Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 17 | 18 | (Page 19) | 20 | 21 | .... | 36 | newer

  0 0


  Nu satsar Bistro by Adam vid Odenplan på fredagserbjudande för partysugna. Beställer man valfri trerättersmeny på restaurangen ingår nämligen även drinkar och fri entré till gayklubben Wonk på Kungsgatan. Istället för 870 kr går kalaset loss på 549 kr, men bara på fredagarna.


  När: Fredagar

  Pris: 549 kr

  Mer information: Bistro by Adam  0 0
 • 06/10/14--01:24: Midsommar i Stockholm

 • Midsommarfirande kan vara njutbart och stressigt på samma gång. Det ska hinnas med både sill, nubbe, svenska jordgubbar och dans runt midsommarstången. Orkar du inte planera allt själv? Lugn, här ger vi tips på ett axplock av alla ställen där man kan fira midsommar ute i Stockholm.


  Kolla även:

  - Guiden över skärgårdens restauranger


  Skansen: Stans mesta midsommar

  Skansens midsommarfirande pågår i dagarna tre med traditionsenlig dans, lek och visor för stora och små. Majstången hissas kl 14 på midsommarafton och därefter utlovas folkdans och ringlekar. Även kransbindning, torghandel och andra nöjen pågår på olika håll. Se hela programmet här .


  Pris: Vuxna 170 kr, barn 6-15 år 60 kr

  När: Kl 10-24

  Var: Skansen, Djurgården


  Vitabergsparken: Mysigt parkfirande mitt i stan

  I Vitabergsparken på Söder arrangeras gratis midsommarfirande med allt som hör midsommaren till. Utöver dans runt midsommarstången arrangerar man bland annat lekar och fiskdamm. Det finns även kaffe, saft, bullar, korv och annat tilltugg att köpa vid stora scenen.


  Pris: Gratis

  När: Kl 12-16

  Var: Vitabergsparken, Södermalm


  Vintervikens Trädgård:

  I Vinterviken väntar traditionellt midsommarfirande där man kan delta i att klä och resa stången. Därefter blir det dans ackompanjerad av dragspel, gitarr och sång.


  När: Kl 13

  Var: Vinterviken, Söderort


  Fjäderholmarnas Krog: Midsommar i stans "närmaste skärgård"

  På Fjäderholmarnas Krog serveras midsommarmeny och à la carte med allt från sillen till de svenska jordgubbarna, och blir man rastlös är det bara att dra vidare ut på ön. Dans och lekar ordnas för hela familjen i Trädgården kl 14 medan Knakelibrak står för underhållningen på Stora scenen. 


  Pris: Midsommarmeny 585 kr

  När: Restaurangen från kl 12, midsommarfirande i Trädgården kl 14

  Var: Fjäderholmarnas Krog, Skärgården


  Sjöboden, Djurönäset: Majstång, sill och picknick i skärgården

  På Djurönäset i skärgården hissas stången och det blir dans, musik och lekar. Från kl 16.30 kan man köpa fika och vin på gräsplan och det serveras även midsommarbufféer i Sjöboden och på Terrassen utanför restaurangen.


  Pris: Sill-lunch 295 kr, middag 395 kr

  När: Sittningar från kl 11.30

  Var: Sjöboden, Djurönäset, Skärgården


  Sturehof: Hög stämning med sill och nubbe

  För den som inte orkar klä midsommarstången och dansa små grodorna har Sturehof alltid öppet. Här är det fullt med folk, och på menyn finns sill och nubbe. Stämningen brukar vara på topp ända fram till stängning, vilket gör det möjligt att komma senare om man inte vill äta.


  Mer information: Sturehof, Östermalm


  Södra Teatern: Svängig gratiskonsert

  På Södra Teatern firas midsommar med äkta swing av Tommy Löbel Swing Band. Konserten är gratis och hålls som vanligt på Mosebacketerrassen på midsommarafton och midsommardagen.


  Pris: Gratis

  När: Kl 16

  Var: Södra Teatern, Södermalm


  Fler tips på traditionellt midsommarfirande

  Mängder av parker och gårdar i Stockholm har dans runt stången på midsommar. På Farsta Gård i södra Stockholm hålls bland annat gratisfirande med folkdanslaget Viljan från kl 11, och i Tyresö Slottspark firas traditionell midsommar på gammal kulturmark kl 12-16.30. Även i Akalla By firar man traditionellt med resning av stången, lekar, lotterier, grill och annat kl 11-16. Folkfest med lek och dans blir det även vid Spånga kyrka från kl 13 där man bland annat kan delta i gammaldags chokladhjul. På Grödinge Bygdegård i Botkyrka kan man fira med allt från dans och lekar till ponnyridning och korvgrillning kl 13-16. Alla dessa arrangemang är gratis.


  Midsommar i skärgården

  Vill man dra ut i skärgården under midsommar kan man bland annat ta buss eller båt till Lägret i Vaxholm där det ordnas traditionellt midsommarfirande med folkdans och lekar. Majstången kläs kl 14 och hissas gemensamt kl 16. I Schweizerparken på Dalarö är det midsommarstång, dans och fiskdamm från kl 13, och på Värmdö Bygdegård klär man stången kl 12. På ängen vid Djurö by på Värmdö firas det annars med dans runt midsommarstången kl 14-16. I Sandhamn firas midsommar på Adolfs torg med Sandhamns kör Sandaletterna, midsommarstång och glass. Stången lövas kl 10 och reses kl 15. Inga inträden!


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Utsikt: Stockholms bästa utsikt

  - Familjevänliga restauranger: Familjevänliga restauranger i Stockholm

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

  - Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer

  - Nattklubbar: Guiden till Stockholms bästa nattklubbar

  - Cocktailbarer: Den stora cocktailguiden


  Om guiden till bra midsommarfirande i Stockholm

  Guiden över bra midsommarfirande i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra midsommarfirande som vi har glömt och borde lägga med i vår midsommarguide. Ni kan även maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig midsommar vart du än väljer att gå.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-06-10

  Senast uppdaterad: 2014-06-10


  0 0


  Under sommaren kan skärgårdssugna se spelningar på Sjöboden på tisdagar och torsdagar, fira midsommar, gå på skärgårdsfestival, vara med på bartömning, grillbufféer och mycket annat. Nedan ser du vad som händer på restaurangen dag för dag. Spelningarna sätter normalt igång vid 19-tiden.


  Juni

  18/6 - Sjöboden öppnar. Öppet alla dagar hela sommaren.

  19/6 - Robert Hoffman

  20/6 - Midsommarfirande

  24/6 - Svea

  26/6 - Robert Hoffman, komp Mats Tärnfors


  Juli

  1/7 - Patrik Isaksson

  3/7 - Robert Hoffman, komp Mats Tärnfors

  5/7 - Skärgårdsfestivalen

  8/7 - Py Bäckman

  10/7 - Robert Hoffman & Gladys del Pilar

  15/7 - Fröken Lundstedt med systrar

  17/7 - Out of nowhere

  22/7 - Robert Hoffman, komp Mats Tärnfors

  24/7 - Jan Johansen

  29/7 - Ladies; Lena Nilsson & Pernilla Cowan


  Augusti

  5/8 - Louise Palmstierna med vänner

  7/8 - Robert Hoffman, komp Mats Tärnfors

  9/8 - Bartömning i Sjöboden med Robert Hoffman och gästartister. Grillbuffé


  Sjöboden är öppen alla dagar från den 18 juni till den 10 augusti och serverar även fika, lunch och middag.


  Mer information: Sjöboden


  0 0


  Den 10 augusti får den gamla fästningen Fredriksborg på Värmdö storbesök av Weeping Willows som nyligen släppte albumet The Time Has Come. Spelningen på Fredriksborg hålls i trädgården med utsikt över Oxdjupet. Bandet har, med Magnus Carlson i spetsen, inte minst gjort sig känt för finstämda låtar som Touch Me och Blue and Alone.


  Datum: 10 aug

  Tid: Kl 19 (insläpp från kl 17)

  Pris: 250 kr

  Biljetter: Köps via Fredriksborg eller Ticnet 

  Mer information: Fredriksborg Hotell & Restaurang  0 0


  Nu drar sommarreorna igång i Stockholm och på vissa butiker är man extra tidig. En butik som sänker priserna redan idag, den 11 juni, är Mathilde som även kör 40% på en del av utbudet i sin webbshop . Bland annat på märken som Odd Molly, Primeboots och Hunkydory. Samtidigt startar sommarrean på hela Åhlens med upp till 50% på de olika avdelningarna. Solo är i full gång med sin rea där man kan fynda upp till 70% rabatt, och senare i veckan är det även dags för Lucca och flera andra butiker att inleda årets sommarrea.


  Mer information:

  Mathilde et sa vie PK-Huset

  Mathilde et sa vie Biblioteksgatan

  Åhlens City

  Solo Norrmalmstorg

  Solo Västermalmsgallerian

  Lucca Fashion for Kids


  0 0


  Den 5 september återvänder popbandet Docenterna till Nalen, den här gången med en ny skiva i bagaget som bland annat inkluderar singeln Liv i norr/Södermalm som släpptes i maj. Vad som dyker upp under spelningen blir lite av en överraskning. Bandet har nämligen genomgått en rad olika konstellationer de senaste åren och står nu på scen i form av "Docenterna Deluxe" - samtliga originalmedlemmar plus nya gästartister.


  Datum: 5 sep

  Tid: Insläpp kl 20, scen kl 21

  Pris: 210 kr

  Åldersgräns: 18 år

  Mer information: Nalen Scen  0 0


  Vill du se Perssons Packs sista spelning, någonsin? Då ska du inte missa konserten på Nalen den 4 oktober. Under sommaren gör bandet sin avskedsturné genom Sverige efter 25 år i rockvärlden, och sista stoppet blir Stockholm och Nalen. På scen står originaluppsättningen med Per Persson, Magnus "Limpan" Lind, Magnus Adell och Niclas Frisk. På trummor finns Magnus "Norpan" Eriksson.


  Datum: 4 okt

  Tid: Insläpp kl 20, scen kl 21

  Pris: 300 kr

  Åldersgräns: 18 år

  Mer information: Nalen Scen  0 0


  Den 17 juni ordnar Grolsch Studios och VICE vernissage för den skejtbara skulpturinstallationen For Forest Sake i Bruno Götgatsbacken. Installationen, som annars ställs ut permanent i Umeås skogar, monteras upp för en kväll på Grolsch Studios där den invigs av proskejtare. Under kvällen kommer besökarna även kunna testa installationen själva samt ta del av bilder från arbetsprocessen och lyssna på dj:s och livespelningar med Tussilago och Gael Kinsungila. Installationen, den är skapad av Richard Holland som valts ut att få konstnärligt stöd av Grolsch Studios.


  Datum: 17 juni

  Tid: Kl 19-01

  Var: Bruno Götgatsbacken

  Läs mer om eventet på Facebook


  0 0


  Norra Brunn Comedy är en stand-up-krog där ett antal komiker uppträder varje dag. Här får du väldigt mycket nöje för pengarna och det går bra att kombinera med en middag om du skulle vilja det. Som vanligt ser vi i höst i princip hela Sveriges stand-up-elit. Johan Rheborg, Henrik Schyffert, Özz Nûjen, Babben Larsson. Har ni inget emot engelska så är Al Pitcher redaktionens absolut överlägsna favorit. Dock rekommenderar vi även datumen med de lite mindre kända namnen - garanterad skrattfest även där. Schema under länken nedan!


  Öppet: Tisdag-lördag 18.30-24.00

  Showtime: 21.00

  Entré: 180 kr

  Entré Student (tis-tors): 100 kr

  Bordsbokning: 08 - 16 61 80


  Läs mer: Norra Brunn Comedy


  Kolla in vilka som kör vilka dagar: http://www.norrabrunncomedy.se/artistprogram 


  0 0


  Framöver kommer man inte bara kunna se opera och balett på Kungliga Operan vid Gustav Adolfs torg. Operahuset blir nämligen en adress även för matälskare, bland annat med hjälp av folket från Grodan.


  I sommar tar Operan ett nytt steg och öppnar restauranger och cocktailbar med stans kungligaste utsikt. Kvar finns givetvis kärnverksamheten, opera och balett, men för den som vill insupa atmosfären över en bit mat eller en drink kommer alltså även detta att bli möjligt. Enligt Helena Broström, vd för restaurangverksamheten, är visionen ett "öppnare Operahus" och en levande mötesplats som knyter an till Operans arv.


  Först ut är Strömterrassen och Guldterrassen som slår upp dörrarna den 26 juni. På Strömterrassen blir det utegrill med fokus på burgare och hummer medan Guldterrassen utlovar lite mer traditionella svenska klassiker och kvällssol. Till hösten öppnar Operan även brasserie. Bakom den nya satsningen står bland andra krögarna från Grodan.


  - En av utgångspunkterna och utmaningarna för framtiden är att göra huset mer öppet och tillgängligt för allmänheten, säger Operans vd Birgitta Svendén. Vi är glada att kunna presentera vår vision för framtiden tillsammans med krögarna bakom Grodan samt Mattias Hedlund och Jens Segrén.


  Mer information: Kungliga Operan


  0 0
 • 06/13/14--09:14: Sommarlov i Stockholm

 • Sommarlovet är äntligen här, och för alla som är kvar i stan finns det en uppsjö av roliga saker att hitta på. Här tipsar vi om allt från familjeutflykter och centrala badplatser till sommarkollo och andra aktiviteter på olika håll och kanter. Passa på att odla dina intressen eller bara koppla av och samla energi. Oavsett vilket hittar du idéer nedan på hur man bäst kan fira sommarlov i Stockholm.


  Kolla även:

  - Guiden över skärgårdens restauranger


  Familjeutflykter


  Fjäderholmarna: Bad, kultur, mat och scen

  Populärt utflyktsmål i stans "närmaste skärgård" med allt från badklippor till hantverkare, teater och utställningar. Här finns även Fjäderholmsscenen där man kan se folkkära artister, komiker och uppträdanden som passar hela familjen. På skärgårdskrogar som Fjäderholmarnas Krog serveras somriga klassiker om man blir hungrig. Har man egen båt finns gästplatser, annars går skärgårdsbåtar från Nybroviken och Slussen. Resan tar knappt en halvtimme.

  Mer information: Fjäderholmsscenen, Fjäderholmarnas Krog, Skärgården


  Fjäderholmarnas Krog


  Fredriksborg: Komplett utflykt till Oxdjupet

  Gammal fästning på norra Värmdö som täcker in i princip allt som kan behövas en sommardag eller helg - från egentillverkad glass och örtdoftande trädgård till övernattning och aktiviteter. Fredriksborg har både hotell, restaurang, orangerie och bryggservering med utsikt över Oxdjupet. Ungefär en timme från stan.

  Mer information: Fredriksborg Hotell & Restaurang, Skärgården


  Fredriksborg


  Koloni: Mysig trädgård med ateljé och fik

  Koppla av på gräsmattan i Kolonis lummiga trädgård vid Duvnäsviken och fika loss på de populära bakverken. Här ligger även konstnären Olle Nymans gamla ateljé där svenska konstnärer ställs ut. Blir barnen rastlösa finns badklippor runt knuten. Med Saltsjöbanan tar det en kvart från Slussen.

  Mer information: Koloni Saltsjö-Duvnäs, Strandpromenaden 61, Nacka


  Koloni


  Aktiviteter


  Skansen: Allt för kidsen

  På Skansen finns i stort sett allt för kidsen. Här kan man bekanta sig med djuren på Lill-Skansen, se och delta i teaterföreställningar, gå på allsång för barn, mata djuren och testa ponnyridning plus mycket mer. Kolla hemsidan för att se priser och vad som händer varje dag. Lill-Skansen har fritt inträde.

  Mer information: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården


  Gröna Lund: Obligatorisk sommarkick

  Vad vore sommarlovet i Stockholm utan Sveriges äldsta tivoli? Här finns bland annat ett 30-tal attraktioner att roa sig med samt kiosker och restauranger där man kan äta och ta igen sig. Ett säkert kort för den snabba sommarplaneringen. Se hemsidan för information kring inträde och åkband.

  Mer information: Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården


  Boulebar Rålambshov: Familjenöje i parken

  Dra med hela familjen på ett klassiskt parknöje. I Rålis, precis vid Riddarfjärden, ligger Boulebars utomhusbanor där alla åldrar kan utmana varandra i ett parti boule i solen. Här kan man även käka på uteserveringen och svalka sig med glass från kiosken. 

  Mer information: Boulebar Rålambshov, Smedsuddsvägen 2, Kungsholmen


  Vanadisbadet: Återinvigning av äventyrsbadet

  Efter att ha varit stängt för renovering sedan 2007 återinvigs Vanadisbadet den 15 juni 2014 med upprustade bassänger. Testa resultatet själv! Badet ligger i Vanadislunden i Vasastan.

  Mer information: Vanadisbadet, Sveavägen 142, Vasastan


  Andra badplatser i stan

  För den som är sugen på ett dopp i havet finns det gott om alternativ både innanför och utanför tullarna. Inne i stan hittar du bland annat Fredhälls klippbad på Kungsholmen med badhus och kvällssol. Lite mer barnvänlig sandstrand finns annars på Långholmens bad vid Hornstull, ett poppis badalternativ bland olika åldrar. Söder om stan, i närheten av Älta och Skarpnäck, ligger Flatenbadet som är känt för sina hoppklippor. Här finns även minigolf, tennis, camping och servering.


  Kurser och läger


  Stadium Sports Camp: Dagläger med sport och lek

  På Sveriges största sportläger, Staduim Sports Camp i Norrtälje, kan barn mellan 8 och 10 år aktivera sig med sport, lek och kompisar under sommarlovet. Daglägret Day Camp pågår tisdagar till torsdagar i juni och juli och inkluderar lunch och mellis.

  Läs mer här


  Dieselverkstaden: Odla dina intressen på lovet

  Fotokurs, teater, odling, kollo eller sommarläger på Klätterverket? Dieselverkstaden i Sickla har ett brett utbud av kurser och aktiviteter för barn och ungdomar i olika åldrar att sysselsätta sig med under sommaren. Ett bra tillfälle att odla roliga intressen.

  Mer information: Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, Sickla


  Tips på andra sommarkurser

  Det finns givetvis mängder av kurser och läger för olika smaker att välja mellan under sommaren. Bland annat har Akalla 4H-Gård och Vallentuna 4H-Gård  olika läger där barnen får ta hand om djuren, rida, baka, pyssla och göra annat kul. Gillar man sjön så har Sjöhistoriska museets seglarskola där alla mellan 9 och 14 kan lära sig segla optimistjolle under hela sommaren. Barnens Ö har annars filmkollo där femte- till åttondeklassare lär sig göra film själva.


  Kultur


  Moderna Museet: Konstnärlig inspiration för små

  Under sommarlovet kan barn över fyra år kolla in en utställning tillsammans med en pedagog för att sedan skapa sitt eget konstverk i verkstaden på Moderna. Är man mellan sju och tolv kan man dessutom haka på en hel kurs (kurserna är dock fullbokade för sommaren 2014).

  Mer information: Moderna Museet, Exercisplan 4, Skeppsholmen


  Parkteatern: Gratiskultur under bar himmel

  Parkteatern finns på olika platser runt stan, ofta utanför tullarna, och är sommarens kanske mest kulturella utomhusnöje. Föreställningarna passar både barn och ungdomar och är alltid helt gratis. Ta med lite picknick till någon av spelplatserna, alla är utomhus. I samband med programmen kan man även byta leksaker med varandra istället för att köpa nya. Säsongen startar i juni och pågår hela sommaren.

  Läs mer här 


  Hotell


  Clarion Hotel Sign: Barnvänligt sommarpaket

  Fira lovet på hotell! Åtminstone två nätter. Clarion vid Norra Bantorget satsar extra mycket på barnen och kör ett familjepaket för två vuxna och två barn. På hotellet finns ett helt barnrum med leksaker, spel och pyssel, och i receptionen kan man förboka sina biljetter till Skansen och Gröna Lund. Ekologisk frukostbuffé ingår.

  Paketet gäller två nätter den 18 juni-17 aug och kostar 1 495 kr/natt

  Mer information: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, City


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Utsikt: Stockholms bästa utsikt

  - Familjevänliga restauranger: Familjevänliga restauranger i Stockholm

  - Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm

  - Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar

  - Museer: Den stora guiden över bra museum i Stockholm


  Om guiden till sommarlov i Stockholm

  Sommarlovsguiden i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något man kan göra på sommarlovet som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får ett härligt sommarlov vad du än väljer att hitta på.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-06-13

  Senast uppdaterad: 2014-06-13


  0 0


  I sommar flyttar Franska Rivieran och partyön Ibiza in på cocktailbaren Le Noceur på Brunnsgatan. Under sju veckor byts nämligen det gamla möblemanget ut mot konstgräs, solstolar, färgglada drinkar och semestermusik. Enligt barchefen Ola Carlson blir det lättsamt och lockande, som utomhus fast utan insekterna. Den som längtar efter solsemester-vibbar kan räkna med säsongsbetonade drinkar som Piña Coladas, frozen Daiquiris, Caipirinha och Sangria. Bartendergänget kommer från både Nobis och Kåken.


  - Ola och hans bartenders har fått stor frihet att skapa en rolig sommarbar, kanske för stor, skrattar krögaren Pontus Frithiof. De kopplar loss baren från resten av huset och släpper alla hämningar. Ja, nästan i alla fall.


  Sommar-Noceur har premiär onsdagen den 25 juni och håller igång onsdagar till lördagar fram till och med den 16 augusti.


  Datum: 25/6-16/8

  Tid: Ons-tors kl 20-01, fre-lör kl 20-03

  Mer information: Le Noceur


  0 0


  Klädintresset och inspirationen från Indien fick Elina Lehtimäki att starta eget lyxhippiemärke och öppna butik i Stockholm. Nu, med återförsäljare från Goa till Rivieran och Norge, fyller Agencies TurQuoise tio år och ser fram emot minst tio till.


  Inne på Agencies TurQuoise på Katarina Bangata på Söder samsas Elina Lehtimäkis egendesignade kläder med snirkliga detaljer och bohemiska antikviteter. För tio år sedan bröt hon sig loss från jobbet för att göra sin egen grej.


  - Jag hade blivit så kär i Indien och ville göra det på något annat sätt, med nytänkande indisk inspiration. Det fanns inget på marknaden som jag ville ha, berättar hon. Min stil fattades!


  Stilen blev en mix av "hippie chic", ultrafeminint och "resort wear". Glöm skandinavisk minimalism i olika nyanser av svart, vitt och grått - här gäller "happy fashion". Glatt mode i både färg och form.


  - Det handlar om värme och att njuta av livet. Vi säljer en stil som är en egen version av indisk ispiration på ett stilrent sätt, och vi är verkligen egna i branschen, säger Elina.


  Agencies TurQuoise startade på Malmskillnadsgatan och flyttade för ett par år sedan in i en lite mindre butik på Katarina Bangata. Under tiden hade märket hunnit växa utomlands, inte minst på Ibiza och Rivieran där man gärna tar ut svängarna. Nu är det även nyetablerat i Norge.


  - Vi kommer nog att växa rätt snabbt i Norge. Folk vill ha färg och glädje, säger Elina.


  Med alla nya butiker utomlands är inspirationen från resorna större än någonsin. Plaggen har utvecklats mycket sedan starten, och framöver kan stilen komma att bli lite mer nedtonad, dock med samma röda tråd, glädje.


  Det finns även drömmar om ett showroom i Goa eller någon annanstans i värmen att förverkliga, men först ska Elina fira tioårsjubileet här i Stockholm. Och det blir knappast något avskedskalas.


  - Jag älskar det jag gör! Jag är barnsligt förtjust och tycker det är superroligt med mycket kunder och kommers. Än så länge ska jag inte lägga av. Om det blir tio år till får vi se, skrattar Elina.


  Mer information: Agencies TurQuoise


  0 0


  Nyligen gick söderhaket Sjögräs i graven. Nu blir det bartömning, fast på Tjoget. Den 19 juni, dagen före midsommar, återuppstår nämligen Draft Day på Hornsbruksgatan i Hornstull. Kl 15 presenterar Grolsch den så kallade Draft Day Beer Pong Challenge, och under kvällen utlovas även smakprov från Linje Tios kök samt livemusik från en hemlig artist.


  Datum: 19 juni

  Tid: Från kl 15

  Mer information: Tjoget


  0 0


  Sjöcaféet stod nyligen klart med stans kanske maffigaste terrass intill Djurgårdsbron. Torsdagen den 26 juni inviger de nu sin helt nya cocktailbar som har fått namnet Favelan. Under kvällen utlovas "musik för öronen, lättare mat för magen, dryck för strupen och kärlek för själen".


  När: 26 juni

  Mer information: Sjöcaféet


  0 0


  Pripps Blå har alltid varit synonymt med svensk sommar, sol och salta bad. Inför sommarsäsongen 2014 låter Pripps Blå starka personligheter dela med sig av sina bästa intryck och minnen av sommaren i ett antal finstämda filmer. På pripps.se kan man både kan dela med sig av sina bästa tips och läsa andras i ett stort, interaktivt kalendarium. Sajten ser till att du inte missar någon grym konsert eller annat viktigt - se till att ha koll på vad som händer i Sverige i sommar med hjälp av Pripps. Du kan till exempel ladda ned en kalenderpåminnelse till dina favoritkonserter för att säkra upp att du kommer ihåg - och dela med dig till andra om dina bästa festivaltips!  Artikeln sponsras av Pripps.  0 0


  Stockholm har ett växande och känt utbud av gayvänliga ställen som lockar både bögar och flator. Här följer vi regnbågsflaggan och tipsar om restauranger, barer, nattklubbar och caféer med öppet sinne och HBTQ-vänlig publik runt hela stan. Du hittar allt från kända gayfik och restauranger som är populära inom gaykretsar till öppensinnade barer och "Stockholms gayigaste gayklubb". Här finns med andra ord Stockholms bästa gayställen!


  Restauranger/barer


  Bistro by Adam: HBT-vänligt hela dagen

  På Bistro by Adam hittar du allt från frukost till cocktaildoftande events i baren. Den italienskinspirerade bistron drivs att ett gaypar och lockar en HBT-vänlig publik från morgon till sen kväll. Här ordnas bland annat avslappnad AW, singelmingel för bögar och champagnebrunch på lördagarna. 

  Mer information: Bistro by Adam, Norrtullsgatan 43, Vasastan


  Bistro by Adam


  Mälarpaviljongen: Skönaste sommaroasen

  Mälarpaviljongen är en riktig sommarfavorit i Stockholm och dessutom ett känt gayhak med skön flytbrygga och mysig paviljong. Här kan man äta, sippa på vin, festa och njuta av ett av stans grymmaste strandlägen. Räkna med trevlig och flirtvänlig stämning.

  Mer information: Mälarpaviljongen, Norr Mälarstrand 64, Kungsholmen


  Mälarpaviljongen


  Torget: Gayveteran i Gamla Stan

  Torget, stans äldsta gaybar/restaurang, slog upp dörrarna i Gamla Stan vid millennieskiftet. Här hittar du klassiska rätter, cocktails och skönt barmingel med dj:s under helgerna. Håll även utkik på hemsidan efter olika events.

  Mer information: Torget, Mälartorget 13, Gamla Stan


  Side Track: HBT-folk, björnar och alla andra är välkomna

  Öppensinnad och halvdold gaybar vid Mariatorget med restaurang, svängiga klubbar och flirtig atmosfär. Side Track ligger i källaren vägg i vägg med Half Way Inn och är ett riktigt vattenhål för stans queerpublik och alla med fördomsfri attityd. Fritt fram för läder och lack.

  Mer information: Side Track, Wollmar Yxkullsgatan 7, Södermalm


  Spisa hos Helena: Kvarterskrog med mixad publik

  Här hittar du en välbesökt kvarterskrog på Kungsholmen som inte minst är populär inom gaykretsar. Spisa hos Helena serverar ett hopplock av svensk och europeisk mat till lunch och middag. Många kommer hit just för lunchen och den avslappnade atmosfären.

  Mer information: Spisa hos Helena, Scheelegatan 18, Kungsholmen


  Naglo Vodkabar: Massor av vodka och schlager

  Naglo Vodkabar har en gayvänlig bar där man serverar runt 70 olika vodkasorter, och stället är även populärt för sitt dansgolv där det är pop och schlager som gäller. Hit kommer en mixad publik, bland annat en hel del turister och stammisar. Baren är liten och fylls lätt upp.

  Mer information: Naglo Vodkabar, Regeringsgatan 4, City


  Nattklubbar


  Club Nype: "Stockholms gayigaste gayklubb"

  Nype, "Stockholms gayigaste gayklubb", lockar partysugna flator och bögar på fredagar och lördagar. Bland annat håller den nya, mixade gayklubben Switch till här på lördagarna med flera dansgolv. Gogo-dansare för både killar och tjejer att titta på. Åldersgräns 18 (Switch).

  Mer information: Club Nype, Lästmakargatan 8, City


  Wonk: Malmö-favorit, nu i Stockholm

  Omåttligt populär gayklubb från Malmö som nu även finns i Stockholm. Wonk har vunnit en rad QX-priser och passar garanterat en mixad partypublik. Stockholmsfilialen ligger i nyrenoverade lokaler på Kungsgatan med glad klubbkänsla mitt i vimlet. Åldersgräns 20 år.

  Mer information: Wonk, Kunsgatan 15, City


  Patricia: Legendarisk söndagsklubb på vatten

  Söndagarna är extra spektakulära på Patricia då båten förvandlas till en flytande gayklubb. Den legendariska söndagsklubben har 20 år på nacken och leds av självaste Babsan. Räkna med disco, bar och lite lägre priser än vanligt i restaurangen. Åldersgräns 18 år, öppet kl 18-05 på söndagarna.

  Mer information: Patricia, Stadsgårdskajen 152, Södermalm


  Glory, Berns: Gayvänliga onsdagar på terrassen

  Onsdagarna på Bernsterrassen vigs åt gayklubben Glory som bjuder på house, RnB och edits på populärmusik. Riktigt mitt-i-veckan-tips för en mixad gaypublik! Den eleganta inredningen går det knappast heller att klaga på.

  Mer information: Berns Salonger, Berzeli Park, City


  Candy, Le Bon Palais: Gayklubb-succé på jättedisco

  Klubbsuccén Candy är Le Bon Palais fredagsklubb som arrangeras av folket bakom gayklubben Paradise Garage på Kolingsborg. Den nya gayklubben utlovar samma feststämning, spridd över tre olika dansgolv. Klubben har plats för inte mindre än 1 200 pers. Åldersgränsen är 20 år.

  Mer information: Le Bon Palais, Barnhusgatan 12, City


  Caféer


  Chokladkoppen: Populärt gaycafé mitt på Stortorget

  Stortorget kända gayfik håller regnbågsfanan högt. Här är det alltid fullt av folk, såväl gay som straight och turister som stockholmare. Under sommaren har Chokladkoppen dessutom en välbesökt uteservering där man kan spana in folkvimlet på torget från första parkett.

  Mer information: Chokladkoppen, Stortorget 20, Gamla Stan


  Copacabana: Stans "snällaste fik"

  Gayvänliga Copacabana ligger vägg i vägg med kvartersbion nere vid vattnet i Hornstull och serverar både mat och schysst fika. Caféet är känt för sin hemtrevliga atmosfär, och den soliga uteserveringen är också den ett dragplåster. Här strävar man efter att vara "stans snällaste fik".

  Mer information: Copacabana, Hornstulls Strand 3, Södermalm


  Andra guider du kanske är intresserad av

  - Första dejten-ställen: Hit går du för en första dejt i Stockholm

  - Nattklubbar: Guiden till Stockholms bästa nattklubbar

  - Cocktailbarer: Den stora cocktailguiden

  - Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch

  - Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer

  - Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm


  Om guiden till bra gayställen i Stockholm

  Guiden över bra gayställen i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra gayställe som vi har glömt och borde lägga med i vår midsommarguide. Ni kan även maila oss på info@whatsupglobal.com. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse vart du än väljer att gå.


  Text: Johanna Lagerkranser

  Publicerad: 2014-06-19

  Senast uppdaterad: 2014-06-19  0 0


  Är det någon som vet hur man firar 4th of July, USA:s självständighetsdag, här i Stockholm så är det amerikanskinspirerade American Table. Den fjärde juli arrangerar restaurangen barbequefest på uteserveringen med glaze och amerikansk rökighet runt grillen. Rätterna serveras "family style" tillsammans med olika tillbehör, och barn under tolv äter för halva priset. Senare under kvällen utlovas även funk, soul och amerikanska drinkar.


  Datum: 4 juli

  Pris: Mixed Grilled Dinner 295 kr

  Mer information: American Table Brasserie and Bar


  0 0


  Pool, bubbel, dj:s och allmän Gatsby-anda. Det utlovas när c/o Häringe Slott inviger både sommaren och nya utomhusbaren Badklubben den 4 juli.


  På terrassen kommer man under fem sommarfredagar servera cocktails influerade av kända slottsbesökare, men det blir också en sommarmeny med svensk husmanskost och amerikanska influenser. Badsugna gäster kan dessutom ta sig ett dopp i Sveriges första utomhuspool, byggd på 30-talet. Invigningen gästas av dj-duon och modeikonerna Bea Szenfeld och Fredrik Robertsson. Missa inte bussen som plockar upp gästerna vid Dramaten-trappan kl 17. Den som vill fortsätta festen i stan får företräde i kön till F12 Terrassen.


  - Vi vill bjuda in till en dekadent fest på slottet, något som våra gäster ska minnas länge, säger VD och slottsägarinna Jenny Ljungberg. Idén är att skapa en sommarklubb för våra yngre gäster, som vill hänga vid poolen, njuta av somriga tilltugg och sippa cocktails i en avslappnad och eklektisk miljö. Som en upplevelse eller sommareskapad - och sen fortsätter man inne i stan. 


  Datum: 4, 18, 25 juli, 15, 29 aug

  Tid: Buss går från Dramaten-trappan kl 17, åker tillbaka vid 22-tiden och lämnar av vid F12-terrassen

  Prisexempel: Bubbel 50 kr/glaset

  Läs mer här   0 0


  Sommarreorna är i full gång. Just nu har barnklädesbutiken ByEngberg Store 40% rea på säsongens kollektioner för barn, 0-12 år. Bland annat gäller det märken som Petit Bateau.


  Mer information: ByEngberg Store


older | 1 | .... | 17 | 18 | (Page 19) | 20 | 21 | .... | 36 | newer