresset för årets största sportbilsmässa, Gran Turismo Expo, 8-9/11 i Stockholm och 15-16/11 i Göteborg, är därför större än någonsin. För fjärde året visas de dyraste, snabbaste och mest åtråvärda drömbilarna. I år med bland annat världspremiär för en ny svensk sportbil, Maseratis 100-årsjubileum och stor Formel 1-bilssalong.


  Årets bilmässa Gran Turismo Expo lovar att följa upp fjolårets succé med en ännu större, mer färgsprakande och premiärfylld tillställning än tidigare år, med ännu fler supersportbilar, biljubiléer, nostalgia, motorsport och spännande Sverigepremiärer.


  - Det här är årets högtidsstund för alla bilälskare, och vi märker ett ökande intresse för dyra och fina sportbilar, både i antal sålda finbilar och i publikens vilja att drömma om, se och uppleva superbilar, säger Gunnar Dackevall, mässgeneral för Gran Turismo Expo.


  Premiärer och höjdpunkter på Gran Turismo Expo


  Gran Turismo Expo firar det legendariska sportvagnsmärket Maseratis första 100 år med en kavalkad av läckerheter från alla tider, och så förstås det allra senaste från den hårdsatsande tillverkaren.


  I år kommer inte bara Koenigsegg att hålla den svenska sportvagnsfanan högt, utan även en helt ny svensk tillverkare som besökarna får se en första glimt av på Gran Turismo Expo. En världspremiär med en rejäl överraskning i bagaget!


  En rad utställare har flaggat för nyheter från höstens Parissalong, där bilarna för första gången finns att se på svensk mark på Gran Turismo Expo. Tidigare år har alltid mer än tio premiärer ägt rum på Gran Turismo Expo, och vi räknar med ännu fler i år.


  2014 är året då allt hände i Formel 1-sporten: bilarna fick helt ny teknik med miljöprofil och vi fick ett helt koppel nordiska förare att heja på. En av dem var svensk, Marcus Eriksson, och i hans planering finns ett besök på Gran Turismo Expo i Göteborg.


  I Stockholm kommer ett myller av bilklubbar att bjuda på sina allra finaste klassiker, en fantastisk samling av nya och gamla racerbilar visas och som extra krydda kommer vi att få se de senaste lyxklockorna och en hel del annat som bilälskarna gillar.


  Datum: 7 nov för VIP-gäster, 8-9 nov för allmän publik

  Plats: Nacka Strand

  Förköp sker på Ticnet 

  Arrangörer: Gran Turismo, www.granturismoexpo.se  0 0


  Att en naken manskropp kan vara lika sensuell och vacker som en kvinnas - det vill fotografen Erik Lundback uppmärksamma i projektet Guy som ställs ut i oktober. Idén till projektet fick han när han lade märke till hus sällan nakna män förekom i media jämfört med kvinnor, och hur stereotypt de skildrades. I sina fotografier utmanar han den bilden genom att använda mjukt ljus och otypiska poser. Guy har öppningsvernissage på Södra Teatern och pågår därefter på Galleri Draken i Gamla Stan.


  Datum: 8-24 okt

  Plats: Galleri Draken, Österlånggatan 25, Gamla Stan (12-24 okt)

  Vernissage: Södra Teatern den 8 okt (bilderna hänger kvar till den 10 okt)


  0 0


  Rebecca & Fiona drar ut på hot shot turné i sommarsverige. Först ut den 2 augusti är Storsjöyran i Östersund och därefter Way out west, Peace party, Malmöfestivalen och slutligen Gröna Lund. Duon bjuder in sina fans att tävla om konsertbiljetter, VIP-transport med en hot shot van samt en hotellövernattning.


  DJ-duon Rebecca & Fiona har turnerat världen över och är nu två av Sveriges största namn på den internationella musikscenen för elektronisk dansmusik. Från och med den 2 augusti när sommarturnén når Storsjöyran i Östersund teamar duon upp med Galliano för att skapa ett hett erbjudande till fansen runtom i Sverige.

  #hotshot_xxx
  Rebecca & Fiona bjuder in sina fans att tävla om biljetter till spelningarna i sommar. En vinnare på varje ort får ta med sig sina vänner* på VIP-transport i en hot shot van till och från spelningen och får även en hotellnatt. På spelningen får vinnare och vänner dessutom chansen att träffa Rebecca & Fiona backstage.

  *Max fyra personer totalt per ort


  Hot shots on tour
  2/8 Storsjöyran
  7/8 Way Out West
  15/8 Uppsala Peace Party
  22/8 Malmöfestivalen
  12/9 Gröna Lund


  För att tävla:
  https://link.umusicconnect.net/umgi/wf.jssp?name=rebeccafiona12275


  0 0


  Du behöver inte dricka för att ha kul - det bevisar komikern och nykteristen Mårten Andersson med nya klubben Sober som huserar på Södra Teatern i höst. Premiären är den 26 september.


  Alkoholförbud tillsammans med hög stämning utlovas på stans nya nyktra klubb Sober på Södra Teatern. Här ska nykteristen inte behöva stå och trycka i ett hörn med en läsk i handen. Istället blir det alkoholfria drinkar och alkoholfri öl i baren samt fokus på dansgolvet med dj:s som främst spelar elektronisk musik. Bakom klubbsatsningen Står nöjesprofilen Mårten Andersson som själv lämnat fylleslagen bakom sig.


  Under premiären den 26 september står producenten Zoo Brazil, Andreas Höistad (F12 Terrassen, Fotografiska), dj-duon "Håll käften och dansa" (HKOCHD) samt Peter Siepen bakom skivspelarna.


  Datum: 26 sep

  Tid: Kl 22

  Åldersgräns: 20 år

  Entré: 210 kr

  Biljetter går att köpa här 

  Mer information: Södra Teatern


  0 0


  I oktober kommer Nordens största konstmässa, Affordable Art Fair, till Stockholm för tredje gången. Mässan, som förra året lockade 13 500 besökare, har blivit ett uppskattat inslag i kulturkalendern. Bland årets namn syns exempelvis graffitikonstnären Banksy.


  Affordable Art Fair samlar i år över 60 svenska och internationella konstgallerier under samma tak på Magasin 9 i Frihamnen. Under den fyra dagar långa utställningen, 2-5 oktober, visas en stor variation av konst - från samtida måleri till skulptur, foto och grafik. Verk från några av framtidens potentiella konststjärnor hänger bredvid verk från väletablerade namn och traditionellt landskapsmåleri minglar med graffitti.


  Bland nyheterna på årets mässa märks ett tydligare fokus på framtidsnamnen inom konst. Utvalda nyexaminerade studenters verk presenteras i en unik utställning som ger besökaren möjlighet att upptäcka hur den kommande generationen konstnärer arbetar. Dessutom visar gallerierna Arrivals och Helle Knudsen konst med fokus på nya talanger.


  En annan nyhet är att Sveriges Allmänna Konstförening, SAK, visar sin årliga vinstutställning på Affordable Art Fair i år. Varje år väljer SAK:s inköpsnämnd ut konstverk som köps in och lottas ut bland medlemmarna. Konsten har de sett på gallerier och i ateljéer runt om i Sverige under året och det ger en översikt av det bästa konstsverige har att erbjuda just nu. Bland årets 160 verk finns exempelvis den stora målningen Blå Sfär av Sonja Larsson. Dessutom visas verk av bland andra Sigrid Sandström, Gustaf Nordenskiöld, Eva Kerek och Clay Ketter.


  Det blir även större fokus på internationella gallerier. MISOOLSIDAE gallery från Sydkorea är med för första gången på mässan i Sverige, och australiensiska Retrospect återvänder för tredje gången.


  Sammantaget visas över 5 000 verk från runt 700 konstnärer. Alla verk är till salu och priserna spänner sig mellan 500 och 50 000 kr. När du köper något får du det inslaget och kan ta med ditt verk direkt hem.


  Besökare inbjuds även att utveckla sina egna konstkunskaper. Under mässan arrangeras kostnadsfria workshops, föreläsningar och guidade visningar samtidigt som galleristerna på plats svarar på frågor.


  Några av verken på Affordable Art Fair


  Datum: 2-5 okt

  Tid: 2 okt kl 13-21, därefter kl 11-18

  Plats: Magasin 9, Frihamnen

  Biljetter kan köpas här 


  0 0


  Den 20 september anordnar Under Kastanjen sin årliga välgörenhetskonsert i Tysta Kyrkan för att stödja utsatta barn. Den här gången kommer artisten Måns Zelmerlöw som tillsammans med Jonas Björkman har startat ZB Foundation, en stiftelse som ska skapa förutsättningar för barn och ungdomar i utsatta områden. Inför konserten bjuder Under Kastanjen även på mingel med champagne och snittar.


  Datum: 20 sep

  Tid: Samling kl 17 på Under Kastanjen, konsert kl 18 i Tysta Kyrkan

  Pris: 330 kr (inkl dryck och snittar)

  Biljetter: Går att köpa på Under Kastanjen eller via Ticnet 

  Mer information: Under Kastanjen


  0 0


  Häktet har blivit en av Söders mesta mötesplatser. Nu återlanseras dessutom den dolda cocktailbaren Vänster efter sommaren. Det blir somrigt tema med latinamerikanska vibbar och öppningshelg den 4-6 september, berättar barchefen Pierre Abassi.


  Varje sommar går den "hemliga" cocktailbaren på Häktet i ide. Lagom till årets höstöppning vill de passa på att förlänga den soliga säsongen lite till.


  - Vi har en liten fest med sydamerikansk atmosfär. Temat kallas "Sunny September" och kommer att fortsätta under hela september, berättar Pierre Abassi som håller i rodret i baren.


  Bland annat blir det soft musik med dj:n Black Santa som spelar "sunny tunes" med reggae- och latinoinfluenser. Dryckerna går åt det latinamerikanska hållet i stil med tequila, pisco och colombianska ölsorter.


  - Det blir väldigt somrigt. Alla är välkomna, intygar barchefen.


  När september är över byts temat ut, och flera nyheter att vänta framöver.


  - Vi byter drinkmeny varje månad och inför ett nytt tema som alltid kompletteras med passande musik. Vi vill fortsätta utveckla och förnya saker och ting, säger han.


  Hur känns det inför hösten?


  - Jag är verkligen exalterad över att en ny säsong sätter igång! Om allt går enligt plan så struntar vi i att gå i ide nästa sommar.


  Eftersom cocktailbaren endast har 40 platser är hans tips att boka plats i förväg. Bokningsnumret är 0705344559 och bokningen kan skickas via sms.


  Datum: Från den 4 sep

  Tid: Tors kl 18-01, fre kl 18-03, lör kl 21-03

  Mer information: Häktet


  0 0


  Nästa år flyttar krögaren Melker Andersson och hans F12 in i Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i centrala stan. Det nya restaurangkonceptet, som får en "good life"-profil - blir hela 1 000 kvm stort och fokuserar på naturligt och närproducerat. Bortsett från restaurang och bar, innefattar konceptet även en saluhall med lokalproducerade varor från såväl kända leverantörer som från egen produktion.


  - Det känns fantastiskt roligt och samtidigt spännande att vara med och skapa en helt ny restaurangupplevelse i Stockholm, helt ensam i sitt slag, säger Melker Andersson.


  Sammanlagt får Mästerhuset 30 500 kvm kontorslokaler och restaurang.


  Mer information: Mästerhuset


  0 0


  Fredag och lördag första helgen i oktober arrangerar Bartenders' Choice Awards och Eric Alperin från The Varnish höstens mest efterlängtade pop-up-bar. Gästspelet äger rum på Story Hotel i Stockholm och båda kvällarna är öppna för allmänheten.


  Eric Alperin startade en cocktailrevolution i Los Angeles när han år 2009 öppnade cocktailbaren The Varnish i ett ombyggt lagerutrymme inuti restaurang Coles i Downtown, LA. Stadsdelen, som idag är den trendigaste i LA, var 2009 mest känd för "Upside down Margaritas" och en nedgången barscen utan några som helst kvalitetsambitioner.


  The Varnish har sedan öppning nominerats och vunnit några av branschens mest prestigefyllda priser. Med fantastiska cocktails och sylvass service har Eric Alperin och The Varnish kammat hem utmärkelser som Best American Bar (Tales of the cocktail), American Bartender of the Year (Tales of the cocktail) samt två år i rad placerat sig på listan Worlds 50 best Bars.


  Under gästspelet som äger rum på Story Hotel på Riddargatan 6 i Stockholm serverar Eric Alperin och kollegan Max Seaman ett urval av signaturdrinkarna från The Varnish, odödliga klassiker från 1800-talet, och kommer även att skräddarsy drinkar efter gästers specifika tycke och smak.


  - Vi har länge blickat mot New York för det senaste inom bar- och cocktailtrender men nu är det dags att spana in vad en av Los Angeles bästa barer har att erbjuda. När temperaturen sjunker och vädret blir sämre i början av oktober kommer du åtminstone ha det här gästspelet att se fram emot! Det kommer bli trångt, mysigt och fullt av fantastiska cocktails. Inga bokningar behövs utan det är "First come, first served" som gäller, säger Jakob Sundin från Bartenders' Choice Awards.


  Smuggler's Notch


  Recept: Smuggler's Notch
  6 cl Havana Club Añejo 7 Años

  1 bit råsocker

  2 dash orange bitters

  Absinthe rinse


  Häll ca 1 cl absinthe i ett rocksglas och snurra glaset så absinthen täcker glasets kant. Lös upp sockerbiten med lite soda i ett rörglas och tillsätt övriga ingredienser. Rör med is och häll över i rocksglaset. Sänk försiktigt ner en stor isbit och garnera md en apelsinzest.


  Pop-up-baren

  Datum: 3-4 okt

  Tid: Kl 19-01

  Entré: Fritt inträde

  Plats: Story Hotel Riddargatan


  0 0


  När sommarens solbränna tynat bort är det hög tid att fräscha upp naglarna på salong. Liksom trädens blad byter färg efter årstid, förändras även kulörerna inom nagelmodet. Nyanserna som gäller just nu är nude, burgundy, röd, grå, metall och matt. Längden på nageln är "lagom", och bäst är väl det när vi som mest vill krypa in i stickade tröjor och vira tjocka sjalar runt om oss i höstrusket. Vi listar här några av Stockholms bästa nagelsalonger där du kan fixa naglarna och lacket - året om, givetvis. 


  Naglar på Fridas (artikelbilden): Rätt i tiden
  Nagelstylisterna på "Fridas" är genuint intresserade av mode och skönhet och försöker alltid kombinera de två. Salongen är känd för att ligga i framkant med det senaste och nämns ofta i modesvängen när det pratas naglar och trender. Fridas gör även hembesök för den som inte hinner komma dit.

  Prisexempel: Manikyr ca 300 kr, shellack ca 590 kr

  Mer information: Naglar på Fridas, Mäster Samuelsgatan 9, City (finns även på NK, plan 4)


  Naglar på Fridas


  Corinne & Friends: Tjusig nagel-treat

  Det lyxiga helhetskonceptet i Sturegallerian samlar alla skönhetsbehandlingar under samma tak. Här hittar du både naturlig nagelvård och konstmaterial när det kommer till fingertopparna. Allt från klassisk manikyr till glittriga design-naglar erbjuds.

  Prisexempel: Klassisk manikyr ca 550 kr, design-naglar ca 1 490 kr

  Mer information: Corinne & Friends, Sturegallerian 60, Östermalm


  Corinne & Friends


  Selma CitySpa: Spa-anläggning på topp

  Fixa naglarna på chict spa med utsikt från toppen av Clarion Hotel Sign. Selma CitySpas behandlingar inkluderar bland annat manikyr där de använder sig av nagellack från det kända märket essie. I behandlingen ingår filning, polering, lackning och handmassage.
  Prisexempel: 45 min fr ca 890 kr, 75 min fr ca 1 250 kr

  Mer information: Selma CitySpa, Östra Järnvägsgatan 35, City


  Selma CitySpa


  Salong Brasnygg: För en naturlig look
  På salongen Brasnygg arbetar tre nagelstylister, alla med 12 år i branschen och med det gemensamma målet att göra salongupplevelsen så positiv som möjligt. Salongen specialiserar sig inom naturtrogen nageldesign och eftersträvar därav naturliga resultat. Givetvis kan de också sätta färg på naglarna.

  Prisexempel: Manikyr ca 500 kr, shellack (inkl putsning) ca 750 kr

  Mer information: Salong Brasnygg, Bondegatan 12, Södermalm


  Nagel & Skönhetsgalleriet: Fina naglar och en trevlig pratstund

  Hos nagelteknologerna på Frejgatan kan du luta till tillbaka och känna dig som hemma. Pamela och Tanya tackar aldrig nej till en pratstund och en timme på salongen känns som en timme med väninnorna på spa. Med över 10 års salongerfarenhet ges proffsigt bemötande.

  Prisexempel: Manikyr ca 420 kr, shellack ca 520 kr (första besök) och ca 400 kr (återkommande kund)

  Mer information: Nagel & Skönhetsgalleriet, Frejgatan 32, Kungsholmen


  Mys Naglar: Lite billigare (mys)alternativ

  Mys Naglar utför allt från enkla behandlingar eller en snabb lackning till längre behandlingar såsom komplett manikyr och nagelförlängning. Priserna står sig bra i jämförelse med andra salonger i city, och tiderna går åt. Ambitionen är att erbjuda mysig miljö på köpet.

  Prisexempel: Manikyr (inkl handmassage) ca 250 kr, shellack + manikyr ca 350 kr
  Mer information: Mys Naglar, Torsgatan 38, Vasastan


  NH Nails: Den senaste nagelteknologin
  Förutom salongen driver NH Nails även sin egen "Nail Academy". Najet, som driver salongen, är flerfaldig svensk mästare i nagelteknologi och vidareutbildar alla sina medarbetare internt. Salongen är alltid uppdaterad på den senaste teknologin och de nyaste produkterna för att kunna ge toppkvalitativ service.

  Prisexempel: Klassisk manikyr ca 350-500 kr, shellack ca 450-600 kr
  Mer information: NH Nails, Brunnsgatan 21, City


  Ilinium: Flödande kreativitet
  Här hittar du den kreativa nagelteknologen Nina. Eftersom hon även är utbildad frisör, extensionstylist och fransstylist (fransförlängning) har hon stor inblick i skönhetsbranschen som helhet och är alltid uppdaterad inom det senaste.
  Prisexempel: Manikyr ca 390 kr, shellack ca 490-530 kr

  Mer information: Ilinium, Hantverkargatan 42, Kungsholmen


  Studio Caroline & Sylvia: Barnpassning när du fixar naglarna
  På salongen som fixar nästan allt inom skönhet är det nagelteknologen Sylvia som utför nagelbehandlingarna. Eftersom hon är mån om att ge den rätta behandlingen är det viktigt att du uppger om du har några specifika nagelproblem vid bokning. Salongen erbjuder även barnpassning under behandlingen.
  Prisexempel: Klassisk manikyr ca 350 kr, minimanikyr m shellack ca 395 kr

  Mer information: Studio Caroline & Sylvia, Vulcanusgatan 8, Vasastan


  Andra guider du kanske är intresserad av:

  - Frisörer: Stockholms frisörer i världsklass

  - Hårförlängning: Frisörer som är bra på hårförlängning i Stockholm

  - Spa: Stockholms bästa spa

  - Tatueringsstudios: Guiden till Stockholms bästa tatueringsstudios

  - Smycken: Stockholms bästa smyckesbutiker


  Om guiden

  Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra nagelsalonger i Stockholm och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på info@whatsupglobal.com om du vet någon salong som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.


  Guiden presenteras i samarbete med Stylight.se .

  Publicerad: 2014-09-08

  Senast uppdaterad: 2014-09-08


  0 0


  Den 25 september drar höstens ostronsäsong igång på Bistro Jarls uteservering. Varje torsdagseftermiddag kommer skaldjursvagnen att rullas ut på trottoaren med svenska och franska ostron serverade på sedvanlig isbädd, tång och citroner. Enligt fransk tradition knäcks ostronen utomhus och under svala månader, och för den som är nybörjare finns matnyttiga ät-råd att få av köksmästaren på plats. Ostronsatsningen startade i fjol och fortsätter nu lagom till hösten.


  - Den ytterligare dimensionen som det ger matupplevelsen, att njuta av ostron såsom de oftast serveras i Frankrike, har varit mycket uppskattat och samlat både ostronälskare och förstagångssurplare, berättar krögaren och frankofilen Per Nordlind.


  Datum: Torsdagar fr o m den 25 sep

  Tid: Kl 17.30

  Mer information: Bistro Jarl


  0 0


  Den 21 september arrangerar organisationen Pratham Sweden pop-up-vintage och standup med komikern David Batra på Södra Teatern för att samla in pengar till Indiens slum. Besökare kan både donera egna kläder och shoppa vintagemode från företag och butiker som Beyond Retro, och det blir även livemusik med Elin Grahn, Alexandra Herron och Henrik Järleblad. Målet är att samla in 100 000 kr till skolan i Dehlis slumkvarter, vilket ska ge 400 barn ett års utbildning.


  Datum: 21 sep

  Tid: Kl 12-17

  Inträde: 100 kr

  Plats: Södra Teatern

  Läs mer om eventet här


  0 0


  Från och med september tar Salvatore Scappini och Fjodor Nikolajev, två kända namn inom Stockholms nattliv, över som nöjeschefer på Boqueria Torg. Duons fokus blir att höja pulsen framåt natten med nya klubbar, dj:s, liveakter och samarbeten. Samtidigt får baren ett stort utbud av spanska bubblor och spektakulärt presenterade gin & tonics, och barmenyn utökas med "cocas", spanska minipizzor.


  - Vi vill skapa känslan av en innergårdsfest i Madrid eller Barcelona året om, säger Fjodor Nikolajev. Kort och gott ska vi se till att alla har skitroligt till 02 på natten, fortsätter Salvatore Scappini.


  - Att förstärka nöjesprofilen med Salvan och Fjodor är fantastiskt roligt. Torget har varit en självklar mötesplats sedan Boqueria öppnade, och nu två år senare är det dags att höja pulsen ytterligare sen kväll tillsammans med dessa festliga herrar, säger Kristofer Sandström, vd och ägare.


  Mer information: Boqueria


  0 0


  Detox, spraytan, peeling, återfuktning och raw food står på agendan när Selma CitySpa arrangerar gratis mingelkväll med temat "Body Glow" den 1 oktober. Under kvällen kan man lära sig lite mer om hur man rensar kroppen efter sommaren och behåller den där friska färgen utan att utsätta sig för farliga strålar. På plats finns både terapeuter och kostrådgivare, och det blir även nyttiga snack bites från Frida Ronge.


  Datum: 1 okt

  Tid: Kl 17-20

  Pris: Gratis, men föranmälan krävs

  Mer information: Selma CitySpa  0 0


  Några av Sveriges bästa kockar, restauranger och sommelierer finns på plats när den gastronomiska festivalen Taste of Stockholm fyller Wasahallen på Djurgården den 26-28 september. Under den tre dagar långa festivalen kan matfantaster bland annat testa signaturrätter från Stockholms topprestauranger eller själva lära sig de kulinariska knepen. Festivalen presenterar bland annat åtta av de senaste, bästa eller mest unika restaurangerna i Stockholm samt matlagningsklubb och marknad med småproducenter.


  Datum: 26-28 sep

  Pris: 109 kr

  Biljetter kan köpas via Ticnet 

  Plats: Wasahallen, Djurgården


  0 0


  Wagyu har på senare år blivit ett hett inslag på Stockholms menyer. Nu tar asiatiska F12-restaurangen Miss Voon trenden ett steg längre och satsar på en unik meny med wagyu-kött från tre olika japanska distrikt, bland annat äkta Kobekött från den kända Hygoprovinsen. Menyn, som är skapad av köksmästaren Jonas Svensson, kommer att serveras på restaurangen den 16-17 september. På plats finns gästen Mr Nozomo, uppväxt i Hygoprovinsen och expert Kobeköttet och dess historia.


  Datum: 16-17 sep

  Pris: 850 kr

  Bord kan även bokas här  via Whatsup

  Mer information: Miss Voon


  0 0
 • 09/15/14--01:00: Sista hösten på Grossmanns

 • Efter nästan tio år på Kommendörsgatan är det vid årsskiftet dags för gourmetkrogen Grossmanns att packa ihop. Men innan dess serverar krögaren Jürgen Grossmann några av sina mest klassiska rätter och låter gästerna botanisera bland viner som han samlat på sig genom åren. Under hösten tömmer han vinkällaren och bjuder på vinveckor efter tema och så länge lagret räcker. Utöver vinfynd blir det "winemaker dinner" och tryffelmeny med tillhörande viner från Piemonte. Nedan hittar du datumen.


  Vinveckor

  Toscana, tis 9 sep - lör 20 sep

  Rhône, tis 23 sep - lör 4 okt

  Spanien, tis 7 okt - lör 18 okt

  Bordeaux, tis 21 okt - tors 30 okt


  Tryffelveckor

  Med Pio Cesare, Piemonte, fre 31 okt - ons 19 nov
  - Ev vingästspel med Pio Boffa


  Winemaker dinner

  Med Capannelle tors 20 nov följt av Capannelledagar fre 21 och lör 22 nov
  - Gästspel av Jörgen Tidén


  "Fri fart på allt", tis 25 nov - lör 20 dec


  Mer information: Grossmanns


  0 0


  Superheta Adam & Albin Matstudio har tidigare bara haft kvällssittningar ett par helger i månaden. Nu utökar kockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman det gastronomiska konceptet med nudelbaserad lunch, varje vardag.


  Från och med den 23 september kommer gästerna kunna sörpla i sig allt från tjocka udonnudlar till eleganta somennudlar på Adam & Albin. Nudellunchen blir en svensk variant av en japansk "noodle bar" där japanska kvalitetsnudlar möter klassisk svensk matlagning och topp-råvaror. Ambitionen är en snabb, god och nyttig lunch som inte kostar skjortan, och får man tro kockarna lär den bli svårt beroendeframkallande.


   

  Nudlar à la Adam & Albin


  Nudellunchen kommer att serveras vardagar kl 11.30-14, både på plats och som take away. Endast drop-in.


  Mer information: Adam & Albin Matstudio


older | 1 | .... | 21 | 22 | (Page 23) | 24 | 25 | .... | 36 | newer